Ziua Logo
  Nr. 4040 de vineri, 21 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Minciuni anti-Romania de la Tiraspol
-- Administratia separatista de la Tiraspol sustine ca Romania a impietat memoria soldatilor sai pentru ca a refuzat o propunere de colaborare in perioada renovarii cimitirului militar din Tighina, neraspunzand unei solicitari de a preciza numele soldatilor romani inhumati in acest cimitir, relateaza agentia de presa Novai Reghion, preluata de Rompres.
Regimul separatist de la Tiraspol a demarat demolarea cimitirului soldatilor romani de la Tighina "general Dragalina" in luna ianuarie a acestui an. Dupa smulgerea crucilor de la capataiele mormintelor, sub supravegherea militienilor transnistreni au fost aduse mai multe camioane cu pamant care a fost nivelat cu buldozerele, impiedicandu-se astfel orice fel de posibilitate de recunoastere a mormintelor initiale. Presa transnistreana informase ca in cazul in care autoritatile romane vor dori ca placile comemorative din apropierea monumentului dedicat soldatului sovietic sa includa si numele ostasilor romani, guvernul roman trebuie sa contribuie financiar la acest proiect, transferand fonduri catre Banca Centrala a Transnistriei. Intre timp, in cimitirul militar din Tighina, administratia de la Tiraspol a construit un paraclis si un monument dedicat soldatului sovietic eliberator.
Pretinsul Minister de Interne de la Tiraspol a mentionat pentru Novai Reghion ca a instiintat toate tarile ai caror militari se afla inhumati in cimitirul din Tighina in legatura cu lucrarile de modernizare. "Practic, toate ambasadele au raspuns oficial. Germania si-a trimis operativ un reprezentant, care, in urma unor investigatii, a ajuns la concluzia ca la cimitirul militar din Tighina nu sunt inhumati soldati germani. Nu a raspuns doar Romania, care din motive de noi necunoscute nu a dorit sa aiba de a face cu noi", au afirmat sursele pretinsului Minister de Interne transnistrean.
"Crucile au fost scoase pentru a fi restaurate", sustin sursele oficiale citate de Novai Reghion, care afirma ca, in prezent, in sectorul romanesc al cimitirului au fost puse la loc majoritatea crucilor sculptate in piatra ce au putut sa fie restaurate. (G.D.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
cum se argumenteaza ideia ca ar fi o minciuna?   de activistul
Tovarasul Ion Iliescu era prea mare amic cu Voronin si nu a fost posibil sa ia legatura   de ionion
Parca vad ca adevaru-i pe la mijloc   de Lefter Popescu
A r h i v a
  Stiri pe scurt    1 comentariu
  Rice are necazuri    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Holocaustul, vazut de ofiterii SS (4713 afisari)
 80 de ani de la intemeierea Miscarii Legionare (3847 afisari)
 Doi pe esafod (3058 afisari)
 Doua capete (2513 afisari)
 Dinamo s-a facut de ras! (2389 afisari)
 Vanghelie: M-am suit pe ei cu genunchii la beregata sa vad daca mint (529 afisari)
 Un militar roman a fost ucis in Irak (261 afisari)
 Al Hilal nu il lasa pe Olaroiu sa se intoarca la Steaua (219 afisari)
 Doi studenti impuscati intr-un campus din SUA (98 afisari)
 Dosarul mineriadei din 1990 a fost amanat (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02220 sec.