Ziua Logo
  Nr. 4039 de joi, 20 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Dinamo, macar in grupele UEFA
-- Dupa ce au ratat calificarea intre "granzii" continentului, "cainii" joaca astazi cu Elfsborg pentru un loc in grupele Cupei UEFA
Dinamo revine cu o partida europeana dupa esecul cu Lazio, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, avand in fata pe Elfsborg, o echipa sudeza de care trebuie sa treaca pentru a ajunge in alte grupe, cele ale Cupei UEFA.
Intrati in vrie dupa infrangerea cu italienii, "cainii" s-au mai redresat dupa venirea lui Zenga (foto), "deschizatorul" de drumuri al fotbalului romanesc in grupele C2, unde a dus-o in premiera pe Steaua acum trei ani. Antrenorul dinamovist a vorbit ieri despre "dubla" cu Elfsborg ca despre una "capcana", toata lumea considerand normala calificarea echipei sale, desi Elfsborg este campioana en-titre a Suediei si a fost eliminata din Liga de un nume greu al fotbalului european, CF Valencia.
"Este un meci important pentru noi, care ne poate duce din nou in grupele UEFA. Stiu ca avem in fata un adversar care nu este deloc usor, o echipa puternica in ansamblu, cu doi-trei fotbalisti foarte buni. Avem sansa noastra, ii respectam, dar vrem sa facem doua meciuri bune. Calificarea se va decide in meciul retur si nu in partida de la Bucuresti. Suntem in pozitia in care daca vom invinge se va spune: Ei si ce, era normal. Daca pierdem se va zice: Vai, am pierdut in fata...", a comentat ieri Zenga. Acesta a incercat sa minimalizeze efectele unui eventual esec, dar nu s-a umflat in pene nici de succesul categoric al elevilor sai la Iasi, in ultima etapa din Liga I, cand s-au impus cu 5-2 in fata Politehnicii. "Cand ai o infrangere intr-un meci, drama este in alta parte, nu in fotbal. Sunt alte lucruri mai importante decat o eliminare. Suntem constienti ca nu am facut nimic la Iasi, am castigat doar un meci. Trebuie sa muncim mai mult pentru a ajunge la un nivel inalt, la care Dinamo merita sa fie", a spus Zenga. Acesta a vorbit si despre revenirile din lotul lui Dinamo, numeroase si importante. "Revin incet, incet Moti si Scarlatache, dar si Bratu care nu este complet refacut. Toti trei au inceput sa se antreneze cu noi. Izvoranu are o accidentare usoara, dar nu se pune problema sa nu faca parte din lot. Aceste reveniri sunt cele mai bune lucruri la Dinamo. Avem in fata meciuri din trei in trei zile si avem nevoie de tot lotul. Singurele probleme sunt cu Zicu si Stoican", a declarat Zenga, dupa ce saptamana trecuta nu i-a avut la dispozitie, tot din pricina problemelor medicale, pe Lobont si pe Pulhac. Zenga a comentat si declaratia lui Niklas Sandberg, fundasul suedez de la CFR Cluj, care aprecia ca dinamovistii sunt favoriti clari in meciul de astazi, pronosticand o victorie cu 4-0. "Daca ma gandesc ca as putea castiga un meci cu 4-0 inseamna ca nu sunt profesionist, nu sunt serios si nu merita sa stau pe banca unei echipe mari. Dorinta oricarui antrenor este de a castiga, dar de aici si pana la a spune ca ...", s-a indignat Zenga. Dinamovistii s-au antrenat in ultimele zile pe Stadionul "National", acolo unde UEFA a trimis meciul, nefiind multumita de conditiile din "Groapa", declarandu-se nesatisfacuti de calitatea gazonului. In plus, se pare ca nici fanii nu vor fi in numar prea mare alaturi de echipalui Zenga, pana ieri vanzandu-se foarte putine bilete, sub 5000. Tocmai de aceea, Cristi Borcea, directorul executiv al "cainilor", a facut apel la suporteri sa vina la stadion, "pentru ca Dinamo isi doreste foarte mult sa se califice in grupele Cupei UEFA si pentru asta are nevoie de fani".
Bogdan GHEORGHE 
Alte articole
  Dinamo, ultima sansa    (Sport, 2009-11-05)
  Rednic la panda    (Sport, 2008-04-03)
  Interzis in Europa    (Sport, 2007-10-06)
  Dragomir s-a suparat pe Dinamo!    (Sport, 2007-10-06)
  Zenga crede in calificare    (Sport, 2007-10-03)
  UEFA a amendat Clubul Dinamo cu 50.000 de euro, in urma incidentelor de la meciul cu Slovan    (2009-08-25 15:46)
  Imagini care demonstreaza: Suporterii dinamovisti au fost provocati de fanii olandezi    (2008-09-19 21:12)
 Afisari: 602  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Maidanezii astia au pretentii ?   de Aladin
A r h i v a
  Romania umilita la Cupa Mondiala    
  Rapidul revine la locul "crimei"    1 comentariu
  Lucescu, debut in forta in UCL    2 comentarii
  Liga Campionilor - rezultate si marcatori    
  SLAVIA PRAGA - STEAUA 2-1    
  Liga Campionilor rezultate si marcatori    
  Steaua invinsa la Praga    1 comentariu
  Dinamo - Elfsborg 1-2 (1-2)    
  FC NURNBERG - RAPID 0-0    
 Top afisari / comentarii 
 Rusia cu ochii pe Romania (5150 afisari)
 Planuri de razboi Iran - Israel - Gaza (3622 afisari)
 Student american arestat pentru ca a pus intrebari (3349 afisari)
 Secretele canibalului din Rotenburg (2179 afisari)
 Cazimir Ionescu conspira Securitatea. Pana cand? (2155 afisari)
 Gheorghe Hagi a demisionat de la Steaua (921 afisari)
 Peste Bucuresti se lasa noaptea alba (530 afisari)
 Renate Weber si Daniel Daianu deschid lista candidatilor liberali la europarlamentare (339 afisari)
 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (300 afisari)
 ULTIMA ORA: Explozie intr-un bloc din Miami (221 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01391 sec.