Ziua Logo
  Nr. 4038 de miercuri, 19 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Proprietarii Branului ameninta cu instanta
Avocatii familiei de Habsburg, proprietarii Castelului Bran, ameninta ca vor da in judecata statul roman la Washington, cerand o despagubire de 150 de milioane de euro, daca Parlamentul nu va respinge raportul subcomisiei de ancheta parlamentara ce califica drept ilegala restituirea castelului. Potrivit raportului, actul prin care a fost retrocedat Castelul Bran este nul, intrucat retrocedarea s-a facut cu nerespectarea prevederilor legale si constitutionale. "Concluziile acestui raport sunt lipsite de orice temeinicie. Ele dovedesc ca subcomisia a interpretat in mod gresit legea si ca a ignorat in totalitate documentatia existenta la dosarul in baza caruia a avut loc restituirea", se arata intr-o scrisoare semnata de societatea de avocatura Rubin Meyer Doru Trandafir, citata de Mediafax. Raportul subcomisiei de ancheta parlamentara privind cercetarea legalitatii retrocedarii Castelului Bran si a procedurii de scoatere la vanzare a acestuia se afla pe ordinea de zi a sedintelor Camerei Deputatilor din zilele de 18-19 septembrie. (A.G.)
Indicii in cazul avocatei disparute
Politistii brasoveni au stabilit ca in noaptea disparitiei avocatei Elodia Ginescu, sotul acesteia era de serviciu, insa a facut schimb de tura cu un coleg. Purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisar-sef Liviu Naghi a declarat, citat de Mediafax, ca in urma verificarilor s-a stabilit ca politistul Cristi Cioaca, angajat la Sectia 2 Politie Brasov, era de serviciu in noaptea de 29 august, dar a rugat un coleg sa-l inlocuiasca. Elodia Marilena Ginescu, in varsta de 38 de ani, avocat in cadrul Baroului Brasov, a disparut de acasa la sfarsitul lunii august. Sotul acesteia a sesizat disparitia femeii la Politie abia in 5 septembrie. Anchetatorii brasoveni iau in calcul varianta crimei in cazul avocatei, pe lista suspectilor fiind si sotul femeii, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. (O.R.)
Debitor cu staif in instanta
Pe rolul Tribunalului Bucuresti se afla astazi, cu prim termen de judecata, dosarul firmei SC Procema Instalatii SRL din Bucuresti, despre care ziarul nostru a mai relatat intr-un episod anterior. Firma figureaza deja ca debitor fata de mai multe societati cu aproximativ un milion de euro. In urma cu cateva luni, consemnam in ziarul nostru o posibila frauda de proportii, care, iata, a ajuns acum si pe rolul instantei, mai multi agenti economici reclamand ca au fost inselati de aceasta societate, fapt constatat de acestia atunci cand, in baza lucrarilor efectuate, au aflat ca li se refuza achitarea sumelor de bani stabilite prin contract. Firmele pagubite au formulat actiune in instanta, dupa ce, in prealabil, s-a plans presei. Potrivit inscrisurilor depuse de pagubiti, numai in cateva dosare cu datorii neachitate de 6 luni s-au stans sume de aproximativ un milion de euro. Reprezentantul firmei actionate in instanta sustine, in intampinarile depuse la dosare, ca pretentiile unor reclamanti sunt neintemeiate. (S.A.)
 Afisari: 336  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Camera Deputatilor cere masuri in cazul "Saguna"    1 comentariu
  Patru romani au disparut in Spania    
  Politia Comunitara vrea atributii sporite    1 comentariu
  Batjocura subventiilor editoriale    
 Top afisari / comentarii 
 Razboi rece nevazut intre China, Rusia si SUA (3668 afisari)
 Iata testamentul lui Pavarotti (3439 afisari)
 Presa germana: Romania, cea mai corupta tara UE (3224 afisari)
 Basescu vrea sa fie prim-ministru (2214 afisari)
 Dinte pentru dinte (2070 afisari)
 Noi speculatii referitoare la atacul Israelului asupra Siriei (370 afisari)
 Senatorul Marius Marinescu a fost exclus din PD (281 afisari)
 Mircea Geoana: Motiunea de cenzura va fi depusa pe 24 septembrie (193 afisari)
 Emil Boc: Guvernul Tariceanu trebuia sa-si dea demisia de ieri (175 afisari)
 Razboiul cibernetic (173 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00860 sec.