Ziua Logo
  Nr. 4037 de marti, 18 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Decizia in cazul lui DIP saptamana viitoare
-- Inalta Curte de Casatie si Justitie va da peste o saptamana o solutie in procesul in care Dan Ioan Popescu a contestat solutia Comisiei speciale a instantei supreme, care a stabilit ca fostul ministru si sotia lui nu pot justifica legalitatea modului in care au dobandit o serie de bunuri, in perioada 2000-2004.
Dan Ioan Popescu s-a prezentat ieri la instanta suprema pentru a contesta solutia data de Comisia speciala de control a ICCJ, referitoare la modul in care si-a dobandit bunurile. Procesul a fost reluat la un an de la suspendarea sa, dupa ce dosarul a fost trimis la Curtea Constitutionala pentru analizarea unor exceptii de neconstitutionalitate, privind 13 articole din Legea referitoare la declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici. Curtea Constitutionala a respins aceste exceptii in luna martie. Prezent in fata unui complet de trei judecatori ai Inaltei Curti, Dan Ioan Popescu a criticat ordonanta comisiei speciale, pe motive de legalitate.
Avocatii invoca nulitatea actelor
Ion Neagu, unul dintre avocatii fostului ministru, si-a inceput pledoaria invocand principiul constitutional potrivit caruia dobandirea averii este prezumata a fi licita. In cauza, aceasta prezumtie a fost rasturnata, a sustinut avocatul, care a adaugat ca nu numai membrii comisiei au facut cercetari in cauza, ci si procurorii, ceea ce atrage nulitatea actelor. Avocatul a exemplificat, potrivit Mediafax, si cu un alt paragraf din ordonanta comisiei in care se arata ca "adevarul a fost stabilit partial", ceea ce, potrivit aparatorului, ar trebui sa conduca la clasarea dosarului. De asemenea, Ion Neagu a criticat si faptul ca solutia Comisiei nu a fost data cu respectarea termenului legal de trei luni, ceea ce ar atrage decaderea din dreptul de a mai da o solutie. Ana Diculescu Sova, celalalt avocat al lui Dan Ioan Popescu, a adaugat ca ordonanta comisiei speciale a fost un act emis cu exces de putere. De asemenea, Sova a aratat ca nici decizia Curtii Costitutionale cu privire la analizarea impreuna a cazului, de catre un judecator si un procuror, nu a fost clara, parerile fiind impartite. In 16 ianuarie 2006, Comisia speciala din cadrul instantei supreme a admis cererea procurorului general al Romaniei de verificare a averii lui Dan Ioan Popescu, constatand ca fostul ministru si sotia lui nu pot justifica legalitatea modului in care au dobandit o serie de bunuri, in perioada 2000-2004. (Andrei GHICIUSCA)
 Afisari: 192  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Plangerea lui Nastase se rejudeca    
  Victimele exploziei de la Zalau raman internate    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Plan de atac iminent asupra Iranului (3917 afisari)
 Aurul, cianurile si imaginea Romaniei in lume (2714 afisari)
 Vulnerabilitatea Adriean (2123 afisari)
 Cartelul DNA (1938 afisari)
 Bazilica paleocrestina din secolul al IV-lea (1866 afisari)
 Moscova: O interventie militara in Iran ar fi o greseala politica (600 afisari)
 Restructurarea Guvernului a fost respinsa de Senat (209 afisari)
 Basescu: Chiar daca luam masuri, numarul locuitorilor va mai creste doar in 2060 (199 afisari)
 Guvernul da bani pentru modernizarea stadionului Lia Manoliu (172 afisari)
 Motiunea de cenzura, aprobata in Biroul Permanent al PSD (136 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00935 sec.