Ziua Logo
  Nr. 4037 de marti, 18 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Gaz de France in Romania
-- Compania Gaselys, membra a grupului Gaz de France (GdF), actionarul majoritar al Distrigaz Suz, vrea sa asigure solutii de management al riscului in cazul contractelor distribuitorului de gaze naturale, a declarat Mircea Caratas, directorul de vanzari pentru Europa al Gaselys.
Gaselys este trader-ul GdF pentru Europa, fiind specializata pe produse derivate si fizice si consultanta in energie (carbune, energie, electrica si gaz). Gaselys este detinuta de Gaz de France in proportie de 51%, si de Societe Generale, in proportie de 49%. In Romania, solutii de management al riscului vor fi asigurate, la inceput, clientilor BRD, banca detinuta de Societe Generale. "Deocamdata nu putem intra pe piata de contracte, pentru ca aceasta nu este pregatita, nu este interconectata. Ne vom axa pe consultanta", a explicat Caratas.
In ceea ce priveste proiectul de transport al gazelor naturale din zona Marii Caspice si a Asiei Mici in Europa, Nabucco, directorul general adjunct al Directiei Internationale a GdF, Jean Francois Carriere, a declarat ca aceasta face parte din strategia de diversificare a surselor de aprovizionare pentru Gaz de France. Pentru a deveni al saselea partener al consortiului care dezvolta proiectul Nabucco se "bat" grupurile Gaz de France si cel german RWE. Pana acum sunt implicate in proiect companiile Botas (Turcia), BulgarGaz (Bulgaria), Tansgaz (Romania), Mol (Ungaria), OMV (Austria). Gaz de France, prin compania belgiana de utilitati Suez (cu care va fuziona) este interesata si in producerea de energie electrica in Romania. In ceea ce priveste constructia unui terminal de gaz metan lichefiat la Constanta, Carriere a declarat ca aceasta posibilitate este destul de indepartata, cea mai mare problema fiind aceea a tranzitului navelor de transport prin Stramtoarea Bosfor. GdF va finaliza la mijlocul anului viitor unul dintre cele mai mari terminale de gaze lichefiate din Europa, la Fos Cavaou, in sudul Frantei, o investitie de peste 500 milioane de euro. GdF a investit in Romania, direct sau prin Distrigaz Sud, peste 600 milioane de euro. (G.M.)
A r h i v a
  RWE, pe piata energetica romaneasca    2 comentarii
  Forestierii avertizeaza Guvernul    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Plan de atac iminent asupra Iranului (3917 afisari)
 Aurul, cianurile si imaginea Romaniei in lume (2714 afisari)
 Vulnerabilitatea Adriean (2123 afisari)
 Cartelul DNA (1938 afisari)
 Bazilica paleocrestina din secolul al IV-lea (1866 afisari)
 Moscova: O interventie militara in Iran ar fi o greseala politica (600 afisari)
 Restructurarea Guvernului a fost respinsa de Senat (209 afisari)
 Basescu: Chiar daca luam masuri, numarul locuitorilor va mai creste doar in 2060 (199 afisari)
 Guvernul da bani pentru modernizarea stadionului Lia Manoliu (172 afisari)
 Motiunea de cenzura, aprobata in Biroul Permanent al PSD (136 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01059 sec.