Ziua Logo
  Nr. 4036 de luni, 17 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Dosare la orizont
Conducerea PC avertizeaza ca Departamentul National Anticoruptie (DNA) va incepe o campanie "in forta" in perioada premergatoare euro-alegerilor, campanie care va viza atat membri ai Guvernului, cat si reprezentanti ai unor partide de opozitie, scopul final fiind intimidarea adversarilor lui Traian Basescu si ai PD. "DNA va demara actiuni impotriva unor membri ai Guvernului in urmatoarele doua saptamani. Cresterea pensiilor a adus procente in plus adversarilor presedintelui, iar Traian Basescu tine neaparat ca acestia sa fi priviti ca si corupti inaintea campaniei pentru europarlamentare", se arata intr-un comunicat al PC. Referindu-se la actiunile recente ale DNA, Biroul Politic al PC a calificat demersurile acestei institutii ca "interventii ale pretorienilor prezidentiali in jocul politic cu scopul intimidarii adversarilor politici ai lui Traian Basescu si ai Partidului Democrat". In opinia conservatorilor, demersurile institutiei conduse de Daniel Morar au ca obiectiv crearea, inaintea campaniei pentru europarlamentare, a unui echilibru politic care sa favorizeze PD. (R.G.)
Gusa, sef de campanie
Presedintele PIN, Cozmin Gusa, s-a autopropus sef de campanie al PIN pentru alegerile europarlamentare. Colegii sai au aprobat decizia pentru ca "a reusit sa faca dintr-un partid aproape inexistent - PD - un partid cu rol semnificativ ce a trecut de la clasicul 6-7% la 15% in alegerile locale din 2004", dupa cum a explicat deputatul Lavinia Sandru, prima pe lista partidului. Campania se va desfasura sub sloganul "Ne batem pentru Romania", iar programul politic va fi prezentat la finele acestei saptamani in cadrul Adunarii Generale a PIN. Conform spuselor lui Sandru, tinta PIN este obtinerea a 500.000 de voturi. Pana la prezentarea lor oficiala, 12 dintre candidatii PIN si-au testat curajul la Stejnic unde, in frunte cu Gusa, au efectuat sambata un salt cu parasuta. (D.I.)
PRM cere control la Dolj
Deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu ii solicita ministrului Internelor si Reformei Administrative sa initieze un control la IPJ, intrucat seful Serviciului de Investigare a Fraudelor, subcomisar Leonard Bandoi, ar avea "grija" de anumite plangeri impotriva primarului Antonie Solomon. Parlamentarul doljean a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, ca a solicitat ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, printr-o interpelare, sa i se ofere detalii cu privire la niste dosare penale intocmite pe numele primarului Craiovei, Antonie Solomon. "I-am cerut ca, prin mijloacele pe care le detine, sa vada in ce stadiu se afla cele doua dosare penale ale domnului Antonie Solomon de la DNA si DIICOT. Astept ca raspunsul sa mi-l dea verbal, in Parlament, si nu in scris", a spus Olguta Vasilescu, citata de Mediafax. Deputatul PRM a mai declarat ca doreste sa aiba o intrevedere cu ministrul Chiuariu sa-i spuna daca este normal ca un procuror al DNA sa-si petreaca sfarsiturile de saptamana cu primarul Solomon. (R.G.)
Romania, criticata pentru mormoni
Raportul Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasa in 2007, dat publicitatii la finele saptamanii, critica Legea cultelor, apreciind ca numarul total al cultelor recunoscute oficial ramane scazut. "Guvernul a refuzat sa acorde statut de religii unor grupari religioase cum ar fi Organizatia Credinciosilor Ortodocsi de Rit Vechi, Bahai si Mormonilor, in principal din cauza absentei legislatiei", sustine raportul. (D.E.)
 Afisari: 334  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Taracila: Guvernul cade maine    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Putinul nostru (2700 afisari)
 Gogeamite plagiatul (2395 afisari)
 Cosmarul unui castigator la Loto (2376 afisari)
 Taracila: Guvernul cade maine (1990 afisari)
 "Vulpea" la Mitropolie (1415 afisari)
 Franta avertizeaza asupra unui posibil razboi cu Iranul (232 afisari)
 Traian Basescu: Pensiile private sunt o lovitura pentru statul paternalist (222 afisari)
 Tariceanu: Motiunea PSD urmareste crearea de instabilitate politica (214 afisari)
 DNA acuza CSM ca a permis publicarea raportului Inspectiei Judiciare (183 afisari)
 Microsoft, amendata cu jumatate de miliard de euro (106 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00857 sec.