Ziua Logo
  Nr. 4036 de luni, 17 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Dinamo revine la viata
-- "Cainii rosii", cu Walter Zenga pentru prima data pe banca tehnica, s-au impus cu 5-2 la Iasi, intr-un meci in care au fost dezavantajati si de arbitru
Foto: Mediafax
Dupa socurile cu Vaslui, Lazio si Dacia Mioveni, care s-au soldat cu demisia lui Mircea Rednic, Dinamo si-a revenit sambata seara, sub bagheta lui Walter Zenga, impunandu-se cu 5-2 pe terenul lui Poli Iasi. Scorul nu reflecta fidel realitatea din teren, fiindca bucurestenii, dupa ce au deschis scorul prin reusita superba a lui Adrian Cristea, au fost nevoiti sa suporte o presiune destul de puternica a gazdelor, care au si egalat destul de repede, la o eroare mare de arbitraj, Balba aflandu-se intr-un ofsaid evident atunci cand a trimis mingea in poarta. Dinamo a pecetluit soarta jocului in doar un sfert de ora, cand a punctat de patru ori, Goian dupa un corner lucrat si Danciulescu de trei ori. Fara Lobont, Pulhac, Moti si Bratu, "cainii" par sa fi trecut de pasa proasta din startul sezonului, iar relatiile jucatori-antrenor arata a fi cordiale, dupa ce, la fiecare reusita, intreaga echipa s-a indreptat spre banca tehnica, pentru a sarbatori impreuna cu Zenga.
"Ii felicit pe jucatori pentru modul in care au evoluat, mai ales in repriza a doua. Sunt fericit ca am debutat cu aceasta victorie, mai ales ca am intalnit o echipa buna si am evoluat pe un teren foarte greu. Noi am dat golul repede si pe urma am lasat initiativa Iasiului. Oricum, este frumos cand castigi. La primul meci pe banca lui Dinamo este clar ca am avut emotii, este normal, mai ales ca stiam ca la Iasi este un public extraordinar", a declarat Walter Zenga la finalul primului sau meci in calitate de antrenor al lui Dinamo.
De altfel, fortat de accidentari, tehnicianul italian a "produs" trei debuturi, peruanul John Galliquio, folosit din primul minut ca fundas dreapta, fostul stelist Gabriel Bostina, care a intrat pe teren in minutul 67, in locul lui C. Munteanu si argentinianul Farina Fernandez, intrat pe teren in minutul 85, in locul lui Danciulescu. De partea cealalta, moldovenii au acuzat arbitrajul, dar si propriii jucatori. "Este greu sa vorbesc acum, sunt suparat si nervos. La scorul de 2-1, echipa mea a cazut. Dar vreau sa intreb si eu de ce in repriza a doua au fost atatea lovituri libere in preajma careului nostru. Sa ma scuze arbitrii daca gresesc, dar vreau si eu o explicatie pentru modul in care a fost impinsa Dinamo din spate prin aceste lovituri libere. Daca nu venea golul acela norocos al lui Cristea din minutul 3, Dinamo ar fi trebuit sa fie condusa cu 3-0 la pauza. Nu inteleg cum de jucatorii mei nu au reusit sa dejoace acea schema de la golul doi. Am pierdut cu 2-5, dar nu uitati ca am fost la carma jocului 50 de minute. Nu vreau sa vorbesc de arbitraj, dar nu ne-a anulat primul gol pentru ca a fost ofsaid, nu l-a eliminat pe Balba pentru ca a lovit, dar intreb: pe Ciobanu cine l-a lovit? De ce a avut capul bandajat? Daca as avea lotul lui Steaua, Dinamo sau Rapid, as lua lejer campionatul. Dati-mi-i pe Niculescu, Danciulescu si Cristea si sa vedeti atunci ce echipa fac", a acuzat antrenorul Ionut Popa. Mai realist s-a dovedit Gheorghe Nechita, primarul Iasului si presedintele de onoare al clubului.
"Am avut si ghinion azi, dar au fost si greseli personale. Fundasii sunt intepeniti. Domnul Popa vad ca se incapataneaza sa foloseasca acelasi cuplu de fundasi centrali (n.r. Onut si R. Ciobanu). Eu tot am vorbit cu el, dar acum este treaba lui. Poate ca jucatorii sunt blazati, poate ca nu pot, dar sa vina sa ne spuna ca pot evolua cu Mioveniul, dar nu cu Dinamo si atunci stim ce avem de facut", a comentat Nichita.
n Bogdan GHEORGHE 
 Afisari: 736  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Nechita   de filatelistu
A r h i v a
  Prea mici pentru Europa    1 comentariu
  Hanescu a pierdut finala Open Romania    
  Ferrari, campioana mondiala    
  FC Vaslui s-a oprit in Banat    
  Gol pentru D. Niculae -"Stranierii" - om cu om-    
  Stiri pe scurt    
  Steaua si Rapid s-au anulat    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Putinul nostru (2700 afisari)
 Gogeamite plagiatul (2395 afisari)
 Cosmarul unui castigator la Loto (2376 afisari)
 Taracila: Guvernul cade maine (1990 afisari)
 "Vulpea" la Mitropolie (1415 afisari)
 Franta avertizeaza asupra unui posibil razboi cu Iranul (232 afisari)
 Traian Basescu: Pensiile private sunt o lovitura pentru statul paternalist (222 afisari)
 Tariceanu: Motiunea PSD urmareste crearea de instabilitate politica (214 afisari)
 DNA acuza CSM ca a permis publicarea raportului Inspectiei Judiciare (183 afisari)
 Microsoft, amendata cu jumatate de miliard de euro (106 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00669 sec.