Ziua Logo
  Nr. 4036 de luni, 17 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Hanescu a pierdut finala Open Romania
-- Singurul reprezentant al tenisului masculin romanesc care a reusit sa acceada in finala "BCR Open Romania", Victor Hanescu, a ratat, ieri, sansa de a intra in premiera in posesia trofeului care poarta numele legendarilor Ion Tiriac si Ilie Nastase. Desi a avut un parcurs fara greseala pana in ultimul act, reusind chiar sa elimine si doi favoriti, Victor Hanescu n-a reusit, ieri, sa gaseasca resursele necesare pentru a-l invinge pe pustiul minune al Frantei, Gilles Simon. Dupa doua ore de joc efectiv, invingatorul turneului de sala de la Marsilia s-a impus si la Bucuresti, adjudecandu-si astfel trofeul cu 4-6, 6-3, 6-2.
Foto: Rompres
Cu numai o saptamana inaintea crucialei intalniri din barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis dintre echipele Romaniei si Japoniei, unul dintre reprezentantii nostri cu greutate, Victor Hanescu, a fost la un pas sa castige, in premiera, turneul international "BCR Open Romania". Succes care i-ar fi intarit si mai mult increderea de sine pentru importantele meciuri din finalul acestei saptamani de la Osaka.
Din pacate, dupa un parcurs de exceptie pana in finala, compatriotul nostru s-a vazut obligat sa se incline in fata mai tanarului jucator francez Gilles Simon, locul 42 in ierarhia ATP, care a castigat intalnirea cu 4-6, 6-3, 6-2. Puternic motivat de faptul ca a devenit primul finalist roman din istoria turneului bucurestean, Hanescu a inceput bine intalnirea cu Gilles Simon si s-a impus in primul set, cu 6-4.
Oboseala si-a spus, insa, cuvantul asupra celui care a fost nevoit sa stea mai bine de o jumatate de sezon departe de teren din cauza unei accidentari la spate si francezul a speculat prompt acest lucru. Mai atent la schimburile lungi, dar si la retururi, Simon a restabilit rapid egalitatea, castigand setul secund cu 6-3. In decisiv, Hanescu pierde din nou cateva break-uri importante si ii usureaza adversarului drumul spre trofeu. Pentru prezenta in finala, Hanescu va primi un cec de 30.000 de euro dar si un bonus de 120 de puncte in ierarhia mondiala, care-l va readuce cu siguranta in Top 100 ATP. De mentionat ca Hanescu a fost la un pas sa nu participe la "BCR Open Romania 2007", deoarece a fost dezamagit de evolutia lamentabila din challengerul de la Brasov, unde a fost eliminat in turul secund. Sprijinit mental de antrenorul sau Firicel Tomai si convins de organizatori sa primeasca un wild-card, Hanescu a trecut peste suparare si a reusit cel mai bun parcurs de la revenirea in arena, fiind la un pas sa obtina primul trofeu din cariera.
Reamintim ca Hanescu l-a invins, sambata, in semifinale, pe francezul Gael Monfils, cu 60-2, 6-3, in vreme ce castigatorul turneului Gilles Simon a obtinut accesul in finala dupa ce a dispus de argentinianul Carlos Berlocq, cu 6-7(4), 6-2, 6-3.
Tiberiu RIST 
 Afisari: 393  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Prea mici pentru Europa    1 comentariu
  Ferrari, campioana mondiala    
  Dinamo revine la viata    1 comentariu
  FC Vaslui s-a oprit in Banat    
  Gol pentru D. Niculae -"Stranierii" - om cu om-    
  Stiri pe scurt    
  Steaua si Rapid s-au anulat    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Putinul nostru (2700 afisari)
 Gogeamite plagiatul (2395 afisari)
 Cosmarul unui castigator la Loto (2376 afisari)
 Taracila: Guvernul cade maine (1990 afisari)
 "Vulpea" la Mitropolie (1415 afisari)
 Franta avertizeaza asupra unui posibil razboi cu Iranul (232 afisari)
 Traian Basescu: Pensiile private sunt o lovitura pentru statul paternalist (222 afisari)
 Tariceanu: Motiunea PSD urmareste crearea de instabilitate politica (214 afisari)
 DNA acuza CSM ca a permis publicarea raportului Inspectiei Judiciare (183 afisari)
 Microsoft, amendata cu jumatate de miliard de euro (106 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00863 sec.