Ziua Logo
  Nr. 4034 de vineri, 14 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
EXCLUSIV PE SITE
Intel Capital si MCI investesc in operatorul de telecomunicatii bulgare, Nexcom
-- Intel Capital si MCI Management investesc in operatorul de telecomunicatii bulgare, Nexcom, care construieste o retea de internet nationala Wimax, pentru a furniza servicii de voce si internet wireless, potrivit unui comunicat al companiei remis, ieri, NewsIn.
"Nexcom a fost primul operator de telecomunicatii din Bulgaria care va firniza solutii de voce Wimax si servicii de internet. In urmatoarele 12 luni, Nexcom urmareste sa-si extinda reteaua Wimax la nivel national, furnizand servicii de voce si internet in 24 de orase din Bulgaria", a declarat co-fondatorul Nexcom,Chris Haller.
"Suntem de parere ca investitia Intel Capital si MCI va consolida pozitia Nexcom pe piata, precum cea a operatorului similar Wimax pe piata bulgara", a adaugat co-fondatorul Nexcom, Emil Nikolov.
Nexcom Bulgaria EAD a furnizat servicii de telecomunicatii pe piata bulgara din 1998. Din 2005 Nexcom a castigat o licitatie cu frecventa nationala a operatorului Wimax si urmeaza sa construiasca primul serviciu bulgar bazat pe servicii de internet si voce.
Nexcom a lansat de curand serviciile de voce si internet Wimax in Sofia, in statiunea Bansko si in numeroase statiuni de-a lungul coastei de la Marea Neagra. Datorita lipsei de servicii de telecomunicatii in multe zone din Bulgaria, compania a semnat deja contracte cu corporatii interesate sa primeasca servicii ale Nexcom.
"Suntem incantati sa investim in Nexcom, un proiect care va imbunatatii infrastrucutra in telecomunicatii, atat pentru oamenii de afaceri cat si pentru clienti. Aceasta investitie face parte din planul de a sprijini dezvoltarea Wimax, ceea ce va face ca internetul de banda lunga sa fie mult mai accesibil bulgarilor", a spus directorul Intel Capital din Centrul si Estul Europei, Marcin Hejka.
A r h i v a
  Actiunile Alcatel-Lucent au pierdut 10% pe fondul revizuirii previziunilor de venit    
 Top afisari / comentarii 
 Slujba de pomenire pentru Corneliu Zelea Codreanu (3850 afisari)
 Complimente presedintelui (3751 afisari)
 Bomba atomica siriano-nord-coreeana (2515 afisari)
 Un milionar spaniol si-a ucis copilul (2277 afisari)
 Castro i-a salvat viata lui Reagan (2273 afisari)
 Bolojan: Blocul din Zalau in care a avut loc explozia va fi daramat (538 afisari)
 Al-Qaida implicata in prabusirea unui avion american F-16 (491 afisari)
 Madeleine ar fi murit in urma unei supradoze de somnifere (355 afisari)
 Liberalii il acuza pe Basescu de sfidare a Constitutiei (274 afisari)
 Vadim si Boagiu, in topul chiulangiilor (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01985 sec.