Ziua Logo
  Nr. 4032 de miercuri, 12 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Acces la informatii fara ORNISS
Deputatii au adoptat ieri, pentru a doua oara, legea prin care isi aroga dreptul de a accesa informatii secrete fara certificat ORNISS. Proiectul, initiat de democratul Costica Canacheu si votat ieri de PSD, PD, PC si trei reprezentanti ai UDMR, permite presedintelui, premierului, ministrilor si parlamentarilor sa aiba acces la informatii clasificate fara parcurgerea verificarilor prealabile facute de ORNISS. Entuziasmul deputatilor pentru votarea proiectelor s-a limitat insa la initiativa lui Canacheu, majoritatea legilor de pe ordinea de zi nefiind adoptate. Proiectul democratului a mai fost adoptat de Parlament in sesiunea trecuta, dar trimis spre reexaminare de catre presedintele intermar la acea vreme, Nicolae Vacaroiu, care a argumentat ca proiectul nu respecta reglementarile NATO si UE in domeniu. (R.I.P.)
PSD vrea acord politic pe uninominal
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, ca nu exclude posibilitatea incheierii unui acord politic cu celelalte partide parlamentare, astfel incat legea votului uninominal sa nu poata fi atacata la Curtea Constitutionala dupa adoptarea ei de catre legislativ. "Probabil ca va veni clipa ca, in momentul in care vedem o forma finala de lege in Camera Deputatilor sau Senat, sa ne indreptam catre celelalte partide parlamentare care sustin proiectul si sa facem cu totii un acord politic prin care aceasta lege sa nu fie atacata la Curtea Constitutionala. Ar fi pacat sa muncim in Parlament pentru aceasta lege, pentru ca mai apoi ea sa fie invalidata", a declarat Mircea Geoana la finalul unei sedinte avute, marti, cu conducerea PSD pe tema votului uninominal. (Rompres)
Sandru cere garantii
Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a declarat ca ii va solicita lui Alexandru Sassu, astazi, in plenul Parlamentului, un "angajament" ca nu se va amesteca in activitatea redactionala a stirilor difuzate pe postul public de televiziune. Sandru a aratat ca sustine candidatura lui Sassu la sefia TVR, dar a adaugat ca va trebui sa aiba o pozitie transanta cu privire la vinovatii pentru "devalizarea" televiziunii publice. Deputatul a catalogat drept anormal gestul lui Sassu de a-si trimite consiliera la sedintele de redactie, fara sa ceara acordul celor de la stiri, pentru ca apoi "sa astepte in birou cu privire la ce se intampla la viitorul buletin de stiri". Ea a mentionat ca, a-ti trimite consilierul sa monitorizeze stirile inseamna o "ingerinta clara" in activitatea jurnalistica si un atentat la adresa presei. Plenul Parlamentului se va reuni, astazi, pentru a decide asupra numirii presedintilor CA al TVR si CNA. (R.I.P.)
69 de soldati israelieni raniti
Dupa sute de rachete lansate de extremistii palestinieni asupra asezarilor din sudul Israelului, nenorocirea care era demult anuntata a avut loc ieri: un Qassam a lovit un cort plin cu recruti in baza militara de la Zeikim, la granita cu Gaza, provocand ranirea a 69 de soldati, dintre care cativa sunt in stare foarte grava. A fost cel mai grav atac cu rachete din Gaza in cei sase ani de terorism palestinian cu Qassam-uri. "Jihadul islamic" si "Comitetele de impotrivire la ocupatia israeliana" au revendicat atacul. Ministrul Apararii, Ehud Barak si seful Statului Major Tzahal, generalul Gabi Ashkenazi au convocat de urgenta responsabilii militari ai tarii. Paralel, Ehud Olmert a convocat Cabinetul de securitate, stiindu-se insa ca premierul israelian se impotriveste declansarii unui razboi general in Gaza, inaintea sarbatorii Rosh Hashana-Anul nou ebraic. (Tesu SOLOMOVICI)
 Afisari: 237  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Nastase si Iliescu amenintati cu excluderea    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Testamentul lui Pavarotti (3988 afisari)
 Iliescu se intoarce (3572 afisari)
 Ziua Patriarhului (2854 afisari)
 Presedintele isi da in petic, totul e OK (2293 afisari)
 Cursul bancar al lui Gigi (1855 afisari)
 Rusia a testat cea mai puternica bomba termobarica din lume (1250 afisari)
 ULTIMA ORA: IPS Daniel este noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (811 afisari)
 Guvernul rus a demisionat (132 afisari)
 O noua alerta de tsunami a fost emisa in Indonezia (119 afisari)
 Germania - Romania, amical cu pretentii (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00896 sec.