Ziua Logo
  Nr. 4032 de miercuri, 12 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Sudul scapa de inundatii
Hidrologii au extins avertizarea la 29 de judete, numai sudul tarii scapand de inundatii. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Mediului, avertizarea hidro cod galben este valabila pana vineri dimineata si vizeaza judetele: Arges, Arad, Buzau, Caras Severin, Gorj, Galati, Vrancea, Vaslui, Alba, Bacau, Brasov, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava si Valcea. Hidrologii avertizeaza ca se pot produce inundatii pe raurile mici si pe cursurile superioare ale raurilor din zonele de deal si de munte din nordul, vestul si centrul tarii. Pe raurile mici inundatiile locale pot fi cauzate si de blocaje artificiale ale albiilor, neintretinute corespunzator, precizeaza Ministerul Mediului. Avertizarea hidro insoteste atentionarea meteorologica emisa luni, care prognozeaza ploi insemnate pana in aceasta dimineata, exceptie facand tot sudul tarii. (L.M.)
Ontanu rade garaje
Primarul Neculai Ontanu a avansat cu actiunea de demolare a garajelor amplasate ilegal pe domeniul public al Sectorului 2 din Capitala, reusind pana acum sa infiinteze peste 600 de locuri noi de parcare in locul acestor constructii hidoase din beton. In aceasta saptamana, administratia locala va desfiinta garajele in doua cartiere, unde intentioneaza amenajarea a patru parcari noi de resedinta, cu aproximativ 100 de locuri. Astfel, pe Sos. Iancului nr. 53 sunt in curs de demolare 12 garaje, in locul carora urmand a se amenaja o parcare moderna cu 15 locuri, iar pe Sos. Pantelimon nr. 299 sunt in curs de finalizare lucrarile de demolare a 25 de garaje, in locul carora se va amenaja o parcare cu 30 de locuri.
In cartierul Iancului, pe Intrarea Apold, sunt in curs de demolare 16 garaje, iar in locul lor va fi amenajata o parcare de resedinta cu 24 de locuri, si pe strada Albinari sunt spre finalizare lucrarile de demolare a 14 garaje, in locul carora vor fi construite 21 de locuri de parcare moderne.n (Magda SEVERIN)
Ajutor pentru chirie
Peste 70 de persoane fara locuinta au fost ajutate de Primaria Sectorului 2 sa-si achite chiria, in ultima luna, cele mai multe cazuri fiind de varstnici, persoane cu handicap si familii numeroase. De acest sprijin material din partea statului pot beneficia si tinerii proveniti din sistemul de protectie a copilului, precum si persoanele fara adapost, al caror ultim domiciliu a fost in Sectorul 2. Pentru obtinerea ajutorului trebuie depusa o cerere, la oricare dintre sediile DGASPC, insotita de copie a titlului executoriu de evacuare, de o declaratie pe proprie raspundere a titularului ajutorului ca va folosi banii acordati numai in scopul platii chiriei, precum si de angajamentul ca va instiinta in scris institutia, in termen de cinci zile, de orice modificari care apar. Dupa efectuarea anchetei sociale, persoanele selectionate pot beneficia de acest sprijin material timp de un an sau, in situatii exceptionale, de pana la trei ani. Ajutorul financiar acordat de Primarie pentru plata chiriei se ridica la maximum 900 de lei pe luna. (M.S.)
 Afisari: 193  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Americanii la Craiova    10 comentarii
  A doua rectificare bugetara    
 Top afisari / comentarii 
 Testamentul lui Pavarotti (3988 afisari)
 Iliescu se intoarce (3572 afisari)
 Ziua Patriarhului (2854 afisari)
 Presedintele isi da in petic, totul e OK (2293 afisari)
 Cursul bancar al lui Gigi (1855 afisari)
 Rusia a testat cea mai puternica bomba termobarica din lume (1250 afisari)
 ULTIMA ORA: IPS Daniel este noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (811 afisari)
 Guvernul rus a demisionat (132 afisari)
 O noua alerta de tsunami a fost emisa in Indonezia (119 afisari)
 Germania - Romania, amical cu pretentii (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00942 sec.