Ziua Logo
  Nr. 4030 de luni, 10 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Guvernul trebuie sa mearga pana la capat
-- Conform ultimului sondaj INSOMAR, doar 14% dintre romani doresc anticipate
Mai mult de jumatate dintre romani (57%) considera ca actualul Guvern ar trebui lasat sa isi incheie mandatul, releva un sondaj INSOMAR realizat in perioada 29 august- 4 septembrie. Potrivit cercetarii, alegerile anticipate nu sunt vazute cu ochi buni de romani, numai 14% dintre repondenti considerand oportuna organizarea lor. In cazul formarii unui nou guvern, 14% dintre subiecti il vad format in jurul PD, in timp ce, pentru un executiv PSD, dar si pentru unul independent, se pronunta cate 7%. Un guvern format de PNL este preferat de doar 3% dintre cei chestionati.
PD 41%, PSD 18%, PNL 12%
Cercetarea INSOMAR indica faptul ca, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 41% dintre romani ar vota cu PD. Democratii sunt urmati de PSD, care ar primi 18% din sufragii, PNL - 12% , PNG - 9%, in timp ce PRM si PLD ar obtine cate 5%. Sub pragul electoral se situeaza UDMR cu patru procente, PC cu doua, PIN si PNTCD cu cate 1%
Tariceanu a crescut cu 7%
Potrivit studiului, Traian Basescu se mentine in topul increderii in politicieni cu 54%. Seful statului este urmat de Theodor Stolojan - 33% si George Becali - 32%, ambii in crestere cu cate cinci procente fata de luna iunie. Al patrulea in top, Emil Boc este cotat cu 28%, Mircea Geoana cu 22%, iar Calin Popescu Tariceanu cu 21%, in crestere cu sapte procente fata de luna iunie. Adrian Nastase beneficiaza de increderea a 15% dintre repondenti, fiind urmat de Corneliu Vadim Tudor si Cozmin Gusa cu cate 13 procente, Dan Voiculescu - 9% si Marko Bela - 8% (vezi fig 2). Studiul a fost realizat pe un esantion de 1197 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute este de 2,8%. Beneficiarul sondajului este FSLI Petrom.
Romanii sunt multumiti de presedinte
Romanii sunt, intr-o proportie de 59% multumiti si foarte multumiti de activitatea lui Traian Basescu, in calitate de presedinte al tarii, se arata intr-un sondaj INSOMAR dat ieri publicitatii. Conform aceluiasi sondaj, romanii sunt, in schimb, destul de nemultumiti si nemultumiti de activitatea actualului guvern, 72% dintre cei chestionati avand aceasta opinie. Aproximativ in aceeasi proportie, 73%, romanii se declara, conform sondajului INSOMAR, destul de nemultumiti si foarte nemultumiti de activitatea lui Calin Popescu-Tariceanu, in calitate de prim-ministru. Studiul a fost realizat in perioada 29 august - 4 septembrie a.c. Volumul esantionului a fost de 1197 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%, precizeaza, in incheiere, INSOMAR. (R.I.P.)
Majorarea pensiilor, o decizie buna
Legea de majorare a pensiilor, in conditiile evolutiei economice si actualelor prioritati ale Romaniei, este considerata o decizie buna de 91% dintre cetateni, releva un sondaj INSOMAR dat ieri publicitatii. Principalul merit in promovarea legii de majorare a pensiilor il are, conform sondajului, Parlamentul Romaniei (23%). In proportie de 21%, si Guvernul este indicat ca avand principalul merit in acest sens. Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu sunt vazuti ca avand un merit egal in promovarea acestei legi: fiecare este creditat cu 17%. Conform aceluiasi sondaj, PSD este vazut ca avand principalul merit in promovarea legii pensiilor de 13% dintre cei chestionati, iar PNL de 6%. Studiul a fost realizat in perioada 29 august - 4 septembrie a.c. Volumul esantionului a fost de 1.197 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%, precizeaza, in incheiere, INSOMAR. (R.I.P.)
n Raluca PAPADOPOL 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
pnl trebuie sa continue   de cristi_dej
Daca 57% sint pentru ca guvernul sa mearga pina la capat (subsriu) sa fi lasat in pace de comunistii   de Huhu extraterestrul
Pe la spate...   de voyager
A r h i v a
  Superarme, superbani    21 comentarii
  Basescu a devenit dependent de hormoni    6 comentarii
  Tactica tacerii    4 comentarii
  Andrei Marga critica sistemul actual de invatamant    3 comentarii
  Neonazisti israelieni arestati    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Seicul si chelnerita (5519 afisari)
 Superarme, superbani (3007 afisari)
 Insuportabila nesimtire a "elitei" (2867 afisari)
 Ierarhii si esecul dosariadei (2485 afisari)
 Adriane, daca ma iubesti, intoarce-te! (2275 afisari)
 Iliescu: Declaratiile lui Geoana sunt imprudente si neloiale (324 afisari)
 Procurorii anticoruptie acuza presiuni din partea ministrului Tudor Chiuariu (154 afisari)
 Vin ploile! (119 afisari)
 Deputatul Ion Stan vrea ca dosarele preotilor sa mearga la BOR (110 afisari)
 Melescanu: Nu avem ce negocia cu nimeni si in niciun caz cu domnul Ungureanu (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01002 sec.