Ziua Logo
  Nr. 4030 de luni, 10 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Lista PNL fara Ungureanu
Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sambata, la scola politica a PNL, ca fostul ministru de Externe, Mihai Ungureanu "nici macar" nu si-a depus dosarul de candidatura pentru un loc pe lista liberala pentru Parlamentul European. Intrebat de un tanar liberal despre informatiile din presa cu privire la refuzul lui Ungureanu de a candida la PE, Orban a spus ca Ungureanu nu are de unde sa se retraga deoarece nici nu si-a depus candidatura. "Pe Ungureanu nu avem de unde sa-l retragem pentru ca nu s-a facut lista. Mai mult, Ungureanu nici macar nu si-a depus dosarul de candidatura", a declarat Orban. El le-a mai spus tinerilor liberali ca Ungureanu are cel putin trei motive pentru a nu candida la PE, primul fiind "problemele familiale". "Ar mai fi o chestiune. E un mandat foarte scurt, de un an, iar eu stiu ca Ungureanu vizeaza o cariera in Comisia de politica externa a PE", a continuat Orban. (R.A.)
Proiect UDMR: maghiara, a doua limba
Senatorul UDMR Sogor Csaba, numarul doi pe lista pentru PE, a declarat sambata, ca daca va ajunge la Bruxelles va milita pentru ca limba maghiara sa fie a doua limba a statului roman. "Eu voi sustine atat programul UDMR, dar si pe cel al organizatiilor din afara UDMR, chiar daca acestea nu ma vor sustine. La Bruxelles, in afara de autonomie, voi milita pentru ca limba materna maghiara sa fie a doua limba a statului, cel putin in regiunile unde suntem peste 20%. Sper ca vom avea un cuvant de spus si la redesenarea regiunilor de dezvoltare. Si, bineinteles, voi fi si reprezentantul Romaniei la Bruxelles. Voi incerca sa promovez tot ceea ce este bun pentru Romania. Daca autonomia, bilingvismul si regionalismul este bun pentru Europa va fi bun si pentru Romania", a declarat Sogor, citat de NewsIn. Senatorul este cunoscut drept un sustinator al autonomiei, avand o pozitie similara cu cea a contracandidatului Uniunii, episcopul Laszlo Tokes. (R.I.P.)
UDMR cere retragerea lui Tokes
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, candidat al Uniunii la PE, a declarat, sambata, ca episcopul Laszlo Tokes ar trebui sa se retraga din cursa euroalegerilor, pentru a nu periclita reprezentarea maghiarimii la nivel european. De altfel, Consiliul Permanent al UDMR a adoptat, vineri, o rezolutie in care se arata ca Tokes, candidand ca independent, nu are sanse sa obtina un loc de europarlamentar. Constransi sa-si mobilizeze toate fortele pentru euroscrutin, UDMR a anuntat, prin vocea lui Frunda, o campanie electorala "spectaculoasa", in care vor avea roluri importante toti cei din conducerea Uniunii. Senatorul a inceput deja sirul de promisiuni, declarand ca in actuala sesiune parlamentara Uniunea va incerca sa introduca posibilitatea predarii disciplinelor geografie si istorie in limba maghiara, din clasa I pana intr-a XII-a, prin modificarea legii invatamantului. (R.I.P.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
limba materna maghiara sa fie a doua limba a statului   de meditare
fff bine   de cristi_dej
A r h i v a
  Pol anti-comunist    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Seicul si chelnerita (5519 afisari)
 Superarme, superbani (3007 afisari)
 Insuportabila nesimtire a "elitei" (2867 afisari)
 Ierarhii si esecul dosariadei (2485 afisari)
 Adriane, daca ma iubesti, intoarce-te! (2275 afisari)
 Iliescu: Declaratiile lui Geoana sunt imprudente si neloiale (324 afisari)
 Procurorii anticoruptie acuza presiuni din partea ministrului Tudor Chiuariu (154 afisari)
 Vin ploile! (119 afisari)
 Deputatul Ion Stan vrea ca dosarele preotilor sa mearga la BOR (110 afisari)
 Melescanu: Nu avem ce negocia cu nimeni si in niciun caz cu domnul Ungureanu (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00907 sec.