Ziua Logo
  Nr. 4030 de luni, 10 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Sansa olimpica irosita
-- Reprezentativa de polo a Romaniei a fost invinsa de Muntenegru si a ratat viza pentru JO 2008
Foto: Mediafax
Poloul romanesc este condamnat sa astepte pana la ultimul turneu preolimpic de la Oradea pentru a afla daca va obtine dupa 12 ani biletul olimpic de Beijing. Din pacate, desi au evoluat la inaltime pe tot parcursul turneului de la Bratislava, tricolorii pregatiti de Hagiu (foto) si Angelescu s-au poticnit, aseara, in finala, pierzand disputa cu galonata Muntenegru, cu scorul de
8-9 (5-4, 1-2, 0-1, 2-2), si implicit singura viza de Beijing pusa la bataie de FINA in Slovacia.
Puternic motivati de sansa istorica de a juca cu biletul olimpic pe masa, poloistii romani au inceput perfect disputa cu puternica echipa a Muntenegrului si au ajuns sa conduca in minutul 5 cu incredibilul scor de 5-2, gratie reusitelor parafate de C. Radu (2goluri), Edi Andrei, R. Georgescu si Busila (cate unul). Din acest moment, arbitrul croat Stampalja si-a amintit ca provine din spatiul ex-iugoslav si a facut tot posibilul sa echilibreze disputa, reusind chiar sa anuleze si un gol marcat de C. Radu la scorul de 5-3. Astfel, apasati de cavalerii fluierului, tricolorii cedeaza "teren" si sunt egalati in repriza secunda, scor 6-6, in ciuda reusitei tanarului Negrean. Cerberul nationalei, Dinu Robert, se incapataneaza sa inchida poarta noastra, avand cateva interventii miraculoase, dar cei care preiau conducerea sunt tot adversarii. Cu sapte minute inainte de final, acelasi C. Radu reduce diferenta, scor 7-8, pentru ca, doua faze mai tarziu, Busila sa egaleze. Din pacate, spre final, Muntenegru inscrie din nou, in vreme ce Romania are sansa de a egala in ultimele secunde, dar nici un jucator nu si-a asumat raspunderea de a trage la poarta in timpul superioritatii numerice obtinuta cu opt secunde inainte de fluierul final. In ciuda acestui esec, trebuie sa remarcam potentialul deosebit al echipei noastre, care a terminat turneul pe locul secund, inaintea unor tari abonate la trofee, precum Rusia, care a invins in finala mica Grecia, cu 7-5, dar si Italia, care a trecut de Germania pentru locurile 5-6, cu 12-5.
Sambata seara, Romania obtinuse calificarea in finala dupa ce invinsese galonata selectionata a Greciei, cu 14-13 (3-2, 2-3, 5-6, 4-2), la capatul unui meci de infarct. Cunoscandu-se pe de rost tactic, dupa 14 meciuri jucate in acest an, Romania si Grecia s-au tatonat reciproc timp de doua reprize, fiecare asteptand ca la un meci de box o bresa in defensiva adversa. Debutul a fost promitator pentru noi, Edi Andrei-Dina, Busila si G. Georgescu reusind sa duca scorul la 3-2 in finalul primei parti. Au urmat doua reprize de cosmar, in care scorul a fost favorabil fiecarei echipe alternativ (4-3, 5-4, 7-6, 10-11), Radu Cosmin, Iosep, Dunca, R. Georgescu si G. Georgescu gasind drumul spre poarta. In ultima repriza, Romania egaleaza la 11 si reuseste sa preia conducerea printr-o torpila marca Iosep, pentru ca, dupa alte doua faze fulgeratoare Radu Cosmin sa obtina o eliminare la centru si sa-l serveasca senzational pe G. Georgescu pentru 14-12. Ultimele 130 de secunde au fost infernale, reduta noastra izbutind sa inchida poarta aparata de Nenciu Bertini. Astfel, poloistii romani se vor lupta anul viitor la Oradea pentru ultimele trei bilete olimpice puse in joc de FINA, urmand sa evolueze impotriva Greciei, Rusiei, Italiei, Germaniei si a altor sase echipe din Asia, America si Africa.
Tiberiu RIST, Bratislava 
A r h i v a
  Se vede Euro 2008!    
  Mutu: "Decisiv este meciul cu Olanda"    1 comentariu
  PRELIMINARII EURO 2008 - GRUPA G    
  Stiri pe scurt    
  Bostina: "Vreau mai multe ca la Steaua!"    
  Andrei Ionescu si PSV reclamati la FIFA    
  Van Basten a "ingropat" Bulgaria    
  PRELIMINARII EURO 2008    
  Final al Mondialelor de gimnastica    
  Alonso castigator la Monza    
  Fotoreporteri agresati    
 Top afisari / comentarii 
 Seicul si chelnerita (5519 afisari)
 Superarme, superbani (3007 afisari)
 Insuportabila nesimtire a "elitei" (2867 afisari)
 Ierarhii si esecul dosariadei (2485 afisari)
 Adriane, daca ma iubesti, intoarce-te! (2275 afisari)
 Iliescu: Declaratiile lui Geoana sunt imprudente si neloiale (324 afisari)
 Procurorii anticoruptie acuza presiuni din partea ministrului Tudor Chiuariu (154 afisari)
 Vin ploile! (119 afisari)
 Deputatul Ion Stan vrea ca dosarele preotilor sa mearga la BOR (110 afisari)
 Melescanu: Nu avem ce negocia cu nimeni si in niciun caz cu domnul Ungureanu (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00905 sec.