Ziua Logo
  Nr. 4030 de luni, 10 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Se vede Euro 2008!
-- Romania s-a impus in Belarus si, dupa esecul Bulgariei in Olanda, este aproape calificata la turneul final al CE din Austria si Elvetia
Foto: Rompres
In sfarsit, nu mai stam la mana altora! "Tricolorii" au castigat sambata seara la Minsk, 3-1 cu Belarus, si au sanse foarte mari de calificare la Euro 2008. In acest moment, Nationala are cel putin doua meciuri din ultimele patru in care poate obtine biletele pentru Austria si Elvetia, cu conditia sa castige in deplasarea din Luxemburg si acasa cu Albania. Astfel, o victorie cu Olanda, la Constanta, ar fi sinonima cu calificarea; in cazul unui egal sau al unei infrangeri cu batavii, "tricolorii" au apoi nevoie de doar un egal in Bulgaria, asta daca vecinii de la sud de Dunare bat in celelalte partide!
Cu Sg. Radu titular la chiar debutul sau in prima reprezentativa (Marica a racit si a fost indisponibil), cu Trica revenit la Nationala dupa sapte ani, dar si cu un P. Marin destul de ezitant pentru experienta sa (fotbalistul a implinit 34 de ani in ziua meciului), Piturca a avut din nou in Mutu omul decisiv. "Briliantul" a marcat de doua ori, de fiecare data spectaculos (sprint printre fundasii adversi si sut din alergare, bara-gol - la prima reusita, "scarita" din penalty, dupa ce tot el fusese faultat in careu de Hamutovski - la a doua), fiind secondat de N. Dica ("cap" lobat peste portar, bara-gol, mingea depasind putin linia portii; a fost nevoie de semnalizarea asistentului pentru ca "centralul" sa valideze reusita).
Piturca vrea locul 1
Selectionerul a declarat ca spera ca Romania sa nu mai coboare de pe primul loc al grupei G, apreciind ca ar fi "extraordinar" pentru echipa sa se califice de pe prima pozitie. "Suntem in grafic. Sper sa nu mai predam locul intai. Ar fi extraordinar pentru aceasta echipa, care a ajuns la al 14-lea meci fara infrangere. Sper ca pana la sfarsitul anului sa nu mai pierdem nici un joc, nici macar amicalul de miercuri din Germania! A fost o victorie muncita, asa cum m-am asteptat. Stiam ca adversarul este unul valoros, imprevizibil. Am avut momente cand am suferit, insa nu mai conteaza, important este ca am castigat cele trei puncte. Urmeaza alte meciuri importante si ma refer aici la cel cu Olanda", a spus Piturca. Acesta s-a aratat multumit de faptul ca nici unul dintre cei patru jucatori care se aflau in pericol sa fie suspendati pentru partida cu Olanda nu a primit cartonas galben: "Aveam patru jucatori in teren care nu trebuiau sa ia cartonase: Lobont, Dica, Mutu, Nicolita. Era foarte important ca ei sa nu ia cartonase si sa lipseasca cu Olanda". Piturca a mai declarat ca toti jucatorii l-au multumit, inclusiv debutantul Sergiu Radu, despre care a spus, insa, ca se vede ca nu are relatii foarte bune de joc cu restul coechipierilor. Selectionerul a precizat ca spera ca Dica si Mutu sa continue sa marcheze pentru echipa nationala, asa cum au facut-o in jocul de sambata. "Ei sunt marcatori innascuti, aici intervine valoarea lor. Sper sa o tina tot asa, sa marcheze in continuare pentru echipa nationala. Mutu este unul dintre cei mai valorosi jucatori din lume si sunt convins ca va pleca in curand la un mare club din Europa", a punctat Piturca, contrat apoi de "Briliant": "Fiorentina este o mare echipa!". Piturca nu crede ca Mutu s-a jucat cand a executat lovitura de la 11 metri: "Daca nu marca, atunci aveam o problema!". Selectionerul nu crede ca este rezolvata deja calificarea.
"Mai sunt patru meciuri, se poate intampla orice, daca invingem Olanda putem vorbi ca avem 90 la suta sanse de calificare. Deocamdata, sansele sunt impartite", a comentat Piturca. (MIG)
 Afisari: 1237  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Mutu: "Decisiv este meciul cu Olanda"    1 comentariu
  PRELIMINARII EURO 2008 - GRUPA G    
  Stiri pe scurt    
  Bostina: "Vreau mai multe ca la Steaua!"    
  Andrei Ionescu si PSV reclamati la FIFA    
  Van Basten a "ingropat" Bulgaria    
  PRELIMINARII EURO 2008    
  Sansa olimpica irosita    
  Final al Mondialelor de gimnastica    
  Alonso castigator la Monza    
  Fotoreporteri agresati    
 Top afisari / comentarii 
 Seicul si chelnerita (5519 afisari)
 Superarme, superbani (3007 afisari)
 Insuportabila nesimtire a "elitei" (2867 afisari)
 Ierarhii si esecul dosariadei (2485 afisari)
 Adriane, daca ma iubesti, intoarce-te! (2275 afisari)
 Iliescu: Declaratiile lui Geoana sunt imprudente si neloiale (324 afisari)
 Procurorii anticoruptie acuza presiuni din partea ministrului Tudor Chiuariu (154 afisari)
 Vin ploile! (119 afisari)
 Deputatul Ion Stan vrea ca dosarele preotilor sa mearga la BOR (110 afisari)
 Melescanu: Nu avem ce negocia cu nimeni si in niciun caz cu domnul Ungureanu (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00957 sec.