Ziua Logo
  Nr. 4030 de luni, 10 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Severin monitorizeaza alegerile din Ucraina
Alegerile care urmeaza sa se desfasoare la sfarsitul lunii in Ucraina au incins deja spiritele in Parlamentul European, inclusiv printre europarlamentarii romani. Saptamana trecuta s-a decis asupra componentei Misiunii PE de observare a alegerilor, presedintele Comitetului de Relatii Ucraina- UE, eurodeputatul social-democrat roman Adrian Severin fiind favoritul principal pentru conducerea delegatiei europene. Cu toate acestea, alti europarlamentari, desi romani, nu si-au propus sa sprijine un alt roman, cunoscator al zonei. Deputatii PPE-DE din Romania l-au sustinut pentru presedintia Comisiei ad-hoc pe britanicul Charles Tannok, periclitand alegerea lui Adrian Severin. Cu toate acestea, in final, cu opt voturi la sase, Severin a fost ales sa raspunda de monitorizarea scrutinului din Ucraiana, urmand sa se armonizeze pe teren cu delegatiile Consilului Europei si OSCE. (D.E.)
Ben Laden, descifrat
Lupta pentru oprirea razboiului din Irak trebuie intensificata, afirma Osama ben Laden conform transcrierii celui mai recent mesajul video al liderului retelei teroriste Al Queda, realizata de centrul american SITE, specializat in urmarirea site-urilor islamiste. In inregistrare, ben Laden se adreseaza "poporului american", referindu-se la doua modalitati de incheiere a razboiului din Irak. "Prima solutie vine de la noi si este intensificarea luptei si a masacrelor impotriva voastra. Este datoria noastra si fratii nostri o executa si ii cer lui Allah sa le dea curaj si victorie", spune el. A doua solutie propusa de ben Laden prespune ca Statele Unite sa renunte la sistemul democratic de guvernare. "Neputinta sistemului democratic, si felul in care acest sistem se joaca cu sangele poporului, este deja clara in ochii lumii si in ochii vostri", afirma ben Laden. "In concluzie (...) va invit sa va alaturati islamului", adauga el, conform transcrierii SETI. Mesajul liderului Al Queda nu a ramas fara o replica din partea Casei Albe, presedintele american, George W. Bush, apreciind, sambata, ca noua inregistrare video demonstreaza ca intreaga lume ramane periculoasa si justifica "fermitatea" americana in Irak. (D.E.)
Situatie confuza in Gaza
Un grup-comando al armatei israeliene a rapit ieri pe unul din responsabilii Hamas implicati in prizonieratul a soldatului Gilad Shalit. "Multi palestinieni au platit cu viata pentru rachetele lansate asupra asezarilor din sudul Israelului, a declarat Olmert, la sarbatorirea unui an de cand Ariel Asharon a infiintat partidul de guvernamant "Kadima". Ei au fost loviti de focul ostasilor nostri, de asaltul unitatilor de comando si de avioanele noastre. Am facut si in trecut acest lucru, facem acum si vom continua, cu masura, cu perseverenta si curaj pentru a lovi in teroristi si a apara viata copiilor nostri". Aceste actiuni limitate, minore, au insa dinamica lor si adevaratul razboi in Gaza poate fi declansat in orice moment. Infruntarea Fatah-Hamas se agraveaza, dupa mortii si ranitii din ambele parti din ultimele zile, Fatah a chemat la greva generala. O Intifada inter-palestiniana care nu se stie unde duce. T.S.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Israeli Connected SITE Institute Hypes Dead Grecian Formula Terrorist   de Zen
A r h i v a
  Schroder ataca Polonia de la Moscova    8 comentarii
  Serbia reclama SUA la ONU in cazul Kosovo    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Seicul si chelnerita (5519 afisari)
 Superarme, superbani (3007 afisari)
 Insuportabila nesimtire a "elitei" (2867 afisari)
 Ierarhii si esecul dosariadei (2485 afisari)
 Adriane, daca ma iubesti, intoarce-te! (2275 afisari)
 Iliescu: Declaratiile lui Geoana sunt imprudente si neloiale (324 afisari)
 Procurorii anticoruptie acuza presiuni din partea ministrului Tudor Chiuariu (154 afisari)
 Vin ploile! (119 afisari)
 Deputatul Ion Stan vrea ca dosarele preotilor sa mearga la BOR (110 afisari)
 Melescanu: Nu avem ce negocia cu nimeni si in niciun caz cu domnul Ungureanu (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00953 sec.