Ziua Logo
  Nr. 4027 de joi, 6 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Lista ambasadorilor, convenita
Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, ieri, la finalul Reuniunii anuale a diplomatiei romane, ca a stabilit impreuna cu presedintele Traian Basescu numele viitorilor ambasadori la UE, Londra, Washington si Moscova, transmite Mediafax. Cioroianu a precizat ca discutia a avut loc, luni, cu ocazia intalnirii sefului statului cu reprezentantii diplomatici ai Romaniei. El a spus ca viitorii ambasadori sunt diplomati si sunt profesionisti. Ministrul Cioroianu a refuzat sa anunte numele viitorilor ambasadori la misiunea Romaniei la UE, Moscova, Londra si Washington, precizand ca acest lucru este de datoria administratiei prezidentiale. Potrivit NewsIn, Adrian Vierita este propus ca ambasador la Washington, Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Belgia, este propunerea pentru Londra, Constantin Mihail Grigorie, actualul ambasador din Turcia, va pleca la post la Moscova, iar Mihnea Motoc, actualul ambasador la ONU, este propus la UE. (D.E.)
Militarii americani, cu mana pe valize
Comandantul fortelor americane din Irak, generalul David Petraeus, a sugerat ca ar putea recomanda o incepere a retragerii trupelor din Irak in martie 2008, informeaza canalul de televiziune ABC. Petraeus a adaugat ca "ceea ce poate oferi armata are limite", dar a refuzat sa ofere detalii in legatura cu recomandarile facute presedintelui George W. Bush in cursul vizitei facute de acesta, luni, in Irak. Pe de alta parte, un oficial militar a afirmat ca o reducere minora a efectivelor ar putea incepe inca din decembrie, fiind urmata de reduceri succesive la fiecare 45 de zile, pana cand numarul militarilor americani va ajunge de la 164.000 la 130.000. Petraeus isi va prezenta evaluarea in Congres saptamana viitoare, alaturi de ambasadorul american in Irak, Ryan Crocker. (D.E.)
Londra, in catarea hackerilor chinezi
Dupa Germania si SUA, si Marea Britanie suspecteaza China de atacuri informatice la adresa retelelor sale oficiale. Hackeri chinezi, aparent afiliati Armatei Populare de Eliberare, pirateaza retelele informatice ale Guvernului britanic, dezvaluie cotidianul britanic "Guardian" in editia de ieri. Conform unor oficiali guvernamentali, atacurile informatice de provenienta chineza au vizat reteaua Ministerului de Externe si a altor ministere importante. Potrivit "Guardian", hackerii chinezi nu s-ar afla la prima isprava de acest gen, un incident survenit anul trecut, ce a generat inchiderea partiala a unui sistem informatic al Camerei Comunelor, avand drept sursa de provenienta China. Informatiile aparute in presa londoneza survin unor acuzatii similare, emise de oficialii germani si americani. (D.E.)
Start electoral in Rusia
Decretul presedintelui rus Vladimir Putin, ce stabileste data viitoarelor alegeri legislative pentru inceputul lunii decembrie, a fost publicat, ieri, in ziarul guvernamental Rossiiskaia Gazeta, relateaza Mediafax. Decretul prevede "stabilirea la 2 decembrie a date de alegere a deputatilor din Duma", potrivit unui comunicat emis de Kremlin. Odata cu publicarea textului prezidential, campania electorala este deschisa pentru cele 450 de posturi din camera inferioara a Parlamentului de la Moscova. Alegerile legislative constituie ultimul test electoral inainte de scrutinul prezidential programat sa se desfasoare anul viitor, pe data de 2 martie. In conformitate cu Constitutia rusa, Vladimir Putin, aflat la conducere din 2000, nu poate candida la Presedintie, dupa doua mandate consecutive, printre potentialii candidati la functia suprema numarandu-se si vicepremierii Dmitri Medvedev si Serghei Ivanov. (D.E.)
A r h i v a
  Romania vrea dovezi in scandalul CIA    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Rocada hotilor (3027 afisari)
 Hent si tertip (2281 afisari)
 Geoana pe buza prapastiei (2250 afisari)
 Neomitocania (1922 afisari)
 Solidari cu dementul (1874 afisari)
 Tenorul Luciano Pavarotti a plecat dintre noi (426 afisari)
 Un avion s-a plimbat din greseala cu bombe nucleare deasupra SUA (199 afisari)
 ULTIMA ORA: Un soldat roman a fost ucis, iar alti patru raniti in Afganistan (186 afisari)
 Aviatia israeliana a atacat tinte siriene (158 afisari)
 Premierul moldovean propune Romaniei anularea vizelor (157 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00870 sec.