Ziua Logo
  Nr. 4021 de joi, 30 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Emanuel Valeriu chemat la Colegiu
Mircea Dinescu a afirmat ieri, pentru Mediafax, ca Emanuel Valeriu va fi chemat in perioada urmatoare pentru audieri la CNSAS. Declaratia lui Dinescu vine dupa ce Colegiul a inceput verificarea, la cerere, a mai multor persoane publice. Emanuel Valeriu, care este membru al CNA la propunerea Presedintiei, a precizat ca nu a primit,in ultimele zile, nici o invitatie la audieri din partea Colegiului. El a mentionat ca a primit o astfel de invitatie in urma cu trei luni, iar la finalul audierilor a primit din partea Colegiului o pagina care ii este favorabila si care arata ca a fost urmarit timp de 21 de ani. Emanuel Valeriu a spus ca nu se va prezenta pentru noi audieri la CNSAS si ca nu a solicitat verificarea dosarului sau, deoarece nu este interesat de continutul acestuia. Emanuel Valeriu este o persoana cunoscuta in mass-media, fiind de-a lungul timpului producator la TVR 1970-1976, vicepresedinte TVR 1990-1992. secretar general de redactie la TVR 1993-1994. (C.A.)
ACDR, o noua ONG
Asociatia Crestin Democrata a Romilor (ACDR) isi propune organizarea si derularea unor campanii nationale de constientizare cu privire la egalitatea sanselor si respectarea drepturilor fiecarui cetatean de etnie roma. Noul ONG, condus de Adrian Edu, militeaza pentru "Respectarea drepturilor omului si ale minoritatilor nationale, a categoriilor defavorizate care fie se afla pe o pozitie de inegalitate in raport cu majoritatea cetatenilor datorita originii sociale, fie se confrunta cu un comportament de respingere si marginalizare, atunci cand aceasta nu se bucura de egalitatea sanselor", se arata in Statutul ACDR. De asemenea, Adrian Edu a declarat ca Ascociatia pe care o conduce isi propune, printre altele, atat asigurarea unor noi locuri de munca pentru cetatenii de etnie roma, cat si integrarea copiilor romi in scoli. Presedintele ACDR ne-a declarat ca ONG-ul pe care il reprezinta isi va deschide filiale in toate sectoarele Capitalei. Adrian Edu a sustinut ca, pe plan politic, ACDR este o organizatie care imbratiseaza ideile de dreapta, urmarind o apropiere de PNL si PD. (R.G.)
Tiraspolul isi continua nestingherit abuzurile
Autoritatile transnistrene au blocat un transport ce continea manuale pentru elevii liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, a informat un comunicat al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova. Marti, la punctul de control al fortelor de pacificare din apropierea orasului Tighina, persoane care au pretins ca sunt angajati ai regimului separatist au retinut un automobil care transporta peste 900 de manuale destinate elevilor de la "Lucian Blaga". Directorul liceului si reprezentantul Consiliului parintilor au solicitat sprijinul Ministerului Reintegrarii, Comisiei Unificate de Control si comandantului fortelor de pacificare, dar apelul lor a ramas fara rezultat. Comitetul Helsinki a condamnat actiunile provocatoare ale regimului de la Tiraspol si a cerut examinarea acestui caz in care considera ca au fost incalcate drepturile omului. (D.E.)
 Afisari: 277  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Geoana da in cap CNSAS    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Zbor misterios (3473 afisari)
 La ce bun un doctorat la Sorbona sau la Oxford? (3198 afisari)
 Curentul pro-Anania (2855 afisari)
 SUA si Iranul in plin razboi al amenintarilor (2081 afisari)
 Calificare cu nelinisti (1786 afisari)
 Elena Basescu: Tata are dreptul sa aiba relatia cu presa pe care o are (432 afisari)
 Laura Codruta Kovesi se desparte de sot (272 afisari)
 Accident aviatic soldat cu doi morti (253 afisari)
 Starea de sanatate a senatorului Iorgovan este stabila (155 afisari)
 Rasturnare spectaculoasa de situatie in ancheta uciderii ziaristei Anna Politkovskaia (129 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00858 sec.