Ziua Logo
  Nr. 4021 de joi, 30 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Curat ghinion pentru Nicoleta Grasu
-- Doar o jumatate de metru a despartit-o pe discobola noastra de bronzul mondial la intrecerile care se deruleaza la Osaka, "Mata" clasandu-se pe locul al patrulea, cu 63,40 m.
Doamne, cat de nedreapta e uneori soarta! La aruncarea discului, Nicoleta Grasu a trecut pe langa o medalie la Osaka, pentru care a sacrificat aproape tot: linistea familiei, un trai tihnit pe care si-l poate permite langa sotul si antrenorul Costel Grasu, dar mai ales langa Stefan, baietelul de cinci ani care traieste in regimul auster al cantonamentelor din nevoia de a sta langa parinti. Are deja un disc mic, pe care-l arata mandru celor ce o viziteaza pe mama la locul de munca, adica, de cele mai multe ori Baza Noua din Snagov. "Mata", cum o alinta cei care o cunosc de cand era mica si sfioasa, s-a clasat pe locul patru in finala de la disc.
Acum e veterana echipei alaturi de Felicia Tilea Moldovan, la a saptea prezenta la CM, dar emotiile bata-le vina! Ii tremura barbia la fiecare incercare si cum in sport fara putin noroc nu se poate, a trebuit sa guste nitel venin. A mormait dupa a sasea si ultima incercare: "Asta e!" Cred ca nimeni nu si-ar fi dorit sa fie aseara in locul ei. De doua ori medaliata cu bronz mondial la Sevilla si Edmonton, acum doi ani, la Helsinki, s-a clasat a cincea, iar la JO 2004 a fost a sasea. Daca o luam asa, la Beijing va reveni in top pe locul pe care l-a pierdut dupa nasterea lui Stefan. Din nefericire, pozitia din imediata vecinatate a lazii, cum le place sportivilor sa denumeasca mult ravnitul podium, este cea mai greu de suportat, cu toate ca nu este de ici de colo sa te clasezi printre primii sase in cel mai raspandit sport de pe glob, la aceasta a 11-a editie fiind stabilit un nou record de participare: 203 tari! Revenind la statistica, ierarhia la disc a aratat astfel: Franka Dietzsch (Germania) - 66,61 m, Danya Piscialnikova (Rusia) - 65,78 m, Yarelis Barrios (Cuba) - 63,90 m si Nicoleta Grasu - 63,40 m.
Emotiile tribunei au fost de alt tip, dar la fel de intense: Gabi Szabo, multipla campioana mondiala si olimpica, actual vicepresedinte FRA si recent aleasa in Comitetul de Femei al IAAF, a indraznit doar sa arunce cateva priviri spre cele doua curse de 5000 m, distanta care a facut-o celebra, in vreme ce Sorin Matei, presedintele FRA, nu si-a aruncat ochii decat fugar spre tabela care afisa rezultatele finalei de la saritura in inaltime, proba in care mai este in Top Ten-ul celor mai bune performante din istorie, cu 2,40 m. Ce sa mai zic despre Andreea Raducan, care striga mai dihai ca la gimnastica, incercand in fel si chip s-o ajute pe favorita noastra. Dar, vorba Nicoletei: "Asta e!" Sa mai consemnam o prezenta romaneasca in finala de la sulita, Felicia Tilea Moldovan calificandu-se din preliminarii cu o aruncare de 60,07 m. Faza de care, insa, nu a trecut Adelina Gavrila, la triplusalt, clasandu-se abia a 14-a, cu 14,07 m. Dar despre motivele care stau la baza esecurilor de la seniori in atletism, fenomen generalizat in sportul autohton, vom reveni maine.
Cristina VLADU 
A r h i v a
  Badea l-a confirmat pe Rednic    
  "Cainii", telespectatori la Liga Campionilor    
  Dinu a vazut sinucidere    
  Vali Nastase pleaca din "Groapa"!    1 comentariu
  Cupa UEFA, de doi bani speranta    
  Au inceput tergiversarile in "cazul Ganea"    
  Daniel Niculae la Rapid    
  Bacilul Marian Iancu    3 comentarii
  STEAUA - BATE BORISOV 2-0    
  Calificare cu nelinisti    
 Top afisari / comentarii 
 Zbor misterios (3473 afisari)
 La ce bun un doctorat la Sorbona sau la Oxford? (3198 afisari)
 Curentul pro-Anania (2855 afisari)
 SUA si Iranul in plin razboi al amenintarilor (2081 afisari)
 Calificare cu nelinisti (1786 afisari)
 Elena Basescu: Tata are dreptul sa aiba relatia cu presa pe care o are (432 afisari)
 Laura Codruta Kovesi se desparte de sot (272 afisari)
 Accident aviatic soldat cu doi morti (253 afisari)
 Starea de sanatate a senatorului Iorgovan este stabila (155 afisari)
 Rasturnare spectaculoasa de situatie in ancheta uciderii ziaristei Anna Politkovskaia (129 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00876 sec.