Ziua Logo
  Nr. 4017 de sambata, 25 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Vijelii in weekend
Sfarsitul acestei saptamani va fi marcat de instabilitate atmosferica in cea mai mare parte a tarii, cu ploi, furtuni si descarcari electrice, in acest sens, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) emitand o atentionare cod galben pentru 33 de judete. Astfel, sambata vremea se va mentine calduroasa, caniculara in orele dupa-amiezei, cand vor fi valori ale temperaturii aerului intre 35 si 38 de grade Celsius in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei si in vestul Dobrogei. Din noaptea de sambata spre duminica si in cursul zilei de duminica, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in cea mai mare parte a tarii si se va manifesta prin intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si averse care pot fi si torentiale. Cantitatile de apa vor depasi local 25l/mp, iar izolat 40-50 l/mp, la inceput in zona Carpatilor Orientali si in Moldova, apoi indeosebi in Dobrogea si Muntenia, precum si in zona Carpatilor Meridionali. (C.P.)
Clubul Floreasca, de vanzare
RA-APPS va vinde prin licitatie deschisa, potrivit unei hotarari adoptate de Guvern, urmatoarele imobile: Complexul Magurele din Comuna Magurele, cu un teren aferent de 157.985,63 mp; terenul din zona Colentina, strada Nicolae Zamfir de 8733,76 mp; terenul de la Hotelul-restaurant Robinson din Predeal, de 2.656,75 mp; Pepiniera Eforie Nord, din judetul Constanta, de 8710,04 mp si terenul limitrof Hotel Neptun-Vila Parul, din localitatea Neptun, judetul Constanta, de 4911 mp. Pentru niciun imobil din cele incluse in Hotarare nu figureaza, in evidentele Regiei, notificari formulate in baza Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989. De asemenea, actul normativ aproba vanzarea prin licitatie deschisa a imobilului Club Floreasca, integral. In acest sens, Hotararea modifica anexa Hotararii Guvernului nr. 793/2007, referitoare la Clubul Floreasca. (C.S.)
Caricatura la Busteni
Caricatura este modul cel mai popular de comunicare artistica plastica, are mare succes la public si este totodata si un mijloc de promovare a turismului cultural larg raspandit in lume (Paris, New York, Amsterdam etc). In aceasta idee, Primaria Busteni si Hotelul Silva impreuna cu Uniunea Caricaturistilor au pornit cea mai importanta tabara internationala de caricatura din sud-estul Europei, la Busteni in perioada 24-29 august. Printre participanti se numara nume cunoscute ale genului, printre care Vladimir Kazanevski, unul dintre cei mai premiati caricaturisti din lume, Iulian Pena, unul dintre cei mai premiati caricaturisti romani, redutabilii desenatori de presa Cristian Topan si Costel Patrascan din Romania, Ilian Savcov si Liubomir Mihailov din Bulgaria, precum si Nikola Otas din Serbia. La tabara participa si faimosul cuplu Alla si Chavdar Ghiorghiev, care in mod surprinzator, realizeaza caricaturi impreuna (un fel de Ilf si Petrov ai acestei arte). De asemenea, Peter Nieuwendijk secretarul general al Federation of Cartoonists Organisations, cea mai mare organizatie din lume a caricaturistilor, va fi prezent impreuna cu un alt membru al conducerii organizatiei, francezul Bernard Bouton. (C.D.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Si in programul PHOENIX au dat un reportaj despre Romania astazi, nu stiu ce au avut   de Atamild
Stiri pe scurt pe programul 1 la tv in Germania..   de Atamild
A r h i v a
  Scandal pe aviara    1 comentariu
  Ajutor pentru fumator    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Geopolitica, F.D. Roosevelt si Noua Ordine Mondiala (5452 afisari)
 Cele 10 forte care au facut pamantul plat (4317 afisari)
 Conjuratii de la Tescani (3356 afisari)
 80 de bice in piata publica (3169 afisari)
 Chisinaul scoate probe (2671 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00985 sec.