Ziua Logo
  Nr. 4017 de sambata, 25 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Santajul gunoierilor
-- Mircea Raicu anunta disponibilizarea a 300 de angajati REBU * In acelasi timp, directorul PD instiga maturatorii impotriva lui Chiliman
Aproximativ trei sute din cei opt sute de angajati ai REBU care lucrau la salubrizarea stradala in Sectorul 1 al Capitalei vor fi disponibilizati, dupa ce conducerea firmei a decis sa renunte la activitatea in zona, a declarat ieri, directorul general al societatii, Mircea Raicu, informeaza Mediafax.
Directorul general, care a facut aceasta declaratie in cadrul unei conferinte de presa, a adaugat ca firma incearca sa pastreze oamenii si ca disponibilizarile se vor face dupa o analiza foarte atenta, in principal in functie de situatia fiecarei familii, pentru a reduce la minim dramele provocate de pierderea locurilor de munca. "Vom incepe discutiile cu sindicatele pentru a vedea cine vor fi cei 300 de disponibilizati, in functie de cazul social al fiecaruia. Vom da toate drepturile prevazute de lege fiecarui salariat care va pleca", a precizat Raicu. In cadrul aceleiasi conferinte de presa, liderul sindical Adrian State a atras atentia asupra protestelor care ar putea fi organizate, incepand de luni, in fata Primariei Sectorului 1 al Capitalei. State a spus ca este exclus ca firmele care au preluat serviciul de salubrizare in Sectorul 1 sa preia angajatii REBU, "pentru ca aceastea sunt antisindicat". Presedintele organizatiei sindicale, Gheorghe Voicu a afirmat cu o zi inainte ca va solicita aprobarea Primariei Generale pentru a picheta, timp de 30 de zile, Primaria Sectorului 1. Primarul Andrei Chiliman a afirmat ca problemele provocate de suspendarea contractului cu REBU vor fi rezolvate in justitie si ca angajatii ar trebui sa protesteze fata de felul in care a fost asigurat manageriatul firmei in care lucreaza. Contractul dintre Primaria sectorului 1 si firma REBU a expirat sambata trecuta, iar primarul Andrei Chiliman nu a mai prelungit intelegerea cu societatea de salubritate, curatenia acestei zone administrative urmand sa fie asigurata de o noua firma, desemnata in urma unei licitatii. Intre timp curatenia este asigurata de firma Romprest si de ADP Sector 1. (C.S.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Doar REBU?   de cicero
A r h i v a
  Scrisori electorale pentru pensionari    
 Top afisari / comentarii 
 Geopolitica, F.D. Roosevelt si Noua Ordine Mondiala (5452 afisari)
 Cele 10 forte care au facut pamantul plat (4317 afisari)
 Conjuratii de la Tescani (3356 afisari)
 80 de bice in piata publica (3169 afisari)
 Chisinaul scoate probe (2671 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00799 sec.