Ziua Logo
  Nr. 4014 de miercuri, 22 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Chavez, stapanul timpului
Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a decis schimbarea orei oficiale a tarii sale, incepand cu 1 ianuarie 2008, prin reducerea cu 30 de minute a actualei diferente de patru ore fata de meridianul Greenwich, relateaza publicatia La Repubblica, citata de Mediafax. Astfel, ziua venezuelenilor va deveni, practic, mai lunga. Anuntul referitor la aceasta initiativa a fost formulat de Chavez insusi, in cadrul emisiunii in direct "Alo, Presidente !", transmisa de postul national de radio. Presedintele a explicat ca a luat aceasta decizie "pentru a-i ajuta pe venezueleni la munca si studii" avand in vedere ca "este o chestiune de metabolism, creierul omenesc fiind conditionat de lumina". Chavez a precizat ca Legea meteorologiei va fi, de asemenea modificata, pentru a fi pusa in acord cu noua dispozitie. (D.E.)
Ali Chimicul, din nou la tribunal
Varul lui Saddam Hussein, celebrul "Ali Chimicul", pe numele real Ali Hassan al-Majid, si alte 14 persoane au comparut, ieri, in fata Inaltului Tribunal Penal Irakian, sub acuzatia de crime impotriva umanitatii, comise in 1991 in reprimarea etnicilor siiti, noteaza Mediafax. Aproximativ 100.000 de siiti, incurajati de coalitia internationala care a evacuat trupele trimise de Saddam Hussein in Kuwait, au fost masacrati in orasele Najaf, Kerbala, Hilla si Basra pentru ca s-au revoltat impotriva lui Saddam Hussein. "Ali Chimicul", alaturi de fostul ministru al Apararii, Hachim al-Tai, si de Hussein Rashid al-Tikriti, fostul adjunct al comandantului fortelor armate, au fost deja condamnati la moarte, pe 24 iunie, pentru masacrarea a 182.000 de kurzi in 1988. Daca apelul la sentinta va fi respins, cei trei vor fi executati intr-un termen de 30 de zile (D.E.)
Scandalul vizelor ramane in aer
Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Ministerului roman al Justitiei nu le-au fost remise informari din partea autoritatilor judiciare din Republica Moldova cu privire la suspiciunile de coruptie in legatura cu eliberarea de vize de catre Consulatul Romaniei din Chisinau, informeaza Mediafax. Biroul de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a comunicat ca nu le-a fost remisa nicio solicitare de comisie rogatorie sau de transfer de procedura privind investigatii referitoare la fapte de coruptie pe care le-ar fi comis diplomatii romani in schimbul eliberarii de vize unor cetateni moldoveni. Ministerul moldovean de Externe afirma ca a informat partea romana, inca din 26 iunie, despre suspiciunile ca diplomati romani de la Consulatul din Chisinau iau mita pentru eliberarea vizelor. (G.D.)
 Afisari: 386  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
vize pentru Romania   de ION ANTONESCU
   de Viorel
A r h i v a
  Kosovo aduce razboiul in Europa    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Bancpost pe Loterie (4446 afisari)
 Razboiul care tot bate la usa (3598 afisari)
 Palatul Cotroceni, bulversat de un vacar (2309 afisari)
 Disputa canadiano-americana pentru Polul Nord (2233 afisari)
 Legea pensiilor, motivul motiunii de cenzura (2047 afisari)
 "Daca formarea unui nou Guvern e de ras, avem cu totii motive sa plangem" (584 afisari)
 Becali: Omoram ceva din Hagi, luam prima de calificare si dupa aia mai vorbim (364 afisari)
 Iaurturi Danone ce contin o substanta toxica au fost retrase din magazine (264 afisari)
 Basescu: Romania va raspunde "extrem de dur" la acuzele Chisinaului (180 afisari)
 Incurcate sunt caile Loteriei (123 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00860 sec.