Ziua Logo
  Nr. 4014 de miercuri, 22 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Tensiuni PD-PNL in CNI
-- Marian Zlotea, reprezentantul PD in Consiliul National de Integritate a solicitat demisia lui Nicu Marcu, presedintele acestui for. Pedistul sustine ca tematica si bibliografia concursului pentru ocuparea postului de presedinte al ANI au fost aprobate ilegal.
Foto: Rompres
La sedinta in care a fost aprobata tematica au participat doar opt membri plini ai CNI si un supleant. Zlotea considera ca supleantul a votat in mod ilegal deoarece legea nu permite acest lucru. "Am solicitat domnului Nicu Marcu sa vina cu hartiuta din partea Senatului pentru votul supleantului, document pe care presedintele CNI nu l-a prezentat", a afirmat Zlotea. In plus, tematica si bibliografia au fost redactate in afara cadrului CNI de catre reprezentanta PNL, care le-a trimis prin mail celorlalti membri. Astfel, sustine Zlotea, membrii CNI nu au putut contribui la redactarea acestor texte. "PNL se grabeste sa acapereze si aceasta institutie, mascarada de care PD se distanteaza", a adaugat Zlotea, care a mai solicitat si prelungirea cu o saptamana sau doua a termenului de depunere a dosarelor pentru postul de presedinte al ANI. In replica, Nicu Marcu a afirmat ca Zlotea nu are decat sa solicite demiterea in scris, lucru care se poate intampla doar cu acordul a doua treimi din membrii Consiliului.
Marcu a precizat ca a cerut un aviz Comisiei juridice de la Senat privind legalitatea votului, aviz care nu a venit inca. O posibila explicatie este lipsa de cvorum de la sedinta Comisiei, senatorii prezenti hotarand sa amane si dezbaterea ordonantei de modificare a Legii ANI pentru saptamana viitoare, cand va fi prezent si ministrul de Justitie, Tudor Chiuariu.
Aspirantii
Ieri seara, CNI a dat publicitatii lista candidatilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte ANI. Astfel, pentru sefia ANI s-au inscris la concurs Victor Teodor Alistar - presedinte al Transparency International Romania - Ion Chihaia, Ion Danescu, Lucian Dramba, Sorin Emil Turcin, Dorel Liviu Radu, Liliana Duguleana, Ion Georgescu, Grigore Ioan Prodan, Ilie Dragoi, Dumitru Dinu, Sebastian Dorin Mihai Petrica si Oana Sandu. Potrivit Mediafax, candidatii pentru functia de vicepresedinte sunt: Adrian Morar, Ionel Garlasteanu, Agripina Dumitrascu, Kozsokar Gabor - fost judecator la Curtea Constitutionala, Alexandru Costache, Vasile Braun, Mihai Tatut, Constantin Catalin Radu, Alexandru Catalin Macovei, Manuela Raban, Teodor Dragos Troanta Rebeles, Irina Mirela Manole si Valeria Antonescu. Un singur candidat, Chis Radu, si-a depus dosarul fara a specifica pentru ce functie doreste sa candideze, membrii comisiei stablind sa ii acorde un termen pentru a-si completa dosarul. (A. ILIE)
 Afisari: 308  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  PIN acuza boicotul Guvernului    1 comentariu
  Geoana spera in ajutorul lui Basescu    5 comentarii
  Planuri anti-frauda    
 Top afisari / comentarii 
 Bancpost pe Loterie (4446 afisari)
 Razboiul care tot bate la usa (3598 afisari)
 Palatul Cotroceni, bulversat de un vacar (2309 afisari)
 Disputa canadiano-americana pentru Polul Nord (2233 afisari)
 Legea pensiilor, motivul motiunii de cenzura (2047 afisari)
 "Daca formarea unui nou Guvern e de ras, avem cu totii motive sa plangem" (584 afisari)
 Becali: Omoram ceva din Hagi, luam prima de calificare si dupa aia mai vorbim (364 afisari)
 Iaurturi Danone ce contin o substanta toxica au fost retrase din magazine (264 afisari)
 Basescu: Romania va raspunde "extrem de dur" la acuzele Chisinaului (180 afisari)
 Incurcate sunt caile Loteriei (123 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00874 sec.