Ziua Logo
  Nr. 4014 de miercuri, 22 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Directiv economic
Constructori care isi respecta blazonul!
Calea Mosilor si B-dul Ion Ionescu de la Brad au fost date in folosinta inainte de termen
-- Tronsoanele reabilitate de Tehnologica Radion sunt de un nivel calitativ de exceptie
Calea Mosilor
Duminica, 19 august i-a gasit pe edilii capitalei pe strazile Bucurestiului. Motivul: vizualizarea la finalizarea primilor kilometri de strazi "perfecte" din Bucuresti, reabilitati de una dintre firmele care si-a dovedit deja profesionalismul si cu ocazia altor lucrari. Este vorba de un tronson din Calea Mosilor (intre Soseaua Stefan cel Mare si Strada Paleologu) si Bulevardul Ion Ionescu de la Brad - ambele lucrari fiind finalizate de firma de constructii Tehnologica Radion cu mai multe luni inainte de termenele stabilite prin contracte.
In mod firesc, evenimentul nu putea sa se petreaca altfel decat in prezenta Primarului General Adriean Videanu care, insotit de seful Directiei Transporturi din Primarie, Gheorghe Udriste, a facut duminica dimineata un tur de forta pe cele doua artere pentru a inaugura primii 3 kilometri si ceva de drum demni de-o capitala europeana.
Nu numai ca edilul sef s-a declarat multumit de cele constatate, dar a declarat ca "multe capitale europene si-ar dori sa aiba bulevarde de o asemenea calitate".
Inaugurarea Caii Mosilor (mai exact a tronsonului cuprins intre Pasajul Obor si strada Paleologu), s-a facut la intersectia cu Mihai Eminescu unde conducerea municipalitatii a fost asteptata de constructor si de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu.
Primul tronson de pe Calea Mosilor, gata cu 12 luni mai devreme
Constructorul a explicat ca lucrarile de reabilitare a tronsonului cuprins intre Soseaua Stefan cel Mare si Strada Paleologu (in lungime de 1,5 kilometri si reprezentand aproape 70% din intregul proiect care se intinde pana la B-dul Coposu) au constat in modernizarea si extinderea carosabilului si a liniei de tramvai (refacerea intregii infrastructuri si inlocuirea dalelor liniei de tramvai), inlocuirea stalpilor de sustinerea a liniei de contact pentru troleibuze si de amplasare a iluminatului public, precum si amplasarea in subteran a cablurilor aeriene existente. De asemenea, au fost inlocuite retelele de apa, gaze si canal si s-au amenajat trotuarele, creandu-se 432 de locuri de parcare in spic si a fost creata si amenajata o suprafata de 2.500 de metri patrati de spatii verzi, plantandu-se cu aceasta ocazie 80 de stejari.
"Reabilitarea acestui tronson al Caii Mosilor e o lucrare de foarte buna calitate, pe care constructorul a terminat-o cu 12 luni mai repede decat termenul contractual", a explicat primarul sectorului 2, care a precizat ca garantia oferita de constructor va fi de cinci ani.
Celalalt tronson de pe Calea Mosilor, dintre Str. Paleologul si B-dul Coposu, urmeaza sa fie gata cu 8 luni mai devreme decat termenul stabilit prin contract.
Este un drum perfect
Incantat de calitatea lucrarilor de pe Calea Mosilor realizate pana in prezent in valoare de 82 milioane lei (intregul contract ridicanduse la final la putin peste 117 milioane lei), edilul Capitalei a declarat ca este o artera de o calitate ireprosabila, cu o cale de rulare foarte "silentioasa" cu capacele de canal si gaze, foarte bine integrate in asfalt astfel incat trecerea cu masina peste ele este aproape "insesizabila" si cu un tramvai care va circula cu minimum de zgomot.
"Este un drum perfect, pe care multe capitale europene si-ar dori sa-l aiba", a spus Videanu care a felicitat constructorul pentru calitatea lucrarii, dar si pentru faptul ca a fost finalizata cu mai multe luni inainte de termen.
Mai multi cetateni aflati in zona au apreciat calitatea lucrarii si i-au felicitat atat pe primar cat si pe constructor, unul dintre ei afirmand ca "miroase a bulevard parizian".
Bd. Ion Ionescu de la Brad finalizat tot in avans
Si lucrarile de reabilitare si modernizare a Bd. Ion Ionescu de la Brad au fost finalizate de constructori mai devreme decat se stabilise prin contractul incheiat cu Municipalitatea. Finalizate cu circa patru luni inainte de termen, lucrarile de modenizare a b-dului Ion Ionescu de la Brad au vizat refacerea pe o lungime de 1,6 kilometri, a carosabilului si modernizarea infrastructurii stradale, lucrarile constand in reabilitarea sistemului rutier si a trotuarelor, refacerea retelelor de apa, canal si gaze, modernizarea retelei de iluminat public si coborarea in subteran a retelei de alimentare cu energie electrica. Concomitent s-a procedat si la amenajarea spatiilor verzi, odata cu aplicarea gazonului fiind plantati si 75 de platani, arbori de buna calitate si foarte rezistenti.
Trafic european in nordul Capitalei
Investitia pentru reabilitarea bulevardului din nordul Capitalei (drumul avand o latime de 14 metri, cu doua benzi pe sens, trotuare late de patru metri, 1.500 metri patrati de gazon si 75 de platani de-o parte si de alta a arterei) a costat Municipalitatea peste 16 milioane de lei (fara TVA).
Videanu s-a declarat multumit de cum arata zona, apreciind in special faptul ca firma care s-a ocupat de lucrare nu numai ca a terminat la termen, ci a inchis santierul cu patru luni mai devreme decat se preconiza initial.
"Aceasta artera ce face legatura intre soseaua Bucuresti-Ploiesti si soseaua Straulesti va asigura de acum inainte conditii de trafic mai bune in zona de nord a capitalei", a conchis edilul capitalei care a apreciat ca despre calitatea lucrarilor executate de Tehnologica Radion pe cele doua bulevarde nu pot exista decat cuvinte de lauda.
Exprimandu-si convingerea ca si celelalte firme de constructii care executa lucrari de refacere a unor artere din Bucuresti vor da dovada de acelasi nivel de profesionalism, Primarul General al Capitalei a mai spus ca si celelalte 140 de lucrari in derulare si gestionate de Primaria Capitalei sunt in curs de finalizare si se vor incheia pana la 15 septembrie. (Al.B.)
 Afisari: 1291  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
nu ma gabesc cu felicitarile   de gogu pedagogu
felicitari   de Nicolau
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Bancpost pe Loterie (4446 afisari)
 Razboiul care tot bate la usa (3598 afisari)
 Palatul Cotroceni, bulversat de un vacar (2309 afisari)
 Disputa canadiano-americana pentru Polul Nord (2233 afisari)
 Legea pensiilor, motivul motiunii de cenzura (2047 afisari)
 "Daca formarea unui nou Guvern e de ras, avem cu totii motive sa plangem" (584 afisari)
 Becali: Omoram ceva din Hagi, luam prima de calificare si dupa aia mai vorbim (364 afisari)
 Iaurturi Danone ce contin o substanta toxica au fost retrase din magazine (264 afisari)
 Basescu: Romania va raspunde "extrem de dur" la acuzele Chisinaului (180 afisari)
 Incurcate sunt caile Loteriei (123 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01092 sec.