Ziua Logo
  Nr. 3996 de miercuri, 1 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Coltescu si Augustus pe bara!
-- Primul a gresit la partida Steaua - Ceahlaul si va fi suspendat, in timp ce fiul sefului CCA va fi doar retinut de la delegari
Conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor a anuntat ca a analizat rapoartele observatorilor dupa meciurile din prima etapa a Ligii I, iar concluzia a fost ca unii arbitri au comis greseli majore, luandu-se decizia retinerii lor de la delegari. "CCA a analizat rapoartele observatorilor de arbitri, intocmite dupa jocurile disputate pana la data de 30 iulie, in cadrul etapei 1 a campionatului Ligii I, editia 2007-2008. Din analizarea acestor rapoarte, precum si din vizionarea unor faze controversate reiesite din rapoartele mentionate, CCA a ajuns la concluzia ca, pe langa erorile umane, unele comise in faze-limita, interpretabile, unii arbitri au comis greseli majore. In aceste conditii, CCA a hotarat retinerea de la delegari a arbitrilor si arbitrilor asistenti in cauza pe o perioada nedeterminata", se arata in comunicatul postat pe site-ul FRF si semnat de presedintele CCA, Gheorghe Constantin.
Costica "Valcea" nu face insa referire la numele celor pedepsiti si nici la perioada de absenta a acestora. Conform unor surse din comisie, Coltescu, acuzat vehement de Ceahlaul pentru prestatia din Ghencea, de la meciul cu Steaua, a primit nota 6,5 de la observatorul Cornel Sorescu si va fi, oficial, suspendat de Comisia de Disciplina a CCA. In schimb, A. Constantin, fiul lui "Valcea", ar fi primit nota 7 de la observatorul Rodion Camataru si va scapa de suspendare! Astfel, chiar daca va fi retinut de la delegari (n.r. - Lupescu nu l-a delegat la etapa a 2-a din Liga I), Augustus (foto) nu va avea in "palmares" o suspendare, lucru extrem de important la finalul sezonului, cand se fac clasamentele arbitrilor si se stabileste lista FIFA. De asemenea, trei asistenti implicati la cele doua meciuri, Steaua - Ceahlaul si Mioveni - Rapid, vor fi suspendati. Este vorba despre C. Savu, cel care l-a facut pe Coltescu sa acorde penalty pentru Steaua in meciul cu Ceahlaul, precum si ambii "tusieri" de la Mioveni - Rapid, C. Fecioru (n-a vazut hentul lui D. Coman) si G. Szabo (n-a semnalizat ofsaidul la Buga la primul gol rapidist, marcat de Mazilu).
Porumboiu si Iancu fac galagie
Dupa ce Lupescu a stabilit delegarile pentru etapa a 2-a, au aparut si primele nemultumiri. Adrian Porumboiu, finantatorul lui FC Vaslui, s-a declarat mirat de delegarea "centralului" Tiberiu Lajos la meciul din deplasare cu Dinamo, desi arbitrul timisorean a provocat un scandal la partida din sezonul trecut din Moldova. "Nu am crezut ca poate fi posibil asa ceva, dupa ce s-a intamplat in sezonul trecut! Este bataie de joc, bascalie! Mai bine ne arbitra Borcea, sa sti o treaba!", a spus Porumboiu, care l-a "intepat si pe Lupescu: "Crede ca daca face delegarile nu se mai tine cont de ce a fost in trecut, dar vad ca revenim la vechile practici". Un alt nemultumnit este Marian Iancu, boss-ul lui "Poli". Dupa ce a contestat si delegarea de la prima etapa, cand Timisoara a fost arbitrata de Al. Tudor, Iancu reclama ca la derby-ul cu CFR, de la Cluj, va oficia Cr. Balaj. "Cei mai buni arbitri sunt trimisi sa oficieze meciurile Timisoarei. Daca gresesc, vor fi iertati", a spus Iancu. Acesta s-a luat si de Lupescu. "E un dinamovist, el a declarat asta, si astept sa vad pe cine va delega la meciul nostru cu Dinamo. Lupescu n-are nici o calitate pentru functia care i s-a dat. El era un functionar si atat", a spus Iancu. (MIG)
A r h i v a
  Badea in razboi cu fanii lui Dinamo    
  Pact anti-Bucuresti intre Mititelu si Penescu    
  Gigi l-a desfiintat pe Bostina    2 comentarii
  Hagiu: "Pregatim Liga Mondiala pe Taram Sfant!"    
  Lectii de golf la Nationala de baschet    
  LIGA I - ETAPA I    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu se prabuseste din avion in jacuzzi (4746 afisari)
 Patriarhul politic (3897 afisari)
 Patriarhul Teoctist - o persoana controversata (3296 afisari)
 Sex-ambasadoarea vrea in Centrala (3118 afisari)
 Probe ignorate in asasinatul de la Mangalia (2375 afisari)
 Diplomatia romana - o afacere de famiglie (352 afisari)
 Schimbari radicale in sistemul de invatamant (165 afisari)
 Becali nu da prime dupa debutul cu dreptul al Stelei in Liga Campionilor (134 afisari)
 TVR1, scoasa din Basarabia (124 afisari)
 Romania, mai aproape de petrolul caspic (100 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00984 sec.