Ziua Logo
  Nr. 3993 de sambata, 28 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
PSD ameninta Guvernul
Parlamentarii social-democrati vor introduce o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu intrucat acesta a dat dovada de "discriminare" in alocarea banilor din fondul de rezerva pentru primarii, a anuntat, ieri, presedintele PSD Dolj, Ion Calin, citat de Mediafax. El a explicat ca peste 80 la suta din banii alocati de Guvern din Fondul de rezerva aflat la dispozitia sa au fost directionati catre primariile PNL si PD. "La inceputul lunii septembrie, cand va incepe sesiunea, vom depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului pentru discriminare in alocarea de bani", a afirmat presedintele PSD Dolj. In replica, liberalii au dat vina pe presedintele Traian Basescu, sustinand ca acesta a promulgat dupa 20 de zile Legea de abilitare a Guvernului sa emita ordonante. (R.A.)
Videanu, acuzat de concediu ilegal
Consilierii generali ai PC vor depune, luni, la prefectul Capitalei, Mioara Mantale, o sesizare cu privire la faptul ca primarul general Adriean Videanu si-a luat ilegal concediu de odihna, a declarat, ieri, conservatorul Octavian Petrovici. El a precizat ca Videanu nu a anuntat, confrorm Legii 578/2003, Consiliul General al Capitalei in ultima sa sedinta ca isi va lua concediu. Petrovici a adaugat ca, mai mult, Videanu a precizat ca este intr-un "rest de concediu de odihna de 6 zile de anul trecut". "Potrivit legii, primarul general trebuia sa ceara aprobarea Consiliului General pentru a efectua concediul din anii trecuti, iar in cazul situatiilor de urgenta, cum ar fi si codul portocaliu, trebuie sa-si intrerupa acest concediu", a explicat conservatorul. (R.I.P.)
PLD, 4% in sondaje
Liderul PLD, Valeriu Stoica, a prezentat ieri un sondaj CURS, la comanda Centrului pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala, potrivit caruia PLD ar primi, la alegerile pentru Parlamentul European, 4% din optiunile electoratului. Potrivit cercetarii, in cazul in care duminica viitoare ar avea loc euroalegeri, 40% dintre romani ar vota cu PD, 21% cu PSD, 13% cu PNL, 6% cu PNG si 5% cu PRM. UDMR s-ar situa sub pragul electoral, alaturi de PLD, obtinand 4% din voturi. Sondajul a masurat si notorietatea liberal-democratilor, la intrebarea: "Ati auzit de PLD?", 80% dintre repondenti spunand "da", si doar 20% "nu". In privinta posibilelor aliante care se definesc ca reprezentand centru-dreapta in Romania, electoratul considera ca PLD-PD reprezinta "adevaratul curent politic de centru-dreapta", in timp ce PNL, PNTCD si AP sunt cotate cu 15%.
 Afisari: 216  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
PLD   de octaaa
A r h i v a
  Iliesiu vrea desfiintarea Institutului Revolutiei Romane    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cetatenia romana pentru basarabeni, o aberatie (3263 afisari)
 Demisia in alb, anexa la contractul de munca (3141 afisari)
 Reteaua globala a bazelor militare americane (2644 afisari)
 Functii publice - mesaje secrete (2585 afisari)
 Englezii, americanii si petrolul iranian (1927 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00844 sec.