Ziua Logo
  Nr. 3992 de vineri, 27 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri
Roxana IORDACHE 
-- Nu stiu ce hram poarta ambasadoarea Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, si nici nu ma intereseaza. Cred ca n-ar trebui sa intereseze pe nici un om serios ce fac oamenii in intimitate, atata vreme cat actul respectiv nu afecteaza interesul public. Si nici cine cu cine se iubeste, discret.
Diplomatia Romaniei a devenit obiect de Playboy. Sau, mai degraba, de Penthouse (RAAPPS). In diplomatia Romaniei se impune nu doar curatenie generala, ci si reparatie capitala. Nu exista viziune si strategie a politicii externe romanesti. Nici la Cotroceni si nici la Palatul Victoria. Si daca vom continua asa, Romania va fi tratata la categoria "ruda saraca, pacat ca frumoasa, dar proasta".
Numai ca schimbarea care se impune in diplomatie, incepand cu personalul, nu-i corect sa se faca prin metode de genul celei expuse pe un site infam, al unui anume Laurentiu Fulga, care profita de coincidenta de nume cu un respectabil scriitor disparut si comite o infractiune penala. Anume, violarea corespondentei private. A publica fara acordul celor implicati corespondenta personala este nu doar o nesimtire fara margini, ci si un caz pentru care orice avocat care isi merita diploma gaseste incadrare in Codul Penal.
Personajul infractional expune pe Internet fragmente din viata intima a oamenilor - pentru impotenti, voyeuri si frustrati. Pentru cei a caror unica placere este sa intre cu cizmele in viata personala a celorlalti, cu dublul scop si dublu gretos de a savura relatii inaccesibile pentru ei si de a gasi vulnerabilitati unor personalitati. In cazul nostru, consilierul prezidential Teodor Baconski si principalul consilier al premierului, seful Cancelariei primului ministru, Dorin Marian. Sunt publicate cateva randuri din corepondenta lor cu ambasadoarea latino, la interpelarea ei. O corespondenta, oricum, amicala, acel gen de "prietenie amoroasa" pe care grobienii nu o pot intelege.
Dorin Marian, de altfel, ii semnaleaza doamnei Vulpe, cu umor, faptul ca a descoperit pe site-ul respectiv corespondenta lor privata. "Ce surpriza! Azi am primit un site pe care eu, si alti 20 mil romani, pot citi mailurile tale, inclusiv cele cu mine. Domnul care le face publice este de prin Australia si in preambul face o analiza critica a sistemului diplomatic romanesc. Ma bucur ca MAE s-a hotarat sa faca publice toate corespondentele ambasadorilor, este o dovada de totala transparenta si deschidere. Bravo!". In esenta, cam asta e. Dar nu e de ras!
Ministrul Adrian Cioroianu se compromite daca incurajeaza asemenea porcarii. Statutul lui de intelectual il obliga sa trateze cu seriozitate problema diplomatiei romanesti si sa dezavueze asemenea practici nenorocite. Acea ambasadoare e suparata pe premierul Tariceanu care s-a hotarat sa elimine stabilimentul numit RAAPPS (Regia Autonoma a Patrimoniului si Protocolului de Stat), mostenire comunista. Vulpe nu mai poate cumpara un apartament pentru baiat si intervine la Dorin Marian in acest sens. Prea versat ca sa marseze.
Dorin Marian si Doru Baconski merita felicitari. S-au comportat ca niste domni. Nu conteaza viata personala a demnitarilor. Conteaza ce fac ei pentru tara. Daca viata personala a unui demnitar nu afecteaza interesul national, ea trebuie sa ramana neatinsa de indiscretii. Nu conteaza ce face Dorin Marian dupa program, conteaza sa coordoneze inteligent expertiza pentru premier. Iar in privinta lui Teodor Baconski, conteaza ca e un intelectual stralucit si un diplomat care ar fi meritat sa fie ministru de Externe. Din start.
 Comentarii: 27 Afiseaza toate comentariile  
valiza diplomatica si codarea corespondentei...   de calator
Five o' clock...   de cotrofelnitza
Nesimtirea....   de Roxana
Lil   de Ratacitul
a decedat spiritofromania.com   de parere din afara
Pentru Huhu, in afara subiectului   de the
   de Marinele Serban
O caterinca de prost gust   de Mark
tintele   de George-Felix
Bravos, Roxana taichii   de Un Agricultor
Sa ridice primul piatra ce care este nevinovat...   de odiseu
pt Roxana Iordache   de ionion
Io-s impotriva metodelor securiste de a invada viata privata, totusi toate servicile secrete ale   de Huhu extraterestrul
Diplomatia Romaniei,revista pt.voyeuri   de ster maria gabriela
Doar Lycra , Librese si Bony-Bon   de tyty
Roxana ai dreptate   de cosor ion
Shadow...   de lil
Clinton   de FB
Ochelari de cal   de Vasco da Gama
si vetagvoglia - ambasadorul elvetiei   de kalino
Dna Iordache....   de alamar
PACAT CA N-AU PUS AICI UN ARTICOL DE MIRUNA. Ca stiu ce hram poarta ambasadoarea PNLeasca   de cercetas
Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri   de ionescu
Roxanica I. nu ai deloc dreptate in cazul aista, daca ar fi cum zici orice om de proasta calitate   de Huhu extraterestrul
Dura sex sed sex...   de cotrofelnitza
Roxana I. cu toata admiratiunea de pina acum, iaca ca drumurile naostre se despart cind afirmi ca nu   de Huhu extraterestrul
   de CALUGARUL
A r h i v a
  Haitele    1 comentariu
  Caietele si Saloanele INMER    
  Victoria lui Tokes    4 comentarii
  La judecata zilei    4 comentarii
  Adrieane, nici nu stii...    2007-07-26
  Basescu cerseste la Tariceanu    2007-07-20
  Arde-i, Tudore!    2007-07-18
  Tariceanu v-a marit pensiile. Basescu se opune    2007-07-10
  Videanu, terminatorul Capitalei    2007-07-09
 Top afisari / comentarii 
 Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe (6082 afisari)
 Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri (3731 afisari)
 Blatul lui David (2452 afisari)
 UE prevede dezastrul agriculturii romanesti (2339 afisari)
 MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen (2325 afisari)
 Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei (608 afisari)
 Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!" (317 afisari)
 SUA mentin vizele pentru romani (255 afisari)
 Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB (186 afisari)
 Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.16095 sec.