Ziua Logo
  Nr. 3992 de vineri, 27 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Botnita pentru "Monitorul de Prahova"
-- Mihai Nicolae, ex-directorul "Monitorului de Prahova" si Cristi Godinac, presedintele Uniunii Sindicale MediaSind au prezentat, la Ploiesti, modul in care a fost inchis acest cotidian, "in urma unor manevre de culise, in spatele carora se afla primarul municipiului Ploiesti, Emil Calota".
Reprezentantul fostilor angajati ai "Monitorului de Prahova", Mihai Nicolae, a dezvaluit ca, in urma unor anchete publicate care vizau afaceri dubioase derulate de unele persoane din conducerea Primariei, ziarul a fost inchis in urma unei somatii semnate de un executor judecatoresc. Jurnalistii au mai dezvaluit ca cea care a cumparat marca "Monitorul de Prahova" este Daniela Iuliana Niculai, o angajata cu salariu modest la o firma condusa de ginerele primarului Calota. Presedintele MediaSind, Cristi Godinac a sustinut, la randul sau, ca presiunile asupra jurnalistilor de la "Monitorul de Prahova", numeroasele tentative de preluare si, in final, inchiderea brusca a cotidianului, reprezinta o incalcare flagranta a libertatii de exprimare si o incercare de a pune botnita mass-media prahovene. Godinac a anuntat ca pune la dispozitia jurnalistilor avocati specializati, pentru a solicita instantei de judecata sa declare nula vanzarea marcii "Monitorul de Prahova" dar si sa acorde despagubiri materiale si morale pentru pierderile suferite de jurnalisti. De asemenea, se va lua in calcul declansarea unor actiuni de protest, cum ar fi pichetarea sediului Primariei din Ploiesti, in cadrul evenimentelor organizate pe 5 noiembrie a.c. de Federatia Internationala a Jurnalistilor, sub sloganul "Stand Up for Journalism".
Pana la solutionarea in instanta a cazului "Monitorul de Prahova", jurnalistii au decis sa-si continue activitatea redactionala prin editarea unui nou cotidian, "Monitorul", publicatie care a fost deja lansata pe piata. (C.P.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sa nu trecem cu vederea nici faptul ca strada Plaiesi a fost transformata in Bulevard   de ionion
A r h i v a
  Florarii suparati pe Videanu    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe (6082 afisari)
 Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri (3731 afisari)
 Blatul lui David (2452 afisari)
 UE prevede dezastrul agriculturii romanesti (2339 afisari)
 MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen (2325 afisari)
 Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei (608 afisari)
 Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!" (317 afisari)
 SUA mentin vizele pentru romani (255 afisari)
 Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB (186 afisari)
 Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00753 sec.