Ziua Logo
  Nr. 3988 de luni, 23 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
PC vrea suspendarea lui Videanu
Consilierii generali ai PC vor propune conducerii partidului declansarea procedurii de suspendare a primarului general al Capitalei Adriean Videanu, a declarat, ieri, vicepresedintele organizatiei PC Bucuresti Octavian Petrovici. Petrovici, care este si consilier general, a precizat, la o conferinta de presa, ca, daca Biroul Politic al PC aproba suspendarea primarului general, urmeaza, potrivit legii, strangerea a 500.000 de semnaturi de la bucurestenii care nu-l mai doresc primar pe Adriean Videanu, iar apoi organizarea unui referendum local. Petrovici a criticat atitudinea primarului general, aratand ca acesta nu a prezentat, conform legii, Consiliului General raportul anual privind situatia Bucurestiului si promoveaza in Capitala "proiecte megalomane", care nu sunt in benefeciul cetatenilor. El a aratat ca Adriean Videanu a aprobat de asemenea "defrisari necontrolate" in Capitala si nu a fost de acord cu dotarea autobuzelor cu aer conditionat. (R.A.)
Aeronava prezidentiala contra pensii
Liderul PSD, Mircea Geoana, sustine ca valoarea aeronavelor pe care intentioneaza sa le cumpere Presedintia, estimata la 300 de milioane euro, este aproape egala cu suma necesara de la bugetul pe 2008 pentru completarea bugetului asigurarilor de stat pentru majorarea pensiilor, de 400 milioane euro. Intr-o declaratie de presa, Geoana afirma ca intentia Presedintiei Romaniei de a achizitiona aeronave prezidentiale superdotate, extrem de costisitoare, demonstreaza inca o data, daca mai era nevoie, ca opozitia presedintelui Traian Basescu la promulgarea Legii pensiilor si argumentele legate de prudenta economica si financiara nu reprezinta decat "o cruda nepasare" fata de milioanele de pensionari pe care i-a amagit cu vorbe-n vant in campanile electorale. Presedintele PSD solicita Executivului sa puna in aplicare cele doua acte normative adoptate de Guvernul PSD in anul 2004 (tichete gratuite pe CFR si acordarea pensiei suplimentare sotului supravietuitor), amanate nejustificat de puterea PNL- PD si incluse acum si in legea care a fost promulgata si care trebuie sa intre in vigoare. (R.A.)
Bomba falsa la Viena
O bomba falsa insotita de un biletel care facea referire la politica interna a Austriei a fost descoperita sambata dimineata in fata Parlamentului din Viena, a anuntat politia in decursul aceleiasi seri, relateaza Mediafax. Dispozitivul, descoperit de un angajat cu putin timp inainte de ora locala 07.00 "nu era ascuns si semana destul de bine cu o bomba, dar nu continea nici explozibili, nici sistem de detonare", a declarat un purtator de cuvant al politiei, Walter Nevorial. Pachetul avea atasat un biletel care denunta "deficientele insuportabile ale politicii austriece", in special in materie de ecologie si invatamant, potrivit detaliilor furnizate de tabloidul Kronen-Zeitung. "Luam in calcul toate posibilitatile", a precizat Nevorial, excluzand insa orice legatura cu precedentele alerte cu bomba din capitala austriaca. In februarie, un tribunal din Viena l-a condamnat la 15 luni de inchisoare pe un austriac convertit la islam, care plasase o bomba falsa in apropierea unui centru islamic din oras, pentru a denunta "laxismul" unei organizatii musulmane. (D.E.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Videanu si Geoana   de cosor ion
Geoana papa ce nu trebuie.   de rita_veverita
A r h i v a
  PLD vrea referendum pe uninominal    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Grila de start (5088 afisari)
 Victoria PD (3395 afisari)
 Sah prin corespondenta (2522 afisari)
 Ben Laden are probleme cu nora (2500 afisari)
 Voronin acuza iar Romania (2047 afisari)
 Basescu zice ca Melescanu si Tariceanu au propus sa-i cumpere aeronava (457 afisari)
 Contre pe cresterea salariilor diplomatilor (272 afisari)
 Canicula a ''secat'' apa minerala (236 afisari)
 Avertizare COD ROSU pentru cinci judete si Capitala (188 afisari)
 George Michael a dat 3,5 milioane de lire sterline pentru o vaca moarta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00947 sec.