Ziua Logo
  Nr. 3987 de sambata, 21 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Campanie PIN
PIN organizeaza in cursul zilei de maine examenul pentru desemnarea celor 35 de candidati ai partidului la alegerile pentru Parlamentul European. Fiecare organizatie a PIN si-a desemnat cate trei candidati, respectand criteriile impuse de conducerea partidului. Testele de examen se vor referi la cunostintele despre Uniunea Europeana, precum si la cunoasterea limbilor straine. Cozmin Gusa a prezentat, la jumatatea lunii iulie, intr-o conferinta de presa, cele "101" criterii pe baza carora vor fi desemnati candidatii formatiunii la alegerile pentru Parlamentul European, mentionand ca toti candidatii PIN trebuie sa aiba varste intre 30 si 40 de ani, astfel incat sa nu poata avea "legaturi consistente" cu regimul comunist. De altfel, in cursul zilei de ieri, liderul PIN a fost prezenta pe litoral pentru a-i informa pe romani despre UE si mecanismele ei de functionare. Sandru (foto) a imprastiat brosuri pe plaja si a discutat cu turistii despre nevoia de schimbare in Romania, despre pensiile mici si despre locurile de munca prost platite ale romanilor. (D.I.)
Referendum pentru uninominal
PD va solicita presedintelui Romaniei organizarea unui referendum national la inceputul toamnei, daca pana la sfarsitul vacantei parlamentare comisia electorala nu adopta proiectul legii votului uninominal, a declarat liderul democratilor, Emil Boc. "Eu am crezut ca legea este ca si aprobata dupa ce cele trei partide mari au ajuns la un consens. Nu este admisibil ca unele partide, cum este PSD, sa se joace de-a hotii si vardistii cu legea votului uninominal, sub pretextul ca sunt slabi in sondaje si ca ii dezavantajeaza. Votul uninominal ii poate avantaja pe toti sau dezavantaja pe toti, pentru ca aici e vorba de persoane care vor candida unu la unu in competitie in fata cetatenilor", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Emil Boc. In replica, Mircea Geoana a spus ca nu exclude varianta organizarii unui referendum daca Parlamentul nu va reusi sa adopte o lege in acest sens. "Daca nu se va ajunge la un acord in Parlament in privinta adoptarii unui proiect de lege privitor la votul uninominal si presedintele Traian Basescu va dori sa faca un referendum, atunci noi il vom sustine", a declarat
Geoana. (R.A.)
Rusia vrea negocieri pentru Tratatul CFE
Moscova vrea sa inceapa in aceasta toamna negocierile pentru un nou Tratat privind Fortele Conventionale in Europa (CFE), a afirmat ieri un inalt oficial din Ministerul rus de Externe, dupa ce, saptamana trecuta, presedintele Vladimir Putin anunta suspendarea aplicarii documentului, un pact de securitate care limiteaza capacitatile militare in Europa dupa Razboiul Rece. Joi, Evgheni Bujinski, director al Departamentului de cooperare internationala militara din Ministerul rus al Apararii anunta ca Moscova vrea inlocuirea actualelor tratate strategice cu NATO, documente vizate fiind Tratatul de reducere a armelor strategice (START), Tratatul privind rachetele cu raza intermediara (INF) si cel privind Fortele Conventionale in Europa (CFE). (D.E.)
A r h i v a
  Boc curteaza Grupul de la Cluj    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Securitatea si romanii din "exil, emigratie si diaspora" (3219 afisari)
 Bombardierele rusesti fac manevre langa Scotia (3043 afisari)
 Basescu s-a tradat? (3038 afisari)
 Americani, vi se pregateste ceva! (2654 afisari)
 Efectul Coldea (2362 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01563 sec.