Ziua Logo
  Nr. 3987 de sambata, 21 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Ucraina sapa la Bastroe pretinzand
-- Ucraina va organiza in 7-8 septembrie o noua dezbatere publica privind impactul transfrontalier al lucrarilor de reamenajare a canalului Bistroe, informeaza Rompres.
Dupa ce mai bine de patru ani Kievul arefuzat dialogul cu Bucurestiul privind canalul Bastroe, in acest an Ucraian se grabeste sa organizeze cat mai multe dezbateri. Ultima dezbatere de acest fel a avut loc la Tulcea, fiind organizata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile pe 18 iulie. Implicarea Kievului in dezbateri vine inaintea prezentarii raportului Conventiei Espoo. "O mare parte din afirmatiile facute in timpul dezbaterii publice de catre partea ucraineana sunt neadevarate. Sunt afirmatii care sunt repetate la fiecare reuniune internationala, iar acum ne aflam in etapa in care dupa intalnirea de la Geneva asteptam raportul Conventiei Espoo care va fi primit in septembrie. Sunt convins ca acesta va fi favorabil Romaniei", a precizat guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii din Tulcea, Paul Cononov.
Coordonatorul proiectului Bistroe din partea companiei Delta-Lotman, Bezdolnii Viktor Volodemirovici a declarat pentru Rompres pana la desfasurarea forumului din septembrie se va constitui un grup de lucru romano-ucrainean care va prezenta informatiile referitoare la acest proiect. "Ca sa ajutam publicul roman sa afle adevarul, am propus ca in perioada 7-8 septembrie, jurnalisti romani, ucraineni si din alte state sa participe la un forum media si sa vada ce se intampla pe partea ucraineana", a declarat Bezdolnii Viktor Volodemirovici.
El a reconfirmat faptul ca lucrarile de reamenajare a canalului Bistroe continua si a mentionat ca pentru realizarea acestora s-a avut in vedere in principal diminuarea efectelor de mediu negative asupra partii ucrainene a Deltei Dunarii. Membrii delegatiei ucrainene prezente la dezbaterea publica pe marginea canalului Bistroe, desfasurate, miercuri, la Tulcea, au acuzat partea romana de dezinformare, afirmatiile acestora fiind contrazise de autoritatile romane. (G.D.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
bravo   de jeeperscreepers
Ba se (No ofense mister president) poate   de jeeperscreepers
Nu se poate !   de Ratacitul
A r h i v a
  Israelul a eliberat 256 detinuti palestinieni    1 comentariu
  Americani, vi se pregateste ceva!    15 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Securitatea si romanii din "exil, emigratie si diaspora" (3219 afisari)
 Bombardierele rusesti fac manevre langa Scotia (3043 afisari)
 Basescu s-a tradat? (3038 afisari)
 Americani, vi se pregateste ceva! (2654 afisari)
 Efectul Coldea (2362 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00871 sec.