Ziua Logo
  Nr. 3983 de marti, 17 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Retransplant de rinichi reusit la Cluj
Operatia de retransplant de rinichi suferita de un barbat de 62 de ani, luni, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant din Cluj-Napoca, a durat patru ore si a fost o reusita, transmite Mediafax. Mihai Lucan, seful Institutului Clinic de Urologie si Transplant din Cluj-Napoca, a declarat, dupa operatie, ca rinichiul functioneaza acum normal. Barbatul de 62 de ani a suferit, la Cluj-Napoca, un retransplant de rinichi, dupa ce in urma cu 14 ani a fost diagnosticat cu insuficienta renala si a fost operat, dar in urma unui traumatism a fost nevoie de indepartarea rinichiului transplantat. "Este cel de-al 800-lea transplant renal realizat in Centrul de Transplant Cluj. Din punctul nostru de vedere este important ca retransplantam pe unul dintre pacientii care a fost transplantat in urma cu 14 ani, este vorba de presedintele Asociatiei Bolnavilor Transplantati din Romania. Este unul dintre pacientii care au avut curajul in urma cu 14 ani, cand in alta parte nu se faceau transplanturi de rinichi in Romania, sa vina sa faca primul transplant si timp de 10 ani a desfasurat o activitate extrem de activa pentru ceilalti bolnavi de insuficienta renala din Romania", a declarat Lucan. (C.P.)
Atelier Mezozoic
Muzeul National de Geologie anunta inceperea Atelierului de creativitate mezozoica in perioada 16-27 iulie. Atelierul vizeaza dezvoltarea creativitatii artistice a copiilor si fixarea unor notiuni stiintifice elementare despre evolutia vertebratelor si erelor geologice, intr-o maniera destinsa, de joc de vacanta, axandu-se in principal pe aptitudinile si talentul fiecaruia. Atelierul urmareste sa imbine informatia stiintifica si notiunile de baza pentru artele plastice astfel incat dupa realizarea pieselor corespunzatoare fiecarei ere geologice copiii le vor aranja intr-o diorama, realizand astfel tablouri tridimensionale ale perioadelor importante din evolutia grupului vertebratelor. Astfel, pe parcursul celor doua saptamani vor fi opt intalniri: luni, miercuri, joi, vineri. Intalnirile se vor desfasura in urmatoarele intervalele orare 10.00 - 12.00, pentru grupa de copii cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani, si intre orele 12.00 - 14.00 pentru grupa de copii cu varste cuprinse intre 6 si 9 ani. Inscrierea se poate face la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro, pana pe 15 iulie inclusiv. Participarea la atelier se face numai dupa achitarea taxei de participare 600.000 de lei vechi (in doua rate egale, prima pana pe 16 iulie, cea de-a doua pana pe 23 iulie). (C.S.)
O vara fierbinte, plina de viata
Timp de o saptamana, turistii de pe Litoral vor fi invaluiti de muzica si vor fi ispititi sa danseze in ritm de rumba, cha-cha-cha si salsa. Intre 15 si 22 iulie, Havana Club, marca din portofoliul Pernod Ricard, aduce in premiera in Romania formatia cubaneza "newHavana" care va face atmosfera pe plaja din Mamaia, sustinand zilnic cate trei spectacole in cluburile Fiat Lounge Cafe si Cucharacha (Mamaia). Ideea acestui eveniment a venit odata cu lansarea pe piata romaneasca a noii campanii de imagine sub sloganul "El culto a la vida". Campania isi propune sa implice emotional consumatorii, inspirandu-se din cheful de viata irezistibil al poporului cubanez. Aceasta stare optimista si plina de energie este simbolizata de slogan, care in traducere libera ar insemna "dragoste de viata". "Noua strategie de comunicare aduce in prim plan Havana Club 7 yo, produsul ce uneste atat statutul premium cat si know-how-ul invechirii romului. Decizia de a ne concentra atentia asupra segmentului dark aged rum vine din cele mai noi tendinte din piata, fiind categoria cu cea mai mare crestere in lume", ne-a declarat Florin Maxim, Brand Manager Pernod Ricard. (C.S.)
 Afisari: 207  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
e o reusita   de cosor ion
A r h i v a
  Arde!    6 comentarii
  POS Mediu de 5,5 miliarde de euro    
  Pilonul II de pensii demareaza in septembrie    
  Despagubiri la liber    
 Top afisari / comentarii 
 Misterioasa disparitie a navei Prahova (3351 afisari)
 Nebunie la Interne (3059 afisari)
 Anticoruptia, repetabila mascarada (1798 afisari)
 Capitala, paralizata (1636 afisari)
 Revenirea Rusiei (1585 afisari)
 Nor toxic la 160 de km de Romania (185 afisari)
 Relansarea procesului "inchisorile CIA" (150 afisari)
 Razboi diplomatic fara precedent intre Marea Britanie si Rusia (114 afisari)
 Guvernul sustine ca raspunde pentru majorarea pensiilor in fata Parlamentului (68 afisari)
 Referendum bilingv pentru autonomia Tinutului Secuiesc (68 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00998 sec.