Ziua Logo
  Nr. 3982 de luni, 16 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Gloria si Otelul in finalele Intertoto
-- In ultimul act al competitiei, care are ca premiu calificarea in turul II preliminar (ultimul) al Cupei UEFA, bistritenii vor intalni pe Atletico Madrid, iar galatenii pe Trabzonspor
Foto: Mediafax
Singura tara inscrisa cu doua echipe in Cupa UEFA-Intertoto, Romania a reusit sambata seara sa le trimita pe ambele in finalele competitiei. Gloria Bistrita a trecut in turul I de OFK Grbalj, din Muntenegru, iar in turul II de Maccabi Haifa, din Israel, in timp ce Otelul Galati, intrata direct in turul II, a depasit-o pe FC Slavija Sarajevo, din Bosnia-Hertegovina. In finalele competitiei, Gloria va intalni pe Atletico Madrid (calificata direct in aceasta faza), iar Otelul pe Tranzonspor (gruparea turca a jucat doar in turul II, unde a trecut de KS Vlaznia Skodra, 6-0 acasa si 4-0 in deplasare). Ambele echipe romanesti vor juca prima mansa pe teren propriu, pe 21/22 iulie, iar mansa a doua in deplasare, pe 28/29 iulie. Castigatoarele finalelor, 11 la numar, vor accede in turul II preliminar (ultimul) al Cupei UEFA, faza in care Romania este deja reprezentata de CFR Cluj, in conditiile in care Rapid intra direct pe tabloul principal, in turul I.
Bistrita cu emotii si penalty-uri
Gloria a avut sambata mari emotii pentru calificare, desi castigase prima mansa, in Israel, cu 2-0. Maccabi a venit in Ardeal cu o echipa completata cu cativa titulari (jucare in tur cu rezervele) si a recuperat handicapul in 90 de minute: 2-0! Maccabi a deschis scorul in minutul 7, prin Maymon Shay, si a egalat situatia la general in minutul 65, prin Tomer Hemad. Gloria a ratat un penalty, in minutul 37, prin Nalati. Au urmat prelungirile, dar scorul a ramas acelasi, dupa care s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde bistritenii s-au impus cu 3-2 (au transformat Sepsi, D. Toma si Fl. Bad, respectiv Keinan si Gita; au ratat Coroian, respectiv Bar, Gafney si Rafaelov). Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul Gloriei, a folosit echipa Albut (foto)- Frasinescu, O. Abrudan, D. Toma, Sepsi - Costea (64 Damian), Coroian, Nalati (62 Dumitra), Dobre - Zaharia, Tilinca (98 Fl. Bad). Sabau a declarat dupa meci ca spera foarte mult intr-o calificare mai departe, desi Gloria va intalni pe Atletico Madrid. "Cred foarte mult intr-o calificare. Noi ne pregatim. Nu o sa facem doar o prezenta, gata, jucam cu Atletico si nu ne intereseaza rezultatul!", a spus Sabau. Referitor la dubla mansa cu Maccabi, Sabau a afirmat ca a fost "o victorie muncita, dar pana la urma meritata". "Ma bucura aceasta calificare. Obiectivul nostru a fost indeplinit, de a duce la Bistrita pe Atletico", a precizat Sabau.
Otelul fara probleme
Galatenii au avut o soarta mai usoara si s-au calificat dupa ce au invins sambata, pe teren propriu, cu 3-0 (2-0), pe Slavija Sarajevo, dupa 0-0 in tur. E. Jula a deschis scorul in minutul 30, tot el a marcat zece minute mai tarziu, iar ultimul gol al partidei a fost inscris de Paraschiv, in minutul 70. Petre Grigoras, antrenorul galatenilor, i-a trimis in teren pe Gribauskas - Giurgiu, Sarghi, S. Ilie, Semeghin - Szekely, Paraschiv, Kim, Labukas (75 Boghiu) - D. Stan (78 Carjan), E. Jula (83 Elek). "Ma bucur pentru calificare. Am tratat foarte serios meciul si cred ca s-a vazut diferenta de valoare dintre cele doua echipe. Ne asteapta un meci mult mai important in turul urmator, Trabzonspor e o echipa de un alt calibru, dar sper ca in aceasta saptamana sa reusim sa ne intarim lotul si sa speram la o calificare. Ma bucur ca improvizatiile din linia de aparare au dat rezultat", a afirmat Grigoras. Directorul general al Otelului, Marius Stan, considera ca galatenii au jucat mai bine sambata decat in meciul tur de saptamana trecuta. "Echipa a aratat ca cea de la finalul campionatului trecut, nu din partidele amicale disputate in aceasta pauza. Oricum, pentru turul urmator ne asteapta cu totul altceva, pentru ca intalnim o echipa extrem de puternica", a mentionat Stan. Emil Jula, autorul unei "duble", a declarat ca Otelul nu a dat nici o sansa adversarei sale, in fata careia a obtinut "o victorie indiscutabila". "Sunt foarte bucuros. Ne-am temut de acest meci, insa ne-am dorit foarte mult victoria si nu le-am dat nici o sansa. I-am dominat tot meciul, ne-am creat multe ocazii clare de gol si in final am obtinut o victorie indiscutabila. Cu Trabzon ne va fi insa foarte greu, dar noi ne vom juca sansa", a spus E. Jula. (MIG)
 Afisari: 580  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Chivu prezent la reunirea Romei    
  Copos s-a luat de Coman    
  Lauri pentru atletii romani    
  Rasmussen se impune in Alpi    
  Suedia, o nuca prea tare pentru tricolore    
  Alta papusa, alt Geppetto    1 comentariu
  Steaua a remizat cu Litex    
 Top afisari / comentarii 
 Hahalera de la Cotroceni si frica de lustratie (3948 afisari)
 Combinatorul Stolojan (3798 afisari)
 Periculosul Passaris ar putea evada (3283 afisari)
 Cneji si voievozi romani innobilati ungureste! (2934 afisari)
 La Sighet, Pintilie si-a descris "colaborarea" cu Securitatea (2372 afisari)
 Tonomat pentru inchiriat DVD-uri (104 afisari)
 Romania, fara marca inregistrata Dracula (95 afisari)
 Blocaj la Primaria Capitalei (87 afisari)
 Ping pong politic pe uninominal si somatii (63 afisari)
 Problema euro - transata azi la Toulouse (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01223 sec.