Ziua Logo
  Nr. 3982 de luni, 16 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Litoralul mai scump cu 30%
Tarifele pe Litoralul romanesc sunt mai scumpe, de ieri, dupa ce hotelierii au crescut preturile cu 30%, pana la 31 august, in timp ce in Bulgaria hotelurile isi reduc preturile cu 50%. Potrivit lui Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, majorarea depinde de politica administratorilor de hoteluri, care motiveaza ca perioada 15 iulie-31 august este considerata varf de sezon si creste cererea. Astfel, o camera la un hotel de 2 stele va costa intre 250 si 280 de lei pe noapte, la un hotel de 3 stele intre 300 si 350 de lei, iar la unul de 4 stele tarifele vor ajunge pana la 600 de lei. La hotelurile de 5 stele, o camera cu vedere spre mare va costa pana la 800 de lei pe noapte. In acest an sunt asteptati pe Litoralul romanesc peste un milion de turisti, dintre care aproximativ 100.000 vor fi straini. (M.S.)
Veterinari la manastire
Cantinele manastirilor din judet vor fi verificate, din aceasta luna, de inspectorii sanitari, dupa ce Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a acceptat ca Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava sa efectueze actiuni de indrumare si control privind modul de functionare a acestor unitati, informeaza Rompres. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a salutat deschiderea manifestata de Arhiepiscopie, adaugand ca verificarea activitatilor din cantine este in avantajul acestora, deoarece la manastiri se prepara mancare, atat pentru cei care locuiesc acolo, cat si pentru turistii cazati sau pelerinii veniti cu prilejul diferitelor sarbatori religioase. Orest Onofrei a precizat ca, intr-un lacas de cult, cantina nu are legatura cu activitatea de baza a manastirii, astfel incat trebuie sa respecte normele generale pentru alimentatia publica. (L.M.)
Circulatie reluata
Ieri a fost reluata circulatia rutiera pe Bulevardul 1 Decembrie din Capitala, pe tronsonul cuprins intre strazile Theodor Pallady si Liviu Rebreanu, dupa noua luni de la inchidea traficului. Lucrarile, in valoare de peste 138 milioane de lei, au inceput in luna august anul trecut si aveau ca termen de finalizare luna martie 2008, acestea fiind incheiate cu opt luni inainte de termenul stabilit in contract, a declarat primarul general Adriean Videanu, prezent la eveniment. Pe o distanta de 3,2 kilometri, tronsonul amintit a fost reabilitat, carosabilul fiind extins, iar calea de rulare a tramvaiului modernizata. Potrivit edilului Capitalei, lucrarile de la infrastructura carosabilului sunt garantate cinci ani, iar cele de la tramvai 50 de ani, acestea din urma ridicand liniile de tramvai la nivelul carosabilului. (M.S.)
Cazino-discoteca la Eforie Sud
In statiunea Eforie Sud a fost inaugurat, la sfarsitul saptamanii trecute, "The One" - disco-club cu jocuri de noroc - pe locul unde descendentii lui Ioan Movila au ridicat in urma cu 62 de ani un cazinou. Imobilul are o capacitate totala de 4000 de locuri, iar patronul Gigi Chivu spera sa atraga in fiecare seara, prin concerte si recitaluri ale unor nume cunoscute din muzica usoara romaneasca, intre 500 si 1000 de turisti. Suprafata totala a disco-clubului si a cazinoului este de 1500 de metri patrati si s-au creat pentru inceput 30-40 de noi locuri de munca, patronul afirmand ca urmeaza sa mai angajeze personal fiindca, "doar acesta nu este indestulator nici macar pentru prima seara". Investitia, in totalitate romaneasca, a costat in jur de 500.000 de euro, iar Chivu a spus ca "spera sa o recupereze intr-o perioada cuprinsa intre trei si cinci ani". (F.B.)
 Afisari: 230  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Meciul retrocedarilor    1 comentariu
  Camioanele "forteaza" Valea Oltului    
  Pasajul cu proteste    
  Vosganian face promisiuni fostilor proprietari    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Hahalera de la Cotroceni si frica de lustratie (3948 afisari)
 Combinatorul Stolojan (3798 afisari)
 Periculosul Passaris ar putea evada (3283 afisari)
 Cneji si voievozi romani innobilati ungureste! (2934 afisari)
 La Sighet, Pintilie si-a descris "colaborarea" cu Securitatea (2372 afisari)
 Tonomat pentru inchiriat DVD-uri (104 afisari)
 Romania, fara marca inregistrata Dracula (95 afisari)
 Blocaj la Primaria Capitalei (87 afisari)
 Ping pong politic pe uninominal si somatii (63 afisari)
 Problema euro - transata azi la Toulouse (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01052 sec.