Ziua Logo
  Nr. 3981 de sambata, 14 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Bejart din nou la Bucuresti
Celebra companie Bejart Ballet revine in Romania in septembrie, urmand sa prezinte doua spectacole pe scena mare a Teatrului National din Bucuresti (TNB), in cadrul "Intalnirilor JTI", evenimente sub umbrela Festivalului "George Enescu", informeaza Mediafax. Bejart Ballet a mai sustinut un spectacol in Romania in anul 2000, inaugurand astfel "Intalnirile JTI". La show-urile de pe 21 si 22 septembrie, compania va prezenta un program nou, intitulat "L'Amour et la Danse". Acesta este un spectacol-colaj ce include cele mai frumoase creatii ale coregrafului Maurice Bejart, din 1960 incoace, alese personal de acesta. "L'Amour et la Danse" este, de fapt, un "Best of Bejart" si reprezinta chintesenta creatiei coregrafice a lui Bejart, intinsa pe o jumatate de secol. Muzica spectacolului acopera o gama foarte larga, de la clasica - Stravinski, Berlioz, Mozart, Strauss - la moderna - Mikis Theodorakis, Jacques Brel, Queen si chiar U2, precum si muzica traditionala din Ciad. Emmanuel de Bourgknecht, directorul general al companiei Bejart Ballet Lausanne, a declarat ca acest spectacol este cerut cu insistenta in toata lumea, insa Maurice Bejart nu doreste sa-l repete prea des. El a fost jucat pana acum in doar patru orase - Paris, Montreal, Tokio si Bruxelles, iar pana la sfarsitul lui 2008 sunt programate spectacole in doar patru orase: Bucuresti, Barcelona, Tokyo si Atena.
Potrivit lui Emmanuel de Bourgknecht, propunand organizatorilor din Romania acest spectacol, Bejart "a dorit sa onoreze Bucurestiul". (M.A.)
A murit Constantin Petrovici
Dirijorul Constantin Petrovici a murit in noaptea de miercuri spre joi, la varsta de 80 de ani, in urma unui infarct. Constantin Petrovici si-a petrecut mai bine de 40 de ani la pupitrul Operei Nationale Bucuresti, iar la inceputul lunii mai a dirijat ultimul spectacol al operei "Aida" de Verdi programat pentru aceasta stagiune. Spectacolul i-a fost dedicat cu ocazia implinirii varstei de 80 de ani. Dumnezeu sa-l odihneasca!
A r h i v a
  Stele sub stele...    
  Bilant notabil la Opera bucuresteana    
  Fantomele conspiratiei evreiesti    38 comentarii
  Doina Jalea a demisionat    
 Top afisari / comentarii 
 Minunea de la Maglavit (5510 afisari)
 Cand Mossad-ul se supara (3502 afisari)
 Cum este calcata in picioare diplomatia romaneasca (2422 afisari)
 Fantomele conspiratiei evreiesti (2216 afisari)
 Spala bani (2112 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00963 sec.