Ziua Logo
  Nr. 3981 de sambata, 14 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Tariceanu il contrazice pe Basescu pe tema Kosovo
Planul Ahtisaari pentru Kosovo este cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemelor din Kosovo, fiind foarte important ca solutia finala sa fie votata in Consiliul de Securitate al ONU, a declarat, joi, la Roma, premierul Calin Popescu Tariceanu, inainte de a se indrepta spre Lisabona. "Romania este foarte preocupata de garantarea drepturilor minoritatilor din Kosovo, cu o atentie speciala pentru minoritatea sarba, si va fi un factor activ in solutionarea problemelor din aceasta zona", a spus Tariceanu, potrivit Mediafax, in urma discutiilor cu omologul sau italian, Romano Prodi. Declaratiile premierului contrazic punctul de vedere exprimat in repetate randuri de presedintele Traian Basescu, potrivit caruia solutia cu privire la statutul Kosovo trebuie sa respecte principile dreptului international - integritatea teritoriala, inviolabilitatea frontierelor si neacordarea de drepturi colective minoritatilor. Planul propus de emisarul ONU, Martti Ahtisaari, propune acordarea unei "independente supravegheate" pentru provincia sarba, acum majoritar albaneza, solutie respinsa de Belgrad si Moscova, dar sustinuta de Washington si Bruxelles. (D.E.)
PF Teoctist, in Cehia
O delegatie condusa de PF Patriarh Teoctist era asteptata, ieri, in Cehia pentru a sfinti piatra de temelie a bisericii ortodoxe "Sfantul Mucenic Valentin", lacas de cult care urmeaza sa fie construit in stil traditional romanesc in orasul Most din Republica Ceha. Lacasul de cult va fi inchinat memoriei celor 15.000 de soldati romani care si-au pierdut viata si celor 55.000 care au fost raniti sau au fost dati disparuti in luptele pentru eliberarea unor localitati cehe si slovace, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, implinindu-se astfel o mai veche dorinta de cinstire a acestora. "In acest loc au murit ostati romani in cel de al doilea razboi mondial si am apreciat ca in orasul Most trebuie sa fie, alaturi de cimitir, o biserica noua, unde sambata vom pune piatra de temelie", a explicat patriarhul Teoctist, inaintea vizitei in Cehia. PF Teoctist va oficia, maine, Sfanta Liturghie la Catedrala ortodoxa Sfintii Chiril si Metodie din Praga, Patriarhul Teoctist, impreuna cu mitropolitul primat al Bisericii Ortodoxe din Cehia si Slovacia, Cristofor, precizeaza Mediafax. (D.E.)
Ancheta in cazul Hariri avanseaza
Un raport al procurorului belgian Serge Brammertz, presedintele Comisiei ONU de ancheta a asasinarii fostului premier libanez Rafic Hariri, anunta stabilirea unui cerc al suspectilor implicati in atentat, transmite Mediafax. In raport, Brammertz nu da nici un nume, dar explica faptul ca ancheta a stabilit identitatea persoanelor care au pregatit microbuzul utilizat la comiterea atentatului impotriva fostului premier libanez, precum si pe cea a persoanelor care au cumparat carduri SIM de telefoane mobile, in urma monitorizarii traseelor frecventate de Hariri. Fostul sef al Executivului de la Beirut si-a pierdut viata intr-un atentat comis la 14 februarie 2005, in Capitala libaneza. (D.E.)
A r h i v a
  Bush, somat sa sune retragerea din Irak    13 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Minunea de la Maglavit (5510 afisari)
 Cand Mossad-ul se supara (3502 afisari)
 Cum este calcata in picioare diplomatia romaneasca (2422 afisari)
 Fantomele conspiratiei evreiesti (2216 afisari)
 Spala bani (2112 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00872 sec.