Ziua Logo
  Nr. 3979 de joi, 12 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Cinci aspiranti romani la premiul Henkel pentru arta
-- "Premiul Henkel CEE pentru Arta" este o competitie dedicata artistilor din Europa Centrala si de Est, care acopera, intr-un interval de trei ani, trei domenii diferite ale artei contemporane: desen contemporan, arta fotografica si design. Editia curenta - a sasea - este dedicata design-ului industrial.
Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Henkel Romania a organizat si o etapa de preselectie locala. Cei cinci aspiranti la marele premiu (7000 euro) desemnati de juriu - Ileana Raducanu, redactor-sef Elle D�coration, arh. Cristian Cocioba, director executiv Bicau, Mihai Gurei, creative concept manager Intro si Lavinia Toma, corporate communications manager Henkel Romania - sunt: Robert Marin (31 ani, arhitect), Gabriel Lungu (24 ani, art director), Sebastian Mihai Dragu (23 ani, student Universitatea de Arta Bucuresti, Facultatea de Design), Antonio Meze (24 ani, designer Timisoara) si Diana-Larisa Rosioru (19 ani, studenta bursiera Istituto Europeo di Design, Milano, Italia). In finala internationala de la Viena ei vor concura cu designeri din alte 28 de tari din zona Europei Centrale si de Est. Lucrarile celor cinci vor fi trimise in capitala Austriei, unde juriul international se va reuni in septembrie pentru a alege un singur castigator. Acesta va primi, pe langa marele premiu si sprijinul companiei organizatoare pentru o expozitie personala in tara de origine. Cele mai bune lucrari urmeaza sa fie expuse la Viena, in cadrul unei expozitii care va avea loc in noiembrie.
Incepand cu aceasta editie, compania a decis sa premieze cea mai buna lucrare inscrisa in competitie. Marele castigator este Robert Marin, cu lucrarea "Cold Hand Luke", care a impresionat juriul prin originalitate si tehnica. Ca parte a premiului, el va participa in aceasta vara la un workshop de design - "How to cook a chair?" - sustinut de CuldeSac, un grup de designeri spanioli nonconformisti. Atelierul face parte dintr-un program amplu de seminarii de design organizate de Vitra Design Museum in colaborare cu Centre Pompidou, la Boisbuchet, Frant. Pe langa marele premiu, tinerilor artisti aspiranti la glorie, compania le ofera "Premiul pentru tineri artisti" (2000 euro). Acesta va fi acordat participantilor la Programul "Artists-in-Residence" derulat de organizatia culturala KulturKontakt Austria. Prin acest program se ofera o bursa de trei luni la Viena pentru tineri din domeniul artelor frumoase, precum si pentru fotografi din tarile Europei Centrale si de Sud-Est. (L.D.)
 Afisari: 202  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Avangarda coloristica    
  "Nevinovatul", cel mai bun    2 comentarii
  Poezia exilului    3 comentarii
  Marturisirile unui defraudator (I)    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Povestiri din bordelurile naziste (4954 afisari)
 Cacealmaua lui Basescu (4193 afisari)
 Persoanele cu alunite traiesc mai mult (3462 afisari)
 Dezonoarea parintelui Necula (3334 afisari)
 De la Ion Coja citire... (2269 afisari)
 Motivele divortului dintre Maria Marinescu si Tiriac Jr. (595 afisari)
 Asemeni lui Ceausescu, Iliescu pretinde ca singurul sau judecator este poporul (363 afisari)
 The Transformers (Transformers - Razboiul lor in lumea noastra) (229 afisari)
 UE acorda Romaniei 19 milioane euro nerambursabili pentru dezvoltare (85 afisari)
 Presedintele Basescu deplange situatia elevilor, a prescolarilor si a cercetarii (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01657 sec.