Ziua Logo
  Nr. 3979 de joi, 12 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Nielsen NetRatings:Timpul petrecut pe site-uri, mai relevant pentru auditarea acestora
-- Afisarile de pagina isi pierd relevanta pentru masurarea audientelor online, din cauza raspandirii site-urilor Web 2.0, ale caror pagini se improspateaza mai rar, a declarat marti compania Nielsen NetRatings, care a anuntat ca va folosi mai mult criteriul timpului petrecut pe site-uri.
Termenul de "Web 2.0" desemneaza tendinta programatorilor de Internet de a folosi combinatii de tehnologii ca JavaScript, Flash si XML, care permit realizarea de site-uri care nu necesita reincarcarea completa a paginilor in browser. Spre exemplu, articolele de pe multe site-uri de stiri se actualizeaza in mod dinamic si automat, fara a necesita reincarcarea intregii pagini.
Compania Nielsen NetRatings a constatat ca utilizatorii de internet vizioneaza adesea mai mult continut decat se inregistreaza in rapoartele de masurare a traficului. Din acest motiv, firma a decis sa acorde un interes mai mare, la realizarea studiilor de audienta a site-urilor de continut, timpului petrecut de utilizatori pe o pagina de internet.
Compania Nielsen NetRatings a aratat ca, in luna mai, cel mai vizionat site din lume a fost cel al furnizorului de servicii internet AOL, care a cumulat 25 de miliarde de minute afisate. Pe locul secund se situeaza Yahoo, cu 19,6 miliarde de minute vizionate. Pe locul trei se afla site-ul MSN, cu 10,6 miliarde de minute. Pe locul patru se afla site-ul MySpace, cu 7,8 miliarde de minute. Pe site-urile companiei Google, utilizatorii au petrecut in mai circa 7,4 miliarde de minute, potrivit estimarilor Nielsen NetRatings.
Nielsen NetRatings este cea mai mare companie de masurare a audientelor online. Firma face parte din grupul Nielsen, alaturi de compania de audit TV Nielsen Media Research si de compania de cercetare de piata ACNielsen. Din grupul Nielsen mai fac parte publicatiile Billboard, The Hollywood Reporter, IT Week, AdWeek si Vnunet.com. Grupul Nielsen organizeaza anual premiile Clio pentru creatie publicitara.
A r h i v a
  Apple va lansa anul acesta o versiune ieftina a telefonului iPhone    
  Google permite utilizatorilor sa puna fotografii proprii pe hartile din Google Maps    
 Top afisari / comentarii 
 Povestiri din bordelurile naziste (4954 afisari)
 Cacealmaua lui Basescu (4193 afisari)
 Persoanele cu alunite traiesc mai mult (3462 afisari)
 Dezonoarea parintelui Necula (3334 afisari)
 De la Ion Coja citire... (2269 afisari)
 Motivele divortului dintre Maria Marinescu si Tiriac Jr. (595 afisari)
 Asemeni lui Ceausescu, Iliescu pretinde ca singurul sau judecator este poporul (363 afisari)
 The Transformers (Transformers - Razboiul lor in lumea noastra) (229 afisari)
 UE acorda Romaniei 19 milioane euro nerambursabili pentru dezvoltare (85 afisari)
 Presedintele Basescu deplange situatia elevilor, a prescolarilor si a cercetarii (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00827 sec.