Ziua Logo
  Nr. 3977 de marti, 10 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
DSK are sanse la sefia FMI
-- Pagubele facute de Nicolas Sarkozy in randurile PS risca sa deconcerteze complet partidul care n-a reusit sa se refaca nici dupa infrangerea din 2002 - cu atat mai putin dupa cea de luna trecuta, care il trimite in opozitie pentru cel putin inca 5 ani.
Ultima data este sustinerea lui Dominique Strauss Kahn (foto) la conducerea FMI. Dupa ce a lasat sa planeze un dubiu intre Laurent Fabius, alta figura marcanta a socialistilor - si DSK, presedintele Republicii confima ca atentia sa se indreapta exclusiv catre fostul ministru al Economiei si Finantelor din Guvernul Jospin. Nicolas Sarkozy s-a invitat azi la reuniunea Eurogrupului pentru a sustine aceasta candidatura.
In anturajul lui DSK se incearca limitarea efectului, conform unui apropiat al acestuia, candidatura lui DSK a fost initial propusa de premierul luxemburghez, Jean Claude Junker, iar Sarkozy n-a facut decat sa se arunce asupra ocaziei pentru a da impresia ca initiativa ii apartine, in numele "deschiderii" pe care o promoveaza. E la fel de adevarat ca Nicolas Sarkozy trebuie sa aiba intelepciunea de a sustine candidatul francez cu cele mai multe sanse, in conditiile in care Franta a detinut, deja, presedintia FMI timp de 32 de ani din cei 52 de existenta ai institutiei. Caci o traditie nescrisa spune ca daca directia Bancii Mondiale apartine americanilor, cea a FMI este incredintata unui european.
Paul Schweitzer, Jacques de la Rosiere si Michel Camdessus - cei trei fosti directori generali francezi ai Fondului au lasat o foarte buna amintire a administratiei lor. Opozantii spun insa ca Franta detine deja prea multe posturi internationale: Pascal Lamy piloteaza Organizatia Mondiala a Comertului, Jean Lemierre- Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Jean-Claude Trichet-Banca Centrala Europeana.
n Marcela FERARU 
 Afisari: 273  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  SUA-Rusia pe Kosovo    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Potentul Jack (3490 afisari)
 Afacerea Bordei este nula (2447 afisari)
 Violata si aruncata intr-o fantana (2161 afisari)
 Tariceanu v-a marit pensiile. Basescu se opune (2139 afisari)
 Asul din maneca Boeing (2017 afisari)
 Biserica catolica revendica titlul de unica si adevarata Biserica a lui Cristos (175 afisari)
 Wikipedia, cel mai cautat site de stiri online (159 afisari)
 Basescu a anuntat ca va promulga legea pensiilor, in anumite conditii (156 afisari)
 Bacalaureat 2007 (127 afisari)
 Vadim a primit un Palat de la RAAPPS (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01876 sec.