Ziua Logo
  Nr. 3977 de marti, 10 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
"Iubirea Fedrei", intr-o baza militara
Trupa Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad a jucat, in weekend, spectacolul "Iubirea Fedrei", in regia lui Mihai Maniutiu, intr-o baza militara sovietica dezafectata, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Zsambek, Ungaria. Potrivit teatrului aradean, decorul spectacolului s-a integrat perfect intr-un hangar care pe vremuri adapostea tancuri, rachete si tehnica militara de radiolocatie. Baza militara de la Zsambek, ce a facut parte din spatiul de protectie din jurul Budapestei, a devenit functionala in 1978 si a fost dezafectata in 1996, odata cu retragerea ultimelor baze rusesti de pe teritoriul Ungariei. Ulterior, a fost transformata in muzeu militar si spatiu pentru evenimente culturale: spectacole de teatru, concerte, expozitii.
La reprezentatia cu "Iubirea Fedrei" de Sarah Kane au participat 150 de spectatori, in marea lor majoritate oameni de teatru, studenti, profesori universitari. (D.C.)
Finantare de la Eurimages
"Europolis", un lungmetraj al regizorului roman stabilit in Franta Corneliu Gheorghita, si patru distribuitori romani au obtinut sprijin financiar de la Eurimages, la cea mai recenta intalnire a board-ului acestui fond al Consiliului Europei, desfasurata la Strasbourg. O coproductie romano-franceza "Europolis" a castigat un sprijin de 180.000 euro, in timp ce alte 11 proiecte - semnate de regizori ca fratii Dardenne, Joachim Lafosse si Lukas Moodysson - vor primi, in total, 4,2 milioane euro, se arata pe site-ul Consiliului Europei. Proiectul lui Corneliu Gheorghita este prima coproductie in care este implicata si Romania care obtine finantare de la Eurimages anul acesta. "Europolis" este finantat si de Centrul National al Cinematografiei, in urma concursului de proiecte din 2005. Tot in 2005, "Europolis" a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj la concursul organizat de HBO si Festivalul International de Film Transilvania - TIFF. Filmarile la "Europolis" sunt prevazute sa inceapa in august, in Franta, si vor continua in toamna in Delta Dunarii si la Orsova, a declarat pentru Mediafax Dan Burlac, producator executiv al filmului, rolurile principale fiind interpretate de Andi Vasluianu si Luminita Gheorghiu. (M.A.)
"Ex nihilo" la Galeria Senso
Astazi, la ora 18.30, la Galeria de Arta Senso va avea loc vernisajul expozitiei pictorului Dorin Baba, absolvent al Academiei de Arta "George Enescu" din Iasi, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Expozitia, intitulata "Ex nihilo" aduce in fata publicului lucrari de o pregnanta originalitate, apartinand unui tanar artist. "Noile forme il obliga pe artist sa regandeasca imaginea, sa ne propuna solutii compozitional neobisnuite, temeinic ordonate plastic. Exista in lucrarile lui Dorin Baba tensiune si neliniste, o atitudine grava in fata vietii." scrie despre el Ion Truica. Expozitia, organizata cu sprijinul Fildas Art, va ramane deschisa pana pe 10 august. (D.C.)
A r h i v a
  Bucurestii ce au fost    3 comentarii
  Pluralism si Multiculturalism    
  Romanii din Timoc si poezia lor    1 comentariu
  ... de pretutindeni    
 Top afisari / comentarii 
 Potentul Jack (3490 afisari)
 Afacerea Bordei este nula (2447 afisari)
 Violata si aruncata intr-o fantana (2161 afisari)
 Tariceanu v-a marit pensiile. Basescu se opune (2139 afisari)
 Asul din maneca Boeing (2017 afisari)
 Biserica catolica revendica titlul de unica si adevarata Biserica a lui Cristos (175 afisari)
 Wikipedia, cel mai cautat site de stiri online (159 afisari)
 Basescu a anuntat ca va promulga legea pensiilor, in anumite conditii (156 afisari)
 Bacalaureat 2007 (127 afisari)
 Vadim a primit un Palat de la RAAPPS (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00956 sec.