Ziua Logo
  Nr. 3974 de vineri, 6 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Au fost alesi actorii pentru Gala HOP
Cea de-a X-a editie a Galei Tanarului Actor HOP, care se va desfasura intre 1 si 4 septembrie, la Mangalia, a selectat in concurs patru echipe de actori ce vor prezenta cate un spectacol la sectiunea Grup si alti 13 actori la sectiunea Individual, informeaza UNITER. Preselectiile actorilor au avut loc luni si marti. La sectiunea Grup au fost admise spectacolele "Lectia", de Eugen Ionesco, "In asteptare", "Mostenirea", de Marivaux si "Ingerul electric", de Radu Macrinici. Proba impusa tuturor participantilor la sectiunea Individual a constat intr-o interpretare personala, in limita a cinci minute, a textului "DEX 305" din volumul "Proza scurta", de Mircea Nedelciu. (M.A.)
Noapte la Anaid Art Gallery
Incepand de astazi, la Anaid Art Gallery va fi expusa instalatia nocturna si sonora "Night", un proiect realizat de Diana Gomez, cu o compozitie sonora de Benjamin Calais. Realizarea acestei lucrari a fost posibila datorita influentei textelor lui Blanchot, Connolly si Becket si audierii compozitiilor lui Pierre Henry, marturisesc artistii. (D.C.)
Festival de folclor la ASTRA Sibiu
Maine, se deschide la Complexul National ASTRA din Sibiu, in cadrul Festivalului National al Datinilor si Obiceiurilor "Tezaure umane vii", manifestarea "Zilele culturii populare valcene", inclusa in cadrul programului "Sibiu, capitala Culturala Europeana 2007". Timp de doua zile, la Muzeul ASTRA va avea loc un targ al mesterilor populari, un spectacol folcloric sustinut de ansambluri renumite, dar si de grupuri de pastratori autentici ai traditiilor si obiceiurilor locale. Manifestarea se va deschide maine la scena de pe lac, la ora 11.30, si va fi urmata, pana la ora 21.00, de desfasurarea Targului mesterilor si creatorilor populari din Valcea, la monumentele din Muzeu. (M.A.)
Galerie de arta in aer liber
Fundatia pentru Reabilitare Urbana Sibiu impreuna cu Fundatia Plan B Cluj organizeaza incepand de astazi, pentru o perioada de patru luni, galeria de arta in spatiu liber "City Wall Gallery". Numele proiectului provine de la amplasarea galeriei pe zidul care desparte orasul de sus de cel de jos, respectiv pe strada Movilei. In afara ansamblului mare de piete, centrul istoric traieste si prin nenumaratele locatii mici si atragatoare, care merita descoperite. Pana de curand, calitatile ambientale si impactul pe care acestea il exercitau
s-au aflat in contradictie cu aspectul, precum si cu dotarea lor cu mobilier urban, plante, etc. City Gallery isi propune sa surprinda trecatorii. Prin intermediul a doua panouri expozitionale, respectiv "afise" avand dimensiuni cca. 190x340 cm, vor fi prezentate reproduceri dupa lucrari de arta contemporana. Lucrarile vor fi selectionate de catre galeria de arta "Plan B" din Cluj-Napoca. Lansarea primei expozitii va avea loc astazi, la ora 11.00, cu lucrarea lui Sandpapier. (M.A.)
A r h i v a
  Pica cine trage asul (de pica)    
  Arta pentru strada    
  ArtCampus pentru zece artisti romani    
  Castele de furie sau castele de nisip?    
 Top afisari / comentarii 
 Despre principii (2631 afisari)
 Ucraina modifica granita cu Romania (2520 afisari)
 Aromanii sunt sau nu romani? (2245 afisari)
 Strategia nationala de politie politica (1994 afisari)
 Fenomene extreme la Londra (1822 afisari)
 Vaduva Neagra si Dragonul de mare pun pe jar litoralul romanesc (318 afisari)
 Autostrada accidentelor in lant (194 afisari)
 Nunta in gasca "Nevestelor disperate" (76 afisari)
 Suma record pentru o pictura de Rafael (75 afisari)
 Privatizarea Automobile Craiova ar putea fi incheiata pana la 1 septembrie (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00968 sec.