Ziua Logo
  Nr. 3974 de vineri, 6 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Capsunarii salveaza deficitul
Pe de alta parte, ministrul Vosganian a declarat ca deficitul comercial in crestere semnificativa determina accentuarea soldului negativ al contului curent, care va fi acoperit in mare masura de banii trimisi de romanii din strainatate, estimati la 5-6 miliarde de euro in acest an.
Dezechilibrul comercial a urcat si in prima jumatate a anulului, ritmul de crestere al importurilor fiind mai mare decat al exporturilor, a spus Vosganian, la reuniunea anuala a reprezentantilor comerciali ai Romaniei in strainatate, transmite Mediafax. El a afirmat ca Guvernul intentioneaza sa ia toate masurile necesare pentru dezvoltarea relatiilor comerciale in tarile din jurul Marii Caspice, fostele tari din Uniunea Sovietica, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Potrivit acestuia, exporturile Romaniei sunt "gatuite", circa 40% reprezentand relatia cu Italia, Germania, Turcia si Austria, iar, in ceea ce priveste importurile, mai mult de jumatate din total sunt reprezentate de schimburile
cu cinci tari, printre care Rusia si Ucraina. (G.M.)
Dividende
la Proprietatea
Fondul Proprietatea, care ar putea deveni "un brand al Romaniei", va discuta, la 15 august, dividendele acordate din profitul aferent anului trecut, precum si structura manageriala, a mai declarat Varujan Vosganian.
El a reamintit ca Fondul va acorda primele despagubiri in bani, in limitele stabilite, inainte de listarea la Bursa, anticipata anterior in termen de oficialii institutiei in termen de 10 luni pana la un an. Guvernul a aprobat, saptamana trecuta, modificari ale legislatiei privind Fondul, stabilind ca persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist vor putea sa primeasca despagubiri in numerar, in limita a 500.000 de lei, sau pot opta pentru actiuni la Fondul Proprietatea, pe care le vor putea vinde la Bursa dupa listarea Fondului.
Pana la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti, fostii proprietari nu vor putea valorifica titlurile primite in contul despagubirilor. (G.M.)
Cursa suplimentara
Blue Air, compania aeriana low-cost, a introdus o cursa suplimentara pe ruta Bucuresti - Madrid - Bucuresti pana pe data de 08 septembrie 2007, ca urmare a numeroaselor cereri primite din partea pasagerilor. Operatorul low-cost pune la dispozitie 5 zboruri saptamanale pentru a da posibilitatea turistilor romani sa descopere capitala Spaniei - Madrid, un oras cosmopolit care combina cele mai moderne infrastructuri si mostenirea culturala a secole intregi. Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 50 milioane de euro, dublu fata de 2005, mizand in acest an pe venituri de 80 milioane de euro. Numarul de pasageri a crescut de asemenea de la 240.000 de persoane in 2005 la 443.500 anul trecut, iar pentru 2007 este prognozat nivelul de 800.000 de pasageri. (F.B.)
Nord City Tower
in Pipera
Nord City a anuntat deschiderea in luna septembrie a uneia dintre cele mai noi cladiri de birouri din zona Pipera: Nord City Tower. Imobilul face parte din clasa A cu o investitie totala de 16 milioane de euro oferind avantajele specifice clasei sale: vizibilitate, design modern si open space. "Constructia imobilelor de birouri de clasa A precum Nord City Tower confirma tendintele pietei inregistrate in ultimii ani. In momentul de fata exista numeroase oferte pentru cladiri de birouri, majoritatea localizate in zone secundare sau "of-out-town", care vor conduce la un echilibru intre cerere si oferta in urmatorii 3-4 ani", a declarat Florin Sorea, agent executiv de inchiriere Nord City Tower, al firmei Chushman & Wakefield Activ Consulting. (F.B.)
 Afisari: 205  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ford la Craiova    5 comentarii
  BNR lasa leul pe mana pietei    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Despre principii (2631 afisari)
 Ucraina modifica granita cu Romania (2520 afisari)
 Aromanii sunt sau nu romani? (2245 afisari)
 Strategia nationala de politie politica (1994 afisari)
 Fenomene extreme la Londra (1822 afisari)
 Vaduva Neagra si Dragonul de mare pun pe jar litoralul romanesc (318 afisari)
 Autostrada accidentelor in lant (194 afisari)
 Nunta in gasca "Nevestelor disperate" (76 afisari)
 Suma record pentru o pictura de Rafael (75 afisari)
 Privatizarea Automobile Craiova ar putea fi incheiata pana la 1 septembrie (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01063 sec.