Ziua Logo
  Nr. 3972 de miercuri, 4 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Prima femeie ministru al Apararii la Tokyo
Premierul nipon Shinzo Abe a numit ieri un nou ministru al apararii, in persoana doamnei Yuriko Koike, ca urmare a demisiei ministrului Apararii Fumio Kyuma,dupa scandalul provocat de declaratiile acestuia in sprijinul bombardamentelor atomice americane de la Nagasaki si Hiroshima din 1945. Este pentru prima data in istoria Japoniei cand o femeie este numita in fruntea Ministerului Apararii. Ministul Kyuma si-a anuntat ieri demisia dupa ce, la finele saptamanii trecute, a provocat proteste vehemente in Japonia pentru ca a incercat sa justifice bombardamentele atomice din 1945 de la Hiroshima si Nagasaki. Kyuma a afirmat ca bombardamentele atomice de la Hiroshima si Nagasaki au reprezentat o cale inevitabila pentru incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial. (D.E.)
Pristina, decisa sa se desprinda de Belgrad
In asteptarea verdictului Consiliului de Securitate al ONU in problema statutului provinciei Kosovo, autoritatile locale ameninta ca regiunea si-ar putea declara singura independenta de Serbia. "Daca acest proces nu functioneaza, comunitatea internationala trebuie sa ne ofere o alta alternativa", a declarat premierul provinciei, Agim Ceku, pentru Reuters, subliniind ca Occidentul risca sa-si piarda credibilitatea daca va continua sa tergiverseze adoptarea unei solutii, pe fondul opozitiei manifestate de Rusia fata de "independenta sub supraveghere internationala" propusa de ONU. "Preferam calea diplomatica insa daca vedem ca nu exista speranta, claritate, efort sau certitudinea unei decizii atunci vom fi nevoiti sa actionam noi insine", a completat Ceku, fara a preciza cat timp sunt dispusi etnicii albanezi din Kosovo sa astepte. (D.E.)
Exhumarea soldatilor rusi de la Talinn, la loc comanda
Ramasitele pamantesti ale celor opt soldati sovietici, a caror exhumare, in aprilie, a provocat o grava criza intre Estonia si Rusia, au fost reingropate ieri in cimitirul militar din Tallinn. La ceremonia de ieri diplomatii rusi au refuzat sa participe, desi au fost invitati de autoritatile estoniene. La sfarsitul lunii aprilie, Guvernul de la Tallinn a dislocat monumentul ridicat in 1947, in centrul capitalei, in memoria soldatilor sovietici. Acest demers a provocat revolte ale populatiei rusofone din Estonia, soldate cu un mort si zeci de raniti, si a afectat relatiile Talinnului cu Moscova. (D.E.)
 Afisari: 219  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Exhumarea soldatilor rusi de la Talinn, la loc comanda   de Phil
A r h i v a
  Eroii de la Nistru, Cavaleri ai Romaniei    2 comentarii
  Summitul homarului, in coada de peste    3 comentarii
  Alerta dupa alerta in Marea Britanie    1 comentariu
  SUA, la a 231-a aniversare    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Basescu acuza complotul Hrebenciuc-Olteanu-Verestoy si vrea Guvern&premier PD (2884 afisari)
 Grupul-varza de la Cluj (2135 afisari)
 Cea mai scumpa camera de hotel din lume (1912 afisari)
 Cacealmaua Vampirului (1847 afisari)
 Bill Gates detronat (1649 afisari)
 Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa (258 afisari)
 Premierul nu renunta la majorarea pensiilor (202 afisari)
 Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei (114 afisari)
 Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala (106 afisari)
 Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii" (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00777 sec.