Ziua Logo
  Nr. 3972 de miercuri, 4 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Sechestru pe averea finului lui Basescu
DNA a pus sechestru pe averea personala a primarului din Arad, Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu. Edilul este urmarit penal de la inceputul acestui an pentru luare de mita si abuz in serviciu, in legatura cu modul in care ar fi fost vandut, la un pret subevaluat, un teren apartinand fostei fabrici de zahar din Arad. Potrivit DNA, masura asiguratorie a fost instituita si impotriva celor doi presupusi mituitori din acest dosar. Potrivit Realitatea Tv, este vorba despre directorii unei societati catre care Consiliul local Arad a aprobat vanzarea unui teren situat pe malul Muresului, revandut in scurt timp la un pret de trei ori mai mare. In schimbul unei presupuse interventii, primarul din Arad ar fi primit un teren de la firma respectiva. (D.E.I.)
Deputat trimis in judecata
Fostul director general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, deputatul Ion Dumitru, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, alaturi de alte sapte persoane, acesta fiind al doilea dosar in care Dumitru este acuzat si care a fost inaintat instantei. Potrivit DNA, procurorii au dispus trimiterea in judecata pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, a lui Ion Dumitru si a altor doua persoane care au avut functii de conducere in cadrul RNP. Pentru complicitate la aceeasi infractiune au fost trimisi in judecata alti patru fosti angajati ai Regiei si administratorul unei firme. (D.E.I.)
Procesul Sturdza-SIE la Curtea Suprema
Un complet de divergenta al Curtii de Apel Bucuresti a dat ieri castig de cauza Serviciului de Informatii Externe in procesul prin care familia Sturdza a revendicat un imobil ocupat de aceasta institutie. Dupa ce au amanat de trei ori pronuntarea in acest proces, in cele din urma magistratii au admis apelul SIE si al Ministerului de Finante si au respins actiunea mostenitorilor familiei Sturdza. Avocatul familiei Sturdza a spus ca va face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva deciziei Curtii de Apel. "Este o decizie surprinzatoare atata vreme cat a fost nevoie sa se constituie acest complet de divergenta. Am aflat ca ar fi existat o opinie separata a unuia din magistratii din complet in sensul respingerii apelului SIE", a declarat aparatorul. Potrivit Mediafax, Serban Dimitrie Sturdza, in calitate de mostenitor al familiei Sturdza, incearca din anul 2000 sa obtina restituirea imobilului situat in Bucuresti, pe Bulevardul Ion Mihalache, despre care sustine ca este ocupat "fara titlu legal" de catre Serviciul de Informatii Externe. (A.G.)
15 ani de la infiintarea CNAp
Colegiul National de Aparare, una dintre cele mai reprezentative institutii de invatamant militar postuniversitar din Romania, implineste anul acesta 15 ani de activitate. Cu aceasta ocazie, Colegiul va organiza joi, 5 iulie 2007, la Restaurantul Cercului Militar National, incepand cu ora 17.00, o activitate festiva. In cei 15 ani de la infiintare, Colegiul s-a specializat in pregatirea militarilor si civililor pe probleme de aparare nationala si securitate, devenind un actor diplomatic activ, prin desfasurarea unei intense activitati internationale, contribuind in acelasi timp la dezvoltarea bunelor relatii cu alte state si la consolidarea noului rol international al Romaniei. (D.D.)
 Afisari: 205  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dosarul Flota, la un pas de prescriere    8 comentarii
  Nume noi in "Tigareta III"    1 comentariu
  Monument al crestinatatii, condamnat la disparitie    2 comentarii
  Smecheria La Dorna    1 comentariu
  Tatal "copiilor in lanturi" retinut de Politie    
  Jandarm mort in timpul unui exercitiu aviatic    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu acuza complotul Hrebenciuc-Olteanu-Verestoy si vrea Guvern&premier PD (2884 afisari)
 Grupul-varza de la Cluj (2135 afisari)
 Cea mai scumpa camera de hotel din lume (1912 afisari)
 Cacealmaua Vampirului (1847 afisari)
 Bill Gates detronat (1649 afisari)
 Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa (258 afisari)
 Premierul nu renunta la majorarea pensiilor (202 afisari)
 Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei (114 afisari)
 Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala (106 afisari)
 Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii" (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01021 sec.