Ziua Logo
  Nr. 3972 de miercuri, 4 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Jandarm mort in timpul unui exercitiu aviatic
-- Un sergent major de la Brigada speciala de interventie a Jandarmeriei si-a pierdut viata, luni seara, in cadrul unui exercitiu aviatic, din cauza parasutei care nu s-a deschis.
Sergentul Dan Bulac a cazut in gol in timpul executarii unui salt de la 1.500 metri. Purtatorul de cuvant al MIRA, Marius Tache, a declarat ca incidentul s-a produs in jurul orei 19:00, in timpul unui exercitiu comun al jandarmilor si al Ministerului Apararii, care avea loc pe Aeroportul Clinceni, in apropiere de Bucuresti. Tache a precizat ca militarul, un sergent major in varsta de 31 de ani, angajat in cadrul brigazii din anul 2003, a avut "probabil o problema tehnica", motiv pentru care nu i s-a deschis parasuta, prabusindu-se la sol. Potrivit autoritatilor, militarul participase la exercitii similare, executand peste 60 de salturi, era brevetat ca parasutist din anul 2003 si era atestat de Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala. La randul sau, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a solicitat conducerii Jandarmeriei Romane un raport detaliat privind conditiile in care a avut loc accidentul de la Clinceni si a cerut constituirea unei comisii de ancheta pentru a stabili cauzele care au condus la producerea nefericitului incident.
Legistii ilfoveni nu au gasit, la o prima analiza, nici un indiciu care sa confirme faptul ca militarul ar fi suferit un infarct sau o alta afectiune din cauza careia sa nu fi deschis parasuta de rezerva. Potrivit Mediafax, medicii legisti spun ca prima evaluare a cadavrului arata ca barbatul ar fi murit in urma impactului cu solul. Purtatorul de cuvant al Brigazii Speciale de Interventie, sublocotenent Marius Militaru, a declarat, ieri, ca anchetatorii analizeaza mai multe cauze care ar fi putut duce la producerea accidentului, intre care si motivele pentru care militarul nu a incercat sa deschida si parasuta de rezerva. "Se pare ca prima parasuta a fost actionata si, din motive neelucidate inca, nu s-a deschis. Totusi, cea de a doua parasuta - cea de rezerva - nu a fost actionata. Anchetatorii incearca sa stabileasca motivele pentru care jandarmul nu a actionat-o", a explicat Militaru, adaugand ca jandarmul era foarte bine pregatit. "A fost unul dintre eroii care nu s-au vazut, dar care au salvat multe vieti la inundatiile din 2005", a spus sublocotenentul. Reprezentantii Jandarmeriei Romane au precizat ca "inainte de executarea saltului, militarul a fost supus unei pregatiri preliminare, care a constat intr-un instructaj complex, desfasurat pe durata a sase zile consecutive si, de asemenea, a participat la pregatirea nemijlocita dinaintea parasutarii".
Oana ROTARU
 Afisari: 489  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dosarul Flota, la un pas de prescriere    8 comentarii
  Nume noi in "Tigareta III"    1 comentariu
  Monument al crestinatatii, condamnat la disparitie    2 comentarii
  Smecheria La Dorna    1 comentariu
  Tatal "copiilor in lanturi" retinut de Politie    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu acuza complotul Hrebenciuc-Olteanu-Verestoy si vrea Guvern&premier PD (2884 afisari)
 Grupul-varza de la Cluj (2135 afisari)
 Cea mai scumpa camera de hotel din lume (1912 afisari)
 Cacealmaua Vampirului (1847 afisari)
 Bill Gates detronat (1649 afisari)
 Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa (258 afisari)
 Premierul nu renunta la majorarea pensiilor (202 afisari)
 Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei (114 afisari)
 Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala (106 afisari)
 Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii" (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00783 sec.