Ziua Logo
  Nr. 3972 de miercuri, 4 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Cota unica sau demisia
Premierul Calin Popescu Tariceanu sustine ca va demisiona din fruntea Executivului daca i s-ar impune de catre Parlament sau formatiuni politice sa accepte anumite compromisuri, precum renuntarea la cota unica de impozitare. "Daca Parlamentul va incerca sa atenteze la cota unica si daca in linii generale nu voi putea sa-mi duc la indeplinire angajamentele din programul de guvernare, pentru ca, eu stiu, partide sau Parlamentul va frana acest lucru, atunci sigur ca sunt in situatia - si cred ca nu este specifica premierului Romaniei, Calin Tariceanu, ci oricarui premier - sigur ca atunci poti sa demisionezi, ai aceasta varianta la dispozitie", a declarat Tariceanu, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea TV. Premierul a mentionat ca varianta demisiei ar putea fi luata in calcul si in cazul altor probleme "de ordin politic". (O.B.)
Liberi sa plece
Daca vreunul dintre membrii delegatiei romane la APCE doreste sa se retraga, este liber sa o faca, caci Parlamentul va desemna in locul sau pe cineva care vrea sa reprezinte acolo interesele Romaniei, a declarat ieri presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. El a precizat, intr-un comunicat de presa, ca reprezentatii Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei sunt trimisi acolo ca sa reprezinte interesele tarii, iar acest lucru il pot face participand la lucrari, si nu absentand. "In plus, sunt platiti de contribuabilii romani ca sa ia parte la lucrarile Adunarii Parlamentare si nu ca sa stea acasa", adauga Olteanu. Avertismentul presedintelui Camerei vine dupa ce mai multi reprezentanti ai delegatiei romane la APCE au anuntat ca nu vor mai participa la activitatile acestui for pana cand raportorul Dick Marty nu va vizita Romania, pentru a se convinge de netemeinicia datelor privind inchisorile CIA. (O.B.)
PD cu ochii pe PNL-PSD
Deputatul democrat Constantin Tudor sustine ca PNL si PSD s-au inteles deja asupra introducerii impozitarii tuturor pensionarilor incepand din 2009. "Exista o intelegere secreta intre PSD si PNL care va face ca de la 1 ianuarie 2009 toate categoriile de pensii sa fie impozitate", a declarat Tudor, citat de Rompres. Acesta sustine ca liberalii impreuna cu social-democratii s-au pus deja de acord asupra resurselor financiare care vor fi folosite pentru ca bugetul sa suporte cresterea valorii punctului de pensie. Banii vor fi obtinuti prin cresterea gradului de fiscalizare a pensiilor, dar si a salariilro care depasesc 1200 de lei. "Guvernul trebuie sa faca rost de 2,5-3 miliarde de euro pentru majorarea pensiilor si de aceea s-a inteles cu PSD-ul ca toate salariile brute ce depasesc 1200 de lei sa fie impozitate cu inca 9,5%. De asemenea, si toate categoriile de pensii", a adaugat pedistul. (A.I.)
 Afisari: 188  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
PD cu ochii pe PNL-PSD   de Phil
A r h i v a
  Uninominalul se naste cu forcepsul    2 comentarii
  Marko a lasat Guvernul pentru a salva UDMR    1 comentariu
  Un fost liberal in fruntea CNI    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Basescu acuza complotul Hrebenciuc-Olteanu-Verestoy si vrea Guvern&premier PD (2884 afisari)
 Grupul-varza de la Cluj (2135 afisari)
 Cea mai scumpa camera de hotel din lume (1912 afisari)
 Cacealmaua Vampirului (1847 afisari)
 Bill Gates detronat (1649 afisari)
 Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa (258 afisari)
 Premierul nu renunta la majorarea pensiilor (202 afisari)
 Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei (114 afisari)
 Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala (106 afisari)
 Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii" (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00879 sec.