Ziua Logo
  Nr. 3972 de miercuri, 4 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Tariceanu controleaza analizele
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca intentioneaza ca, impreuna cu ministrul Sanatatii, sa verifice personal modul in care este derulat Programul national de evaluare a sanatatii populatiei, prin care sunt asigurate consultatii medicale si analize gratuite. Programul a inceput la 1 iulie si dureaza 15 luni, iar fiecare roman, asigurat sau nu, cu medic de familie sau fara, va merge la un control medical si analize recomandate de doctor in luna in care s-a nascut, pe baza unui talon pe care il va primi acasa, prin posta. (C.P.)
Garda de Mediu contra Kronospan
Garda Nationala de Mediu (GNM) a solicitat Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Sibiu inceperea Procedurii de notificare prealabila in vederea suspendarii autorizatiei integrate de mediu a societatii Kronospan Sebes, se arata intr-un comunicat de presa al GNM. Fara aceasta autorizatie, firma nu poate functiona. Potrivit comunicatului, in perioada 28.05-4.06.2007, GNM a facut un control la Kronospan Sebes, in urma caruia s-a constatat ca "societatea nu respecta in totalitate prevederile autorizatiei integrate de mediu si a autorizatiei de mediu". Pentru neregulile constatate, firma a fost amendata si cu 200.000 de lei. Grupul austriac Kronospan detine la Sebes doua fabrici de productie de PAL si MDF, pe care le-a achizitionat in 2004 de la compania italiana Gruppo Frati pentru suma de 200 de milioane de euro. (L.M.)
Negoita spune adio garajelor
Primarul Liviu Negoita desfiinteaza ultimele baterii de garaje din Sectorul 3 al Capitalei. Daca in anii trecuti a reusit sa "rada" de pe domeniul public sau privat al orasului 5246 de asemenea constructii, anul acesta a fost mai "usor", avand drept tinta cele 1478 garaje ramase. Inspectorii Serviciului Disciplina in Constructii lucreaza acum la eliminarea ultimelor zeci de garaje, in zonele: str. Voronet, Calea Calarasi, str. Matei Basarab, str. Dem Teodorescu, Calea Vitan si str. Nerva Traian. Proprietarii care nu isi ridica singuri constructiile de beton platesc amenda intre 1000-100.000 de lei si costul operatiunii de desfiintare, pe care o executa utilajele administratiei locale. Locuitorii Sectorului 3 pot semnala problemele speciale privind constructiile amplasate ilegal pe domeniul public, la dispeceratul non-stop telefon 9854, pe site-ul www.sector3primarie.ro sectiunea "Mediul curat conteaza" sau la Serviciul Disciplina in Constructii - cu sediul in str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, etj. 3, camera 325, tel. 341.07.04. (M.S.)
Tabere gratuite
Primaria Sectorului 3 are organizate si pentru aceasta vara tabere la munte si la mare, de care vor beneficia 650 de copii si varstnici pe care ii are in ingrijire. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a programat, pana pe 14 septembrie, cinci tabere la mare, in statiunile Eforie Sud, Costinesti si Navodari pentru 269 de copii. Alti 331 de adolescenti din centrele de plasament si din apartamentele sociale vor merge, esalonat, in sase tabere la munte, in statiunile Predeal, Paltinis, Poiana Pinului, Cerbul - Dambovita, Monteoru si Valea Sadului. La Moeciu de Sus, judetul Brasov, 50 de varstnici din Centrul de ingrijire si Asistenta "Casa Max" beneficiaza de o vacanta de sapte zile, la un an de la inaugurarea centrului. Primarul Liviu Negoita a alocat din buget 256.660 lei DGASPC pentru organizarea taberelor. (M.S.)
 Afisari: 177  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  FIJ condamna "batjocura" lui Hossu    
  Sezon de reparatii in scolile Capitalei    
  Mediasind sustine depolitizarea conducerilor TVR si SRR    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu acuza complotul Hrebenciuc-Olteanu-Verestoy si vrea Guvern&premier PD (2884 afisari)
 Grupul-varza de la Cluj (2135 afisari)
 Cea mai scumpa camera de hotel din lume (1912 afisari)
 Cacealmaua Vampirului (1847 afisari)
 Bill Gates detronat (1649 afisari)
 Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa (258 afisari)
 Premierul nu renunta la majorarea pensiilor (202 afisari)
 Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei (114 afisari)
 Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala (106 afisari)
 Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii" (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00877 sec.