Ziua Logo
  Nr. 3971 de marti, 3 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Peste 700 de spargeri in Capitala
Patru locuinte sunt sparte zilnic in Capitala, sustin politistii bucuresteni care au realizat o statistica a furturilor din locuinte in primele sase luni ale anului 2007. Mai mult, autoritatile se asteapta ca numarul furturilor din locuinte sa cresca pe timpul verii, deoarece hotii profita de faptul ca oamenii pleaca in vacanta. In primele sase luni ale anului s-au inregistrat 783 de furturi si au fost prinsi 383 de infractori. Hotii au aceleasi moduri de operare, prin escaladarea ferestrelor sau cu chei potrivite. Politistii sustin, de asemenea, ca nu pot face nimic pentru a preveni furturile din locuinte si ca proprietarii trebuie sa se asigure de fiecare data cand pleaca de acasa. "In momentul in care se paraseste locuinta, ea trebuie incuiata cu cheia. Copiii nu trebuie sa vorbeasca la joaca ce au parintii in casa, iar pe timpul noptii, daca nu e nimeni acasa, sa lase un bec aprins", a explicat comisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei. (O.R.)
Campanie anticoruptie finantata de UE
Ministerul Justitiei va lansa o campanie anticoruptie la nivel national, in acest sens Uniunea Europeana finantand cu 1,6 milioane de euro un proiect ce are ca scop informarea publica in scopul cresterii gradului de constientizare a cetatenilor cu privire la combaterea coruptiei. Ieri, la sediul Institutului National de Statistica (INS), a avut loc Conferinta Nationala de Parteneriat pentru Lupta Impotriva Coruptiei, in cadrul proiectului de asistenta tehnica PHARE 2004 "Imbunatatirea luptei impotriva coruptiei - Campanie anticoruptie". "Ministerul Justitiei definitiveaza Campania Nationala Anticoruptie care va fi implementata de un consortiu format din Ramboll Management Danemarca, Transparency International Romania, Fundatia Concept si Agentia de Publicitate CAP Advertising", informeaza Biroul de presa al MJ. Proiectul, cu un buget de 1,6 milioane de euro, finantat de Uniunea Europeana, are drept scop educarea publicului larg, a reprezentantilor serviciilor publice si a mediului de afaceri cu privire la efectele negative ale coruptiei. (A.G.)
Ascuns sub fusta
O tanara este cercetata pentru complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, si-a ascuns sub fusta prietenul pentru ca acesta sa poata intra in tara. Tanarul iesise ilegal din Romania, cu mai bine de un an si jumatate in urma. Duminica, la pranz, un microbuz in care erau sase romani a ajuns la punctul de frontiera de la Cenad. Printre calatori era si o tanara in varsta de 18 ani, careia politistii de frontiera i-au cerut sa coboare din masina. Sub fusta fetei era ascuns un baiat, in varsta de 14 ani. In timpul cercetarilor care au urmat, autoritatile de frontiera au aflata ca baiatul parasise ilegal tara la sfarsitul anului 2005, impreuna cu mama sa. Fata si adolescentul au spus ca intentionau sa se casatoreasca si ca se intorceau acasa pentru a-si legaliza casatoria. Baiatului i-au fost intocmite documentele pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei, iar fetei pentru complicitate la aceeasi infractiune. (O.R.)
 Afisari: 216  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Spitalul de partid    
  "Whisky" de 11.000 de euro kilogramul    
  Militar din fortele speciale in stare grava    1 comentariu
  Violata in cimitir    1 comentariu
  Jaf pe autostrada    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Moartea mega-spionului Mossad (4030 afisari)
 De ce Tariceanu nu merge la Washington (3299 afisari)
 Intelectualii lui Basescu si reteta lui Nastase (2794 afisari)
 America amenintata de un alt 9/11 (2320 afisari)
 "Tigareta III" (2223 afisari)
 ULTIMA ORA: Un terminal al aeroportului Heathrow, evacuat dupa descoperirea unui colet suspect (187 afisari)
 Mexicanul Carlos Slim Helu, cel mai bogat om din lume (83 afisari)
 Ar putea sa dea nastere propriei surori (71 afisari)
 Consiliul National de Integritate si-a ales presedintele (62 afisari)
 Ladislau Csendes, noul presedinte al CNSAS (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01017 sec.