Ziua Logo
  Nr. 3971 de marti, 3 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Democratii vor inlocuirea lui Frunda
Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu (PNL) a atras atentia ieri ca reprezentantii Romaniei la APCE sunt desemnati de Parlamentul de la Bucuresti, astfel ca orice decizie privind participarea acestora la lucrarile CoE se ia exclusiv de catre conducerea Legislativului roman. El a subliniat, intr-un comunicat citat de Mediafax, ca "pilonul fundamental al colaborarii in cadrul Consiliului Europei il reprezinta promovarea si garantarea drepturilor si libertatilor cetatenesti". Saptamana trecuta, delegatia romana la APCE a anuntat ca nu va mai participa la activitatile acestui for pana cand raportorul Dick Marty nu va veni personal in Romania sa verifice "asa-zisele informatii si probe secrete" pe baza carora Romania este incriminata ca ar fi gazduit centre de detentie secrete. PD va solicita Parlamentului inlocuirea senatorului UDMR Gyorgy Frunda (foto) din functia de sef al delegatiei romane la APCE, acuzandu-l ca nu a participat in mod interesat la discutia pe marginea Raportului Marty din Comisia juridica a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. (R.G.)
Comisia SRI interesata de interceptarile ilegale
Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI a luat act, ieri, de materialul prezentat de SRI Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) privind o serie de acte ilegale desfasurate de unele societati de paza si protectie si de detectivi privind interceptarea telefoanelor, a declarat secretarul comisiei, Ion Stan (PSD). In acest sens, membrii comisiei parlamentare au decis sa solicite SRI sa prezinte materialul pus la dispozitia CSAT, pentru ca sa se poata lua la cunostinta despre ce activitati ilegale de interceptari telefonice este vorba, a precizat Stan. "Am solicitat SRI sa ne precizeze daca pe aspectele de ilegalitate constatate pe tema interceptarilor telefonice, respectiv pe cazurile care se constituie infractiuni, au sesizat Parchetul", a afirmat deputatul. (R.G.)
Sustinere pentru Moldova
Presedintele Traian Basescu i-a solicitat ieri omologului sau german, Horst Kohler, aflat intr-o vizita oficiala in Romania, ca Republica Federala Germana sa sustina introducerea Republicii Moldova in urmatorul val de extindere a Uniunii Europene. "I-am adresat domnului presedinte rugamintea ca Germania sa analizeze posibilitatea ca atunci cand se va discuta proiectul unor viitoare extinderi, in mod deosebit in Balcanii de Vest, sa primim sustinerea Germaniei ca Republica Moldova sa fie inclusa in acest grup de tari", a declarat Traian Basescu, la finalul intrevederii de la Palatul Cotroceni, cu seful statului german. Presedintele german a insistat ca Romania va trebui sa continue reformele si lupta impotriva coruptiei. "Coruptia loveste in paturile sarace, in comerciantii mici si mijlocii si, de aceea, lupta impotriva coruptiei este in favoarea majoritatii tarii", a mai spus Kohler. (A.H.)
 Afisari: 205  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Acord prenuptial" intre PD si PLD    
  Scandal la CNI    
  Geoana somat sa-l sprijine pe Iliescu    7 comentarii
  PSD se balbaie la uninominal    
 Top afisari / comentarii 
 Moartea mega-spionului Mossad (4030 afisari)
 De ce Tariceanu nu merge la Washington (3299 afisari)
 Intelectualii lui Basescu si reteta lui Nastase (2794 afisari)
 America amenintata de un alt 9/11 (2320 afisari)
 "Tigareta III" (2223 afisari)
 ULTIMA ORA: Un terminal al aeroportului Heathrow, evacuat dupa descoperirea unui colet suspect (187 afisari)
 Mexicanul Carlos Slim Helu, cel mai bogat om din lume (83 afisari)
 Ar putea sa dea nastere propriei surori (71 afisari)
 Consiliul National de Integritate si-a ales presedintele (62 afisari)
 Ladislau Csendes, noul presedinte al CNSAS (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00945 sec.