Ziua Logo
  Nr. 3969 de sambata, 30 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
Chiacu merge cu Steaua
Atacantul dinamovist Hristu Chiacu, fost jucator in Polonia, la Wisla Cracovia, a declarat ieri ca Steaua are 70-80 la suta sanse de calificare in turul III preliminar al Ligii Campionilor, in dauna lui Zaglebie Lubin. "Nu cred ca e asa greu pentru Steaua. Parerea mea e ca are 70-80 la suta sanse de calificare", a spus Chiacu. Acesta este de parere ca Zaglebie a castigat titlul pentru ca nu a bagat-o nimeni in seama, dar "au fost si alte lucruri pe acolo". "Zaglebie are un stadion frumos si vine multa lume la meciuri. Cat timp am stat eu in Polonia, suporterii mi s-au parut cam reci. Din cate stiu, este o echipa cu bani. Pe ei nu i-a bagat nimeni in seama in lupta pentru titlu, dar au fost alte lucruri pe acolo", a adaugat Chiacu.(MIG)
Andrey, chemat la Kaprun
Portarul brazilian este asteptat la pregatiri in Austria, dupa ce joi dimineata a efectuat vizita medicala, iar dupa-amiaza s-a prezentat la reunirea "satelitului" gruparii din Ghencea, Steaua II, echipa care evolueaza in Liga a III-a. La finalul antrenamentului efectuat cu Steaua II, Andrey a lasat sa se inteleaga ca este nemultumit de situatia sa: "Cand am venit in Romania, nu stiam ca Hagi este noul antrenor, insa stiu cine este! Eu am contract cu Steaua pe trei ani si vreau sa raman aici pana in ultima zi. Si atunci, de ce asta? Pentru mine exista doar bani, familia si Iisus, nu am mandrie. Oricum, in contractul meu nu se precizeaza Steaua I sau II, fac ceea ce mi se spune". Cand i s-a comunicat de catre jurnalisti ca managerul general al FC Steaua, Adrian Ilie, a declarat ca il asteapta la la Kaprun, Andrey a parut mirat si a spus: "Nimeni nu mi-a spus nimeni nimic!". La antrenamentul celor de la Steaua II au asistat si fostul antrenor de portari de la Steaua, Vasile Iordache, care s-a salutat cu Andrey, si Dani Olaroiu, fiul fostului tehnician al Stelei. (MIG)
Ghionea la Isokinetic
Fundasul ros-albastrilor a parasit joi seara cantonamentul echipei de la Kaprun si a plecat la clinica de la Bologna dupa ce accidentarea de la genunchi a recidivat, insa site-ul oficial al gruparii din Ghencea precizeaza ca starea sa nu s-a agravat si nu necesita o interventie chirurgicala. "Datorita unei complicatii post-operatorii de natura algodistrofica la nivelul rotulei genunchiului stang, ultima perioada de reabilitare a lui Ghionea se va efectua la clinica Isokinetic. Pentru a evita orice speculatie, precizam ca starea de sanatate a fundasului stelist nu s-a agravat si nu necesita alta interventie chirurgicala", este precizarea oficiala a FC Steaua in legatura cu starea de sanatate a lui Ghionea. Acesta a fost operat la rotula genunchiului stang in urma cu doua luni si jumatate. (MIG)
Echipaje tricolore in finalele continentale
Patru ambarcatiuni romanesti au obtinut calificarea in finalele Campionatelor Europene de kaiac-canoe, iar alte sase echipaje autohtone au intrat in semifinale dupa prima zi de intreceri derulate in localitatea spaniola Pontevedra. Conform datelor oficiale, echipajul format din Alin Anton, Alexandru Ceausu, Marian Baban si Stefan Vasile a castigat seria a doua de calificari din proba de K4 pe distanta de 500 m, cu timpul de 1:23,902, si a acces in finala, aceeasi rezultat fiind realizat si pe distanta de 1.000 m, unde Alin Anton, Stefan Vasile, Florean Mada si Lehel Ercsei au ocupat locul secund, fiind cronometrati in 2:53,893. In aceeasi proba, dar la feminin, echipajul format din Florica Vulpes, Lidia Talpa, Alina Chirila si Mariana Ciobanu a terminat pe locul secund pe distanta de 1000 m, in 3:18,217, si a primit "unda verde" pentru batalia finala, vize pe care le-au obtinut in proba de C2 - 1.000 m si Constantin si Loredan Popa, care s-au clasat pe locul 3, in 3:35,069. (T. RIST)
Debut cu stangul la Euro 2007
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a pasit cu stangul la Europenele rezervate junioarelor, fiind invinsa, ieri, de Cehia, cu scorul de 31-24 (15-9), in primul meci din grupa C a competitiei continentale gazduite de Slovacia. Detinatoare a argintului european, echipa Romaniei a fost surprinsa de apararea agresiva a adversarelor si s-a trezit condusa pana la pauza la o diferenta de sase goluri. La reluare, elevele antrenorului Victor Dabuleanu au fortat mai mult si au revenit pana la 20-21, dar n-au mai reusit sa gaseasca resurse pentru a rasturna soarta partidei, Cehia impunandu-se pe final cu 31-24, rezultat care reprezinta o mare surpriza. Nici campioana europeana en-titre, Danemarca, n-a avut un debut stralucit, cedand in fata Rusiei, in grupa A, cu scorul de 25-29. Azi, de la ora 15, Romania va intalni Ucraina, iar maine, de la aceeasi ora, se va confrunta cu Spania. Mentionam ca primele doua clasate din grupele preliminare se califica in faza superioara, unde vor fi formate doua serii principale, primele clasate urmand sa joace in semifinale, pe 6 si 7 iulie, in vreme ce finala europeana este programata pentru 8 iulie. (T. RIST)
Ferrari forteaza la Magny-Cours
Prima sesiune de antrenamente desfasurata, ieri, pe circuitul de la Magny-Cours, care va gazdui duminica dupa-amiaza Marele Premiu de Fromula 1 al Frantei, a fost dominata autoritar de bolizii scuderiei Ferrari. Dornici sa tina aproape de rivalii de la McLaren-Mercedes, care s-au cam distantat in topul mondial, Kimi Raikkonen si Felipe Massa au turat motoarele la maxim si au obtinut cei mai buni timpi din prima sesiune de antrenamente, fiind singurii piloti care au coborat sub 1:16,00 pe cele 20 de tururi de circuit. Al treilea timp
i-a revenit campionului mondial en-titre, spaniolul Fernando Alonso, in vreme ce coechipierul sau de la McLaren, britanicul Lewis Hamilton,
s-a confruntat pentru prima oara in actualul sezon cu grave probleme la motor. Conform mecanicilor de la boxe, Hamilton a avut probleme cu sistemul de protectie al motorului, din cauza supraincalzirii propulsorului, dar acestea au fost remediate rapid si i-au permis liderului clasamentului pilotilor sa obtina cel de-al saselea timp. (T. RIST)
 Afisari: 165  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Hagi   de cosor ion
A r h i v a
  Zaglebie pentru Steaua    
  Michniewicz: "Adversar incomod si neatractiv!"    
  Paraschiv intre Gigi si Hagi    
  Iancu, acoperit de FRF    
  Chivu, aproape de Barcelona    
  Grupa de foc in Liga Mondiala    
  Romania, la Jocurile Marii Negre    
 Top afisari / comentarii 
 "Tribunalul Poporului" si Procesul ziaristilor "nationalisti" (2150 afisari)
 Batalia pentru Marea Neagra (2121 afisari)
 Rusia vrea sa puna mana pe Polul Nord (2040 afisari)
 Japca "Sapca" (1684 afisari)
 Cod Rutier indulcit (1588 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01346 sec.